Bespaar 20% op alle zonnebrillen

Bespaar 20% op alle zonnebrillen

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €39-
Contacteer ons

Accessoires voor mannen

Jouw gids naar alles

Sinds het prille begin van de beschaving dragen mannen al accessoires, van Vikingbroches tot Egyptische zegelringen tot Polynesische kralenarmbanden. Kleren waren noodzakelijk, maar accessoires waren altijd al een blijk van expressie.

Het zijn ook de oudste overblijfselen die ons vertellen wie die mensen uit de oudheid waren. Toen archeologen de oude ruïnes van steden ontdekten, wat vonden ze toen, behalve aardewerk en funderingen? Als er niets over was van de mensen die er woonden — hun kleren en lichamen opgenomen door de aarde — hoe weten we dan wie ze waren?

Door hun accessoires. Droegen ze goud of zilver? Welke symbolen stonden er in hun items geëtst? Hoe gedetailleerd waren hun ontwerpen? De antwoorden vertellen ons niet alleen iets over hen, maar ook over hoever hun invloedssfeer reikte en met wie ze handelden. Accessoires laten jou je verhaal vertellen, zelf tot millennia later.

1 Accessoires voor mannen1.1 Wat zijn accessoires voor mannen?1.2 Welke gebieden van mannenaccessoires beslaan wij?1.3 Soorten accessoires1.4 Veelgestelde vragen (faq)1.5 De top 5 trends in mannenaccessoires voor 20221.6 Luxe mannenaccessoires1.7 Unieke mannenaccessoires1.8 Statement-accessoires1.9 Betaalbare mannenaccessoires1.10 Gekleurde accessoires1.11 Accessoires voor oudere mannen1.12 Reisaccessoires voor mannen1.13 Gepersonaliseerde accessoires1.14 Bruiloftaccessoires voor de bruidegom1.15 De beste mannenaccessoires1.16 Kostuumaccessoires1.17 Accessoires voor op vakantie1.18 Accessoires voor het strand1.19 Jij vroeg – wij antwoordden

Wat zijn accessoires voor mannen?

De geschiedenis van mannenaccessoires is een interessante. Wat we nu als „vrouwen items” beschouwen, werd oorspronkelijk, in veel gevallen, ontdekt door en ontwikkeld voor mannen. Hoge hakken werden in de 15e eeuw gedragen door de Perzische cavalerie om hun voeten veiliger vast te zetten in de stijgbeugels. Europese aristocratie gebruikte ze later om groter en majesteitelijker over te komen. Make-up, rouge en die enorme witte pruiken waren grotendeels het domein van Europese mannen. Mode komt en gaat tussen wat wordt beschouwd als traditioneel mannelijke en vrouwelijke eigenschappen en, omdat maatschappelijk normen steeds vager worden, volgt stijl dat wat past.

Stijl is een natuurkracht en net als bij een stormloop, kan een enkeling niet alleen door zijn wilskracht van richting veranderen. Het wordt bepaald door de collectieve wil en interesse van de individuen die samen een groep vormen. Sommigen proberen misschien om stijl een bepaalde richting op te sturen, maar deze mysterieuze culturele kracht besluit meestal met de beslissing of het revolutionair baanbrekend was of...excentriek.

Welke gebieden van mannenaccessoires beslaan wij?

We ontwerpen en verkopen alles wat een man nodig heeft om er goed uit te zien, behalve kleding en toiletartikelen.

De lijst met accessoires beslaat, in alfabetische volgorde, armbanden, baardverzorgingsproducten, bretels, brillen met heldere glazen, dasspelden, handschoenen, hoofddeksels, horloges, kettingen, manchetknopen, oorbellen, pochetten, portemonnees, reversspelden, riemen, ringen, scheerproducten, sjaals, stropdassen, tassen, vlinderdassen en zonnebrillen.

Met meer dan 6500 beschikbare items weten we zeker dat je hier iets van je gading kunt vinden.

Soorten accessoires

Tassen

Tassen bieden een makkelijke manier om meerdere kleinere items mee te nemen. Sommige, zoals laptop- of toilettassen hebben een enkel hoofddoel, terwijl andere, zoals backpacks en plunjezakken werkpaarden zijn voor alle doeleinden.

Tassen zijn er in een veelheid aan materialen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Leer straalt luxe uit, canvas ruigheid, katoen duurzaamheid en polyester staat voor avontuur. Wat gaat de jouwe zeggen?

Bekijk onze selectie tassen

Scheren en baardverzorging

Een goede scheerbeurt onderscheidt de mannen van de jongens. Of maakt een goede scheerbeurt van mannen net weer jongens? Het antwoord hangt af van hoeveel groei je wilt zien ontspruiten op het gezicht van de man die je zoekt. Baardverzorgings- en scheerartikelen zijn cruciaal voor de moderne man. Er is geen professionelere manier om je gezicht glad geschoren te houden dan met een open scheermes, geslepen op een leren scheerriem, waarmee je de klassieke scheerzeep van je gezicht afschraapt nadat je hebt opgeklopt in je scheerkom en opgebracht met je scheerkwast met ebbenhouten handvat en dassenhaar.

Veiligheidsscheermessen geven minder kans op wondjes en zijn goedkoper in onderhoud dan scheermessen met cartridges. Mocht jij zo'n type man zijn die zijn baardhaar graag wild laat woekeren, dan zijn er baardborstels en kammen, conditioners, olie, shampoo en was om te zorgen dat je er altijd gelikt uitziet. Omdat het verschil tussen een goedonderhouden baard en een haveloze puinzooi, de verzorging is.

Bekijk ons assortiment voor baardverzorging en onze scheerproducten

Riemen

Riemen zijn banden van leer of canvas bedoeld om door de lussen van je spijkerbroek of nette broek te rijgen om die omhoog te houden. Maar ze doen meer dan dat. Hun kleur versterkt accenten in je outfit en van je accessoires en de metalen gesp kan een aanvulling zijn op je horloge, ringen en kettingen.

Als het een leren riem is, moet die altijd matchen met andere lederen items (schoenen en tas bijvoorbeeld), en als je riem van canvas is, moet hij de andere kleuren van je outfit aanvullen.

Bekijk ons scala aan riemen

Vlinderdassen

Vlinderdassen zijn stoffen bandjes die onder de kraag van je hemd gaan en aan de voorkant in een vlinderstrik gebonden worden en daarmee het bovenste knoopje bedekken. Wist je dat er zoiets bestond als een houten vlinderdas? Ze zijn supergrappig en zorgen ervoor dat je opvalt bij je eerstvolgende formele bijeenkomst.

Als je liever wat minder ophef veroorzaakt, zijn r ook vlinderdassen van katoen, zijde en polyester (onder andere) en in een diversiteit aan kleuren. Je moet je zelf alleen afvragen: Voorgestrikt of klassiek? En bestel ik er een bijpassende cumberband bij?

Bekijk onze reeks vlinderdassen

Armbanden

Armbanden zijn sieraden die om je pols zitten voor decoratieve of expressieve doeleinden. Vaak zijn het metalen kettinkjes, leren manchetten, string met kralen of zijn ze geweven of gevlochten. Om iets toe te voegen aan je stijl, moeten ze matchen en je andere accessoires aanvullen, zeker je horloge.

De overgrote meerderheid van ons maakt gebruik van handgebaren als we praten, waardoor onze handen en polsen onderdeel uitmaken van het communicatieproces. Zorg ervoor dat je polsen jouw verhaal vertalen als jij dat ook doet.

Bekijk onze serie armbanden

Bretels

Bretels zijn platte, elastische banden die aan de voor- en achterkant van je broek worden bevestigd en dan over de schouder worden gedragen om de broek omhoog te houden. Het is een alternatief voor een riem en ze moeten dus ook nooit samen met een riem te worden gedragen. Het enige statement dat je daarmee zou maken is: “Ik heb werkelijk geen idee waar deze dingen voor bedoeld zijn.”

Bretels worden aan je broek bevestigd met knopen aan de binnenkant van de broekband of met clips, direct aan de broekband. Zorg ervoor dat je wel een broek met knopen hebt waaraan je de bretels aan kunt bevestigen voordat je er een voor een knoopband aanschaft, of je moet iemand kennen die knopen aan je broekband kan naaien. En als je dat niet zelf kunt… proficiat dan!

Bekijk ons assortiment bretels

Brillen met heldere glazen

Brillen met heldere glazen zijn monturen met glazen die niet getint zijn, geen vergroting bieden en geen corrigerende sterkte. Ze worden uitsluitend gedragen voor esthetische doeleinden of, als je een excuus nodig hebt om er goed uit te zien, voor de veiligheid. Sommige mannen zien er nu eenmaal beter uit met een bril. Sommige mannen willen graag een zweem van intellect uitstralen en denken dat het beste kunnen bewerkstelligen met een bril, ondanks dat ze vervloekt zijn met een helder zicht.

Het valt niet te ontkennen dat je met het dragen van een bril iemands eerste indruk van jou verandert, en het is aan jou om te bepalen welke indruk je wilt oproepen. En het dragen van een bril is zeker te verkiezen boven het rondlopen met een diploma op je voorhoofd geniet.

Bekijk ons scala aan brillen met heldere glazen

Manchetknopen

Manchetknopen zijn bedoeld voor door de knoopsgaten van je nette overhemd om de manchet rond je pols vast te zetten een te voorkomen dat die over je hand glijdt.

Manchetknopen zijn er in allerlei vormen en maten en als je ook een dasspeld draagt, of ringen en andere accessoires, dan wil je je manchetknopen daarmee matchen. Als je echter naar het afstudeerfeest van een timmerman gaat, zou je eens aan deze waterpasmanchetknopen. kunnen denken. De creativiteit die je met manchetknopen kunt uitdrukken is eindeloos.

Bekijk onze selectie manchetknopen

Oorbellen

Hoepel- en studoorbellen zijn gemaakt om door een klein gepiercet gaatje in je oor (of in een ander lichaamsdeel) te passen. In het geval van hoepels, past de stud in een gaatje aan de andere kant van de ring, waardoor de cirkel gesloten wordt. In het geval van studs, wordt er een klein slotje over de 'post' (staafje) geschoven waarmee de oorbel wordt vastgezet. Magnetische oorbellen en clipoorbellen worden aan je oorlel bevestigd, respectievelijk met een magneetje of met een klemmetje. Geweldige alternatieven voor piercen als je niet al te gek bent op naalden.

Aan de andere kant van het spectrum heb je stretchers, pluggen en gauges, allemaal ontworpen om je oorlel uit te rekken zodat je oor geschikt is voor forsere sieraden. We hebben een behoorlijk assortiment neppluggen voor het geval je wel zo'n look wilt, maar dan zonder dat je je oorlel tot iets verplicht.

Bekijk onze selectie oorbellen

Handschoenen

Handschoenen zijn dunne laagjes stof, gedragen aan de handen om ze te beschermen tegen de kou. Meestal gemaakt van katoen, wol of leer, zijn er handschoenen in verschillende soorten - van warme, knusse katoenen handschoenen met touchscreencompatibiliteit, gemaakt van gerecycled materiaal tot hoogwaardige autohandschoenen van echt schapenleer.

We hebben allemaal handschoenen nodig om onze handen tegen de kou te beschermen. Als we dat niet doen, wordt onze huid droog, begint te schilferen en krijgen we van die vervelende kleine sneetjes tussen onze vingers.

Bekijk onze reeks handschoenen

Hoeden, petten en mutsen

Hoeden, petten en mutsen zijn kledingstukken voor op je hoofd om dat 's winters te beschermen tegen de kou en tegen schadelijke zonnestralen in de zomer, en om ervoor te zorgen dat je er goed uit ziet, zelfs op dagen dat je haar slecht zit. Algemene wijsheid zegt ons dat we 80% van onze lichaamswarmte verliezen via ons hoofd. En ofschoon dat een geweldig verkooppraatje is voor hoeden, is het ook aantoonbaar fout.

Als het koud is, verliezen we warmte van de lichaamsdelen die onbedekt zijn, wat nu toevallig wel vaak ons hoofd blijkt te zijn. Hoeden, petten en mutsen zijn vaak gemaakt van katoen, wol, vilt of leer en ze stralen het sterkst je stijl uit als ze gedragen worden met bijpassende handschoenen en een sjaal.

Bekijk ons scala aan hoeden, petten en mutsen

Reversspelden

Reversspelden zijn pinnen van scherp metaal, bedoeld ter decoratie van de revers van een kostuumjasje of blazer. De meeste blazers en jasjes hebben een knoopsgat in de bovenste linkerrevers. Dat was oorspronkelijk bedoeld om het bovenste gedeelte van het jasje te sluiten over je borst om warm te blijven en aan de binnenkant van de flap aan de rechterkant zat een verborgen knoop.

In de loop der jaren is die knoop verdwenen en bleef het knoopsgat aan de linkerkant over, met nog maar een doel, als houder voor reversspelden. Reversspelden gaan door het knoopsgat (of door de stof als je jasje geen knoopsgat heeft) en voegen een vleugje kleur of een opvallende schittering toe aan je look.

Bekijk onze serie reversspelden

Kettingen

Kettingen zijn sieraden die je om je nek hangt, hangend op je borst. Ze zijn meestal van metaal, leer of van katoen en sommige hebben hangers, decoratieve elementen die de ketting naar beneden trekken en een V-vormige hoek vormen midden op je borst. Hangers zijn er in alle vormen en maten, van natuurlijke stenen tot metalen plaatjes (dogtags genoemd) tot werkende klokjes en meer.

Een ketting hangt gecentreerd op je lichaam en vertelt mogelijk het krachtigste deel van jouw verhaal. Hij hangt in je kern en heeft je hele lichaam als omlijsting. Zorg ervoor dat jouw ketting vertelt wat jij wilt zeggen.

Bekijk ons assortiment kettingen

Pochetten

Pochetten zijn vierkante stukjes stof, bedoeld om het borstzakje van je kostuumjasje of blazer te versieren. Ze zijn meestal gemaakt van polyester, zijde of katoen en zijn beschikbaar in diverse kleuren en patronen en kunnen op vele manieren gevouwen worden.

Als je je pochet matcht met je strop- of vlinderdas, je cravat of ascot en zorgt dat deze het kleurenschema van je ensemble aanvullen, creëer je een stijl van een hoger niveau. Je pochet tot een origamidraak vouwen is episch op topniveau.

Bekijk onze serie pochetten

Stropdassen

Stropdassen zijn dunne stroken stof (meestal zijde, polyester of katoen) bedoel voor om je nek en onder je hemdkraag. Ze hangen op je borst en bedekken de knoopjes van je hemd. Een das moet je kostuum aanvullen en alleen textuur hebben als je hemd dat niet heeft.

Het matchen van stropdas en pochet is altijd een goede zet. Voor meer tips over het kiezen van de juiste stropdas, de lengte en meer, check onze ultieme gids over stropdassen en leer hoe je jouw favoriete knoop legt in onze „Hoe strik je een stropdas: 30 verschillende stropdasknopen”-gids

Bekijk ons assortiment stropdassen

Ringen

Ronde banden van diverse metalen of ander materiaal, gedragen aan je vingers ter decoratie of expressie. De meeste ringen zijn van roestvrij staal, titanium, goud of zilver maar andere materialen zoals keramiek en silicone winnen aan populariteit.

Ringen van keramiek en silicone zijn bijzonder nuttig voor mensen die werken met of in de nabijheid van elektriciteit, omdat deze materialen niet-geleidend zijn. Silicone ringen zijn ook sterk en elastisch genoeg om te dragen tijdens het sporten, mocht je je boodschap ook aan het fitnesstoestel willen uitdragen.

Bekijk onze serie ringen

Sjaals

Sjaals zijn lange stroken stof om om je nek te wikkelen om warm te blijven. Een kolsjaal is een gesloten cilindrische koker bedoeld om over je hoofd te trekken met hetzelfde doel. Welke je ook kiest, een sjaal is altijd beter dan proberen om je oren warm te houden met je schouders.

Zonnebrillen

Zonnebrillen bestaan uit gekleurde glazen vastgezet met metalen of plastic monturen en voor je ogen geplaatst voor comfort op zonnige dagen. Ze zorgen ook voor beter zicht bij sterk licht en voegen meerdere factoren toe aan de vlotheid van je stijl. Bovendien kan met een zonnebril niemand zien waar je naar kijkt.

Dasspelden

Dasspelden (of clips) zijn stukjes metaal die bedoeld zijn om je das gecentreerd op je hemd te houden en heet smalle uiteinde zorgvuldig verborgen achter het vooruitblikkende dikke uiteinde van je stropdas. Mocht je ooit in de stemming raken om je das om je hoofd te dragen, bevestig dan de dasspeld aan je bovenlip om jezelf eraan te herinneren dat dit een slecht idee was.

Bekijk onze serie dasspelden

Portemonnees en kaarthouders

Portemonnees beiden plaats aan je kaarten, ID's, bankbiljetten en muntgeld op een makkelijke, centrale plaats. Kaarthouders zijn speciaal ontwikkeld om alleen kaarten mee te nemen en sommige bieden RFID-bescherming om potentiële exploitatie van de contactloze eigenschappen van je kaarten te blokkeren.

Ondanks het gemak van betalen met je telefoon, schuilt er een onmiskenbare elegantie in het zwierig openen van een goudkleurige kaarthouder.

Bekijk ons scala aan portemonnees en kaarthouders

Horloges

Een horloge behoort tot de standaarduitrusting voor een man. Gebruikt voor decoratieve of expressieve doeleinden, zegt een horloge veel over je persoonlijkheid, je ambities en hoe jij jezelf ziet. Tonen hoe laat het is, is mogelijk de minst belangrijkste functie van een horloge. Elk horloge kan dat. Maar welke soort horloge je kiest om aan je pols te gorden spreekt boekdelen over jou.

Elk deel van jouw wezen in een doek voor expressie. Vul het met jou.

Bekijk onze horlogeselectie

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Wat is de top-10 van essentiële mannenaccessoires?

We houden er niet allemaal van om ons elke dag chic aan te kleden of vol bling te hangen, maar er is een strikt minimum aan inspanning die we allemaal moeten doen bij bepaalde gelegenheden. Van de trieste tot de vrolijke, de etiquette schrijft voor dat elk van ons gewapend is met deze 10 essentiële accessoires als ze nodig zijn.

Stropdas

De enige man zijn op een trouwerij van een familielid zonder stropdas riekt naar oneerbiedigheid. Net als helemaal niet op komen dagen. Je hebt echt geen keus dus en zult tenminste één stropdas moeten hebben, weggestopt voor noodgevallen, die bij je kostuum past. Maar je zult waarschijnlijk wel meerdere opties qua kleur en patroon willen hebben als je het thema weet. Een felroze stropdas is waarschijnlijk misplaatst op een begrafenis.

Dasspeld

Stropdassen zijn berucht om het feit dat ze een eigen wil hebben en ze lijken altijd vastbesloten om overal te hangen, behalve voor je, in het midden. Een dasspeld pint hem op z'n plaats en dwingt gehoorzaamheid af. Zo'n speld kan opzichtig en complex zijn, of eenvoudig en strak, gegraveerd of niet – de keus is aan jou.

Ketting

Een ketting is mogelijk het sterkste puur expressieve element van je accessoire-verzameling. Je borst is een doek en voor welk statement je ook kiest om daar tentoon te spreiden, het heeft jouw hele ik als omlijsting. Zorg ervoor dat hij jouw verhaal vertelt.

Een ketting voegt niet alleen een oogstrelend detail toe aan de voorkant op je borst, maar kan ook een aanvulling zijn op je kaaklijn en de halslijn van je hemd. Een eenvoudige schakelketting hangt altijd in een U-vorm, maar een ketting met hanger creëert een V. Hoe langer de ketting, hoe scherper de hoek wordt. Als je kettingen in laagjes wilt dragen, probeer dan te gaan voor complementaire kleuren en variabele lengtes en texturen, zodat ze elkaar niet overlappen en het geheel er rommelig uitziet.

Riem

De meeste van ons – zo niet wij allemaal – dragen broeken, of dan toch tenminste af en toe. Als je broek niet perfect passend aansluit, zul je bretels of een riem willen om te voorkomen dat je broek een onfatsoenlijk schandaal veroorzaakt. Bretels zijn tegenwoordig meer een stijlkeuze, maar een riem is elke dag essentieel om garderobemankementen en blootgestelde spleten te voorkomen.

Armband

Een armband voegt een vleugje van je karakter toe aan je pols. Je pols is een van de meest expressieve delen van je lichaam (de meesten van ons praten met handgebaren) en als die niks uitdrukt, spreekt dat boekdelen. Je wilt er zeker van zijn dat je armband je horloge en andere accessoires aanvult en dat hij vertelt wat jij wilt dat hij moet uitdrukken.

Messengerbag

Maar weinig tassen hebben de veelzijdigheid van een messengerbag, of het gemak ervan. De meesten van ons moeten een laptop, een telefoon, portefeuille etc. meesjouwen bij het doorkomen van onze dagen en een messengerbag beidt voor de meeste mannen de perfecte hoeveelheid opbergruimte. Een backpack is groter en het gewicht wordt beter verdeeld, maar het is ook erg omslachtig om ze te hangen en al je spullen zitten in één groot vak bij elkaar gepropt, zodat je telkens moet rommelen om te vinden wat je zoekt. Voor de meeste dagelijkse activiteiten is een goedgeorganiseerde messengerbag de oplossing.

Ring

De meeste mannen dragen slechts 1 ring in hun leven. Die ene die alles beheerst? Nee, die ene die aangeeft dat ze van de markt zijn. Maar dan houden we er nog 9 over voor pure expressie. Of je nu kiest voor een zegelring met je favoriete edelsteen, voor een unieke ring van Damascusstaal of voor een eenvoudige band met een gepersonaliseerde gravering – de opties zijn eindeloos.

Horloge

Elk horloge kan je vertellen hoe laat het is, maar alleen een horloge dat je aanspreekt, kan voor jou spreken. Een horloge zegt veel, zo niet alles over de drager – hoe die zichzelf ziet en hoe hij gezien wil worden. Een functioneel duikershorloge schreeuwt om avontuur, terwijl een dun, chic horloge elegantie fluistert. Een skelethorloge wijst op een nieuwsgierige ziel, terwijl een maanfase-horloge aangeeft dat de drager in contact staat met zijn derde oog. Jouw horloge moet zeggen wat jij ermee bedoeld.

Portemonnee

Heb je kaarten en neem je soms stukjes papier of muntjes mee die een geldwaarde vertegenwoordigen? Als je antwoord op alle drie de vragen ja is en er soms meer dan een van bij je hebt, dan heb je een portemonnee nodig. Natuurlijk, je kunt een van die telefoonhoesjes kopen die ook als portemonnee fungeren, maar hoeveel kaarten kun je daar inproppen voordat die vol is? En wil je echt telkens je telefoon openklappen om je kaart tevoorschijn te halen en je Tinder-meldingen aan die leuke kassière laten zien? Ik dacht het niet, toch? Schaf een portemonnee aan.

Zonnebril

Van knijpen met je ogen krijg je rimpels. In feite krijg je rimpels van al het directe zonlicht, maar rond je ogen vallen ze meer op omdat je bij fel zonlicht veel met je ogen knijpt. Iedereen heeft een zonnebril nodig om zijn ogen te beschermen in de zomer, maar er zijn monturen die je goed staan en monturen die dat niet doen. Je weet waarschijnlijk allang voor welke dat het geval is. En dan zijn er ook nog vragen zoals: gepolariseerd of niet? Met of zonder blauwlichtfilter? Fotochromische glazen?

De Top 5 trends in mannenaccessoires voor 2022

Hangeroorbellen

Omschreven als compleet nutteloos en daarom briljant; met respect, maar we zijn het er niet mee eens. Elke vorm van expressie is, per definitie, niet nutteloos. Hoepels stellen je in staat er expressieve bedeltjes aan te hangen, die je kunt verwisselen en aanpassen aan je stemming. Combineren van kleuren, vormen en bedeltjes... de mogelijkheden van wat jij kunt zeggen met een set bedeltjes zijn oneindig.

Brillen die blauw licht blokkeren

We brengen de laatste tijd meer en meer tijd door voor de computer en het ziet er ook niet naar uit dat dit binnen afzienbare tijd gaat veranderen. Als je merkt dat je ogen naar enkele uren werken vermoeid raken, dan worden ze misschien te veel blootgesteld aan blauw licht. Blauw licht blokkerende glazen zijn een geweldige manier om je ogen wat rust te geven en toch productief bezig te blijven in het digitale tijdperk. Ze zorgen ook dat je er goed uit ziet tijdens een Zoom-meeting.

Damascusringen

Damascusstaal wordt gevormd door twee soorten staal op elkaar te vouwen wat een apart, houtachtig patroon creëert als het staal wordt gesneden. Ringen van Damascusstaal zijn uniek omdat het patroon van elke ring per definitie anders is. Damascusringen en ringen met natuurlijke stenen zijn uniek - 100% van jou.

Parelsieraden

Tot laat in de 19e eeuw waren parels voor iedereen buitensporig duur en alleen de rijkste koningen droegen ze, trots als teken van hun rijkdom. In de bloeiende jaren '20 ging men ze in het Westen beschouwen als 'vrouwensieraden'. Tegenwoordig echter zijn er steeds meer hooggeplaatste mannen die 'hun' parels terugvorderen. Doe jij ook mee?

Kettingen in laagjes

Het dragen van meerdere kettingen in complementaire kleuren en variabele lengtes creëert een visueel feest op je borst. Maar kijk uit dat dat feest geen opstand veroorzaakt. Een combinatie van hangers en kettingen kal jouw verhaal levendiger tot uitdrukking brengen dan een enkele ketting dat kan, maar te veel verschillende boodschappen zijn een recept voor verwarring.

Luxe mannenaccessoires

Wat maakt een accessoire luxueus? Als een wereldvermaard Parijs modehuis een 'goedkope’ armband introduceert, gemaakt van materiaal zonder glas, is het dan nog steeds een luxe armband? En als een bedrijf er een maakt in massaproductie, van de beste materialen, ontworpen door bekende of opkomende ontwerpers, en gebaseerd op jaren onderzoek naar comfort en pasvorm? Is dat dan meer of minder luxueus dan het eerste voorbeeld? En wat als ze hetzelfde geprijsd zijn? Maakt dat verschil?

Wij willen elk type man helpen en ofschoon de meeste van onze accessoires betaalbaar zijn, streven we altijd naar de maximale waarde voor je geld. Hieronder vind je enkele van onze hoogwaardige, luxe producten waar we kosten noch moeite hebben gespaard om je het beste van het beste te bieden.

Unieke mannenaccessoires

Niemand houdt van het woord 'normaal'. En er is ook niemand die van het woord 'vreemd' houdt. Maar 'uniek' is waar de meeste van ons naar streven. Om op een positieve manier opvallend anders te zijn dan de rest. Om op te vallen en opgemerkt te worden, maar niet om zo op te vallen dat we worden buitengesloten.

Enkele van de sieraden die we ontwierpen zijn precies geschikt voor dat doel. Om interessant te zijn, anders en prachtig. In het kort: om uniek te zijn.

Statement-accessoires

Sommige accessoires zijn alleen bedoeld om wat flair in stijl toe te voegen aan je look. Voor een weerspiegelende glans van je halslijn, een vleugje kleur om je middel of textuur aan je pols. Dan zijn het accessoires die niet je karakter de wereld in fluisteren, maar die het uitschreeuwen door een alpenhoorn vanaf een bergtop, hopend op een lawine aan reacties.

Hieronder zie je enkele van de sterkste statement-stukken, ontworpen om iets te zeggen op de minst subtiele manier mogelijk.

Betaalbare mannenaccessoires

Minder is vaak meer. Soms wil je gewoon je lichaam versieren met iets dat geen twee armen en een nier kost. Betaalbare kwaliteit is wat we zoeken bij al onze producten, maar hieronder staan enkele uitstekende, eenvoudige en bovenal prijsgunstige opties.

Als je iets zoekt van wat meer luxe tegen lage prijzen, check dan onze outletpagina.

Gekleurde accessoires

Accessoires die je outfit complementeren, versterken de boodschap die ze overbrengen, maar gewaagde kleuren die in scherp contrast staan met je outfit, springen in het oog en trekken de aandacht, een geheel eigen verhaal vertellend.

Hieronder vindt je accessoires die een levendige indruk achterlaten.

Accessoires voor oudere mannen

Er zijn geen oude mannen – alleen gerijpte heren. Onze smaak verandert met ons mee, en ofschoon sommige mannen in de richting trekken van minimalistisch design, hogere kwaliteit en beter comfort als ze op leeftijd geraken, sommige maken een complete U-bocht en sprinten de andere kant op. Iets anders wat we soms zien gebeuren als we rijper worden is dat we er minder om geven wat anderen van ons denken en een stijl ontwikkelen die zeer individueel is. We worden meer onszelf.

We hebben accessoires voor alle leeftijden, maar hieronder zie je enkele opties voor heren van bovengenoemde soort - minimalistisch, hoogwaardig en comfortabel.

Reisaccessoires voor mannen

“Reizen is leven,” zei ons nationaal erfgoed, Hans Christian Andersen. In zijn tijd kostte reizen heel veel tijd en de enige geschikte reisaccessoires waren kleren voor elk klimaat en een grote houten kist. Vandaag de dag kunnen we gaan cityhoppen met alleen de kleren die we aan hebben en een kleine rugzak.

We hebben overal reisaccessoires voor, van dagtrips tot verreikende reizen, van stedelijke kroegentochten tot landelijke hikes. Check ze hieronder.

Gepersonaliseerde accessoires

We geloven sterk in de kracht van accessoires om een verhaal te vertellen. Maar niets vertelt een persoonlijker verhaal beter dan gepersonaliseerde accessoires. Of het nu de naam van een geliefde is of je persoonlijke filosofie, graveren maakt een sieraad van jou, en van jou alleen.

Hieronder vind je enkele van onze bestverkochte te graveren producten, die wachten op jouw persoonlijke touch.

Bruiloftaccessoires voor de bruidegom

Welke accessoires geschikt zijn voor een bruidegom is een vraag die al veel mannen in de problemen heeft gebracht. De belangrijkste regels zijn: zorg voor aanvulling op de outfit van je partner, maar overvleugel die niet. Je wilt opvallen, maar er niet bovenuit steken. Voor een dieper inzicht in accessoires voor je trouwdag, check onze diepgaande gids over accessoires voor bruidegoms.

Ga je naar een bruiloft van iemand anders? Kies geen outfit zonder dit te lezen onze ultieme gids over accessoires voor bruiloftsgasten.

De beste mannenaccessoires

Wat zijn de beste mannenaccessoires? Het antwoord op die vraag hangt helemaal van jou af. Sommige dingen zijn redelijk standaard – elke man zou bijvoorbeeld een horloge moeten dragen. Maar welk horloge voor jou het beste is hangt af van je kledingstijl, je huidskleur, je leefstijl en van nog heel veel andere factoren. Niemand kent jouw verhaal beter dan jijzelf (je moeder mogelijk uitgezonderd), en dus kan niemand je vertellen wat voor jou het beste is. En vraag ons niet om te beginnen over het woord 'cool'.

Wat cool is verandert elk seizoen weer. Het enige constante daarin is dat het iets te maken heeft met houding. Behalve dat is de definitie ervan voortdurend aan verandering onderhevig. Alles wat we kunnen doen is je iets te vertellen over onze bestlopende accessoires, gebaseerd op wat er van onze planken af vliegt... maar wat je met die informatie doet is helemaal aan jou.

Kostuumaccessoires

De overgrote meerderheid van ons draagt op enig moment in zijn leven een keer een kostuum. Maar, afhankelijk van het soort pak, zijn er enkele accessoires die worden beschouwd als standaard gereedschap daarbij. Een stropdas of een vlinderdas is gebruikelijk voor belangrijke gelegenheden en als je voor de eerste gaat, wil je die combineren met een dasspeld zodat hij niet alle kanten op flappert. Manchetknopen voor een gekleed overhemd met manchetten en pochetten vallen in de categorie 'must-haves', maar zakhorloges, kraagpinnen, cumberbanden en kraagsteunen zijn professionele accessoires die alleen de bestgekleden onder ons kennen en dragen. Check ons assortiment kostuumaccessoires die elk kostuum een extra duwtje in de goede richting geven.

Accessoires voor op vakantie

Ofschoon je keuze voor vakantie-accessoires grotendeels bepaald zal worden door het soort vakantie, zijn sommige accessoires must-haves, ongeacht of je nu een weekendje gaat cityhoppen of een lange, relaxte strandvakantie geboekt hebt.

Zo zul je bijvoorbeeld, afhankelijk van je bestemming en de lengte van je broek, die omhoog willen houden. Een canvasriem is de perfecte metgezel op vakantie, niet in het minst omdat hij ruimte geeft als je uitdijt, wat ongetwijfeld gaat gebeuren vanwege je luiheid en door te veel eten van die heerlijke lokale gerechten.

Een andere must-have reisgezel is een backpack. Of het nu je telefoon is, een stadsplattegrond of al die souvenirs die je mee neemt, je hebt een stevige, stijlvolle metgezel nodig voor je uitje. Ongeacht waar je naartoe gaat en wat je daar gaat doen, is een toilettas van goede kwaliteit altijd een goed idee.

Check enkele van onze favoriete vakantieaccessoires hieronder.

Accessoires voor het strand

Het strand betekent zand, zon en hitte. Je wilt dus waarschijnlijk kleding die van kop tot teen bescherming biedt. Als je echter op zoek gaat naar verbrandingslittekens (een gebruinde huid), dan moet je toch op z'n minst je ogen beschermen als je ligt te bakken in de zon.

Zonnebrillen zijn een must-have voor elke strandganger. Ze beschermen niet alleen je ogen tegen schadelijke zonnestralen, maar voorkomen ook rimpelvorming. Als je oren makkelijk verbranden, zou je eens aan een buckethat kunnen denken.

En je hebt zonder meer een backpack of een plunjezak nodig voor al je spullen en een toilettas voor je zonnebrand, lotion en aftersun-smeerseltjes. En niet te vergeten, een waterdicht horloge. Check hier enkele van onze bestverkochte strandklare accessoires.

Jij vroeg – wij antwoordden

Wat zijn goede accessoires voor kerels?

Als zoveel dingen in het dingen hangt dat af van de man. De basis voor elke jongeman is een horloge, een portemonnee en een leren riem. Daarnaast heb je nog kettingen, ringen, armbanden en een messengerbag.

Hoeveel accessoires moet een man dragen?

Net zoveel als waarmee je jezelf prettig voelt. Het is jouw verhaal.

Hoe kies ik de juiste accessoires voor een man?

Je neemt zijn huidtint en kledingstijl als uitgangspunt en werkt van daaruit verder. Zoek accessoires die de tint van zijn huid aanvullen (goudkleurig voor warm, zilver voor koud, zwart voor iedereen) en probeer niet in conflict te raken met zijn kledingstijl als het gaat om vormen en maten. Bedenk het volgende - contrast is goed, conflict niet. Als je de basis onder de knie hebt, kun je gaan experimenteren. Verschillende kleuren, laagjes, stapelen, meerdere ringen etc. zijn allemaal leuke dingen die je kunt proberen om je stijl te verbeteren en eigen maken.

Waarom zijn mannenaccessoires belangrijk?

Toen archeologen de overblijfselen opgroeven van Vikinghuizen en -graven, gaven accessoires vaak de enige indicatie over wie die mensen waren. Het zijn de meest duurzame uitdrukkingen van onze identiteit, die onze verhalen vertellen nog lang nadat degenen die ons kenden zijn weggevallen.

Accessoires trekken de aandacht naar specifieke delen of kenmerken van jouw lichaam en stijl en ze helpen je om de blik van de toeschouwer in de juiste richting te sturen. Op die manier kun je je goede kanten naar voren laten komen en de aandacht afleiden van vermeende schoonheidsfoutjes. Jij bent de regisseur die de hand van de cameraman leidt. Accessoires zijn een vorm van expressie. Ze zenden jouw identiteit de wereld in, helpen je op je gemak voelen, jezelf zijn, wetend dat jouw echte ik naar boven komt. Accessoires zorgen voor vertrouwen.

Hoe match ik accessoires?

Het eerste wat je zou moeten doen is je kleurenschema coördineren. Het heeft geen nut om je accessoires te matchen als je stijlen alle kanten op vliegen. Probeer een gelijk aantal sieraden te dragen, en van dezelfde soort. Als de andere partij een enkele ketting draagt, een horloge en een oorbel en eruit ziet als een kerstboom die niet matcht, maakt het niet uit hoeveel tijd jij spendeert aan het uitzoeken van de juiste kleuren. Voor een diepere duik in het matchen van accessoires, check onze 7 regels voor het matchen van mannenaccessoires.