BESTEL VOOR 16:00, VRIJDAG 5 FEBRUARI - EN ONTVANG OP TIJD VOOR VALENTIJNSDAG
365-daags retourbeleid
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
085 301 3271 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
BESTEL VOOR 16:00, VRIJDAG 5 FEBRUARI - EN ONTVANG OP TIJD VOOR VALENTIJNSDAG
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
Bekijk alle

Ga je ergens naartoe? Hoe pak je in voor een businesstrip?

Voor belangrijke businesstips en -adviezen, gingen we de lucht in en vonden 3 mannen met mijlen ervaring met succesvol inpakken. Profiteer van hun ervaring en breng minder tijd door met pakken, die je dan weer kunt besteden aan die presentatie.

Inpakken voor een zakenreis is niet makkelijk. Er is de angst dat je te veel meeneemt, en overkomt als een complete nieuweling, maar er is ook de altijd aanwezige zorg dat je iets vergeet.

Het is makkelijk om iets noodzakelijkst over het hoofd te zien, als je ook moet nadenken over reizen voor je dagelijkse werk. Tussen het nadenken door over je laptop, je portfolio en die geweldige presentatie waar je mee bezig bent... wie heeft er dan nog tijd om te denken aan zijn telefoonoplader en schoon ondergoed?

We hebben deze gids samengesteld omdat we weten dat zakenreizen een strijd kunnen zijn. Of het nu je eerste keer is en je opgepropt zit in de economy klasse of dat je eerste klas vliegt op je frequent flyer-mijlen, effectief inpakken is een vaardigheid die je altijd kunt verbeteren.

De 4-3-2-2-combinatie

De software developer die marketingspecialist werd, Nicklas Mortensen , adviseert om veelzijdige kleding in te pakken, die zowel voor formele gelegenheden als voor business casual geschikt is.

“De 4-3-2-2-combinatie is mijn inpaktechniek – 4 hemden, 3 broeken, 2 jasjes en 2 paar schoenen. Het is niet te veel en biedt voldoende variatie, zodat ik nooit om een bepaalde stijl verlegen zit.”

Toegegeven dat hij saai is als het om broeken gaat, adviseert Nicklas “2 zwarte broeken en 1 kakikleurige. Zwart past overal bij en geeft je veel mogelijkheden, zonder dat je veel moet inpakken. Een kakibroek past goed bij een blauw hemd en brengt leven in je uitstraling na een dag in zwart.

Qua hemden, neem ik altijd 2 witte, 1 blauw en 1 met een motief mee. Wit is altijd safe en ik zorg ervoor dat het hemd met het patroon past bij mijn broeken en jasjes (1 grijs en 1 donkerblauw). Ik ben een fan van jasjes met een dubbele rij knopen en met slechts 2 knopen boven elkaar.”

Geen enkele outfit is compleet zonder de juiste schoenen en Nicklas pakt altijd op veelzijdigheid. “Een paar bruine en een paar zwarte. De riem die ik meeneem is aan een kant bruin en aan de andere kant zwart. Makkelijk dan twee riemen meenemen.”

Behalve de essentiële benodigdheden – leren laptoptas, oplader, koptelefoon en zonnebril – heeft hij ook altijd accessoires om de kleine ruimtes in zijn tas op te vullen. “De beste manier om je fris te voelen op een reis, is om te zorgen voor variatie. Ik pak 4-5 pochetten , 2 paar manchetknopen en 4-5 stropdassen . Ik neem 2 dasspelden mee (1 goudkleurige en 1 zilverkleurige) om met metaal te matchen . Het is makkelijk om een lijst te maken en voor elke dag een outfit te plannen, maar je voelt je lekkerder als je enige vrijheid hebt bij het aankleden.”

Reist nooit zonder: “Het enige wat ik echt niet kan missen is mijn stoomapparaat. Je weet nooit hoe goed het strijkijzer op je hotelkamer is en er is geen inpaktechniek voor het kreukvrij inpakken van overhemden.”

Plat inpakken of oprollen: “Ik pak altijd plat in, gewoon voor het gemak, en om mijn tas in lagen in te kunnen pakken. Schoenen zitten altijd in een zak, zodat mijn kleren niet vies worden.”

Beste advies voor beginnende zakenreizigers: “Pak een dag van tevoren in en draag tijdens de vlucht iets comfortabels. Veel kleermakers maken pakken (bekend als superstretch of reiskostuums) met elastaan. Zo'n pak is een goede investering en als je aankomt zie je er nog net zo goed uit als toen je aan boord ging. ....en ze kreuken niet als je langere tijd moet zitten.

Als je veel reist, praat dan eens met je bank over een creditcard met een priority pass. Hiermee heb je gratis toegang tot veel airportlounges wat het wachten een stuk gemakkelijker maakt.”

De rolkoffer

Brett Snyder, airline industry analyst en directeur van Cranky Flier en Cranky Concierge , vindt dat het inpakken van een duffelbag de beste manier is om te reizen. “Ik neem altijd een duffelbag in plaats van een rolkoffer, omdat die veel makkelijk in een bagagevak passen of, indien nodig, onder je stoel. Het enige nadeel is dat ik hem over mijn schouder moet dragen. Geen tas hoeven in te checken scheelt kostbare tijd bij de landing... het is het dragen waard.

Ik zorg ervoor dat ik altijd tenminste 2 broeken en 2 hemden meeneem, en ik controleer altijd extra of alles matcht, voordat ik ze in mijn tas stop. Ik neem 1 riem mee en 1 paar schoenen.

In mijn laptoptas stop ik ook altijd de opladers voor mijn telefoon en laptop, pennen en medicijnen. Zo weet ik altijd waar ze zijn en kan ik er makkelijk bij om tijdens de vlucht of op de luchthaven te werken.”

Reist nooit zonder: “Als ik reis, draag ik een lange broek, schoenen, een riem en een trui. Door kant-en-klare zakelijke kleding te dragen, hoef ik minder in te pakken en houd ik mijn tas klein en licht.

Strijkvrije hemden zijn een godsgeschenk voor zakelijke reizigers. Maar het eerste wat je altijd moet doen als je op mijn hotelkamer komt, is je kleren uithangen en alles strijken wat gestreken moet worden. Je wilt niet je hemd nog moeten strijken om 07:30 uur als je om 08:00 uur een vergadering hebt.”

Plat inpakken of oprollen: “Meestal, als het een korte zakenreis is, pak ik mijn kleren plat in. Als ik te weinig ruimte heb, rol ik wat op om meer mee te kunnen nemen. Ik stop de broeken onderin, dan mijn schoenen en dan de rest.”

Beste advies voor beginnende zakenreizigers: “tijd is je beste vriend – ben daar dus voorzichtig mee. Houd altijd rekening met onverwachte annuleringen of vertraging. Als het kan, ga dan altijd een dag eerder, zodat je uitgerust bent en je de volgende ochtend klaar bent om te vertrekken. Hoe meer speling je jezelf kunt geven, hoe minder stress je hebt.”

Kleed je zo aan dat je ruimte bespaart

Casper Felskov , Assistant Retail Manager of een modemerk voor mannen, adviseert om een complete outfit te dragen om ruimte te besparen. “Als ik zakelijk reis, draag ik altijd een grijs jasje. Het cabinepersoneel hangt dat altijd voor je op, zodra je aan boord stapt, en dus hoef je ook niet bang te zijn dat het kreukt. Ik doe dit zodat ik het niet hoef in te pakken.

In mijn tas zitten altijd 3 overhemden en 2 chino-broeken. Ik weet dat de zwarte en de kakikleurige broek die ik meeneem, passen bij mijn witte en blauwe hemden. Ze passen ook mooi bij het grijze jasje.

Ik pak alleen dat waarvan ik weet dat ik het zal dragen. Sommige zakenreizigers hebben graag meerdere opties, maar ik geef er de voorkeur aan om eerst te plannen en vervolgens in te pakken. Met dat in gedachte, neem ik 2 stropdassen mee (1 in een effen kleur en 1 met een patroon) en een paar zwarte leren schoenen en een dito riem.

Ik draag één horloge en pak een tweede in. Zoiets eenvoudigs als van horloge wisselen kan een groot verschil maken, nadat je de hele dag in vergadering hebt gezeten of langs allerlei winkels hebt gereisd.”

Casper vermijd liever het wachten op zijn bagage en gaat graag rechtstreeks naar zijn hotel na aankomst. “Leer hoe je een duffelbag het beste kunt inpakken. Je vermijdt het dilemma van bagage die kwijtraakt en je leert strategisch inpakken in plaats van dat je je hele garderobe meezeult op een 2-daagse businesstrip.

Zorg ervoor dat je tas past bij je algehele look. Zie je tas als een manier om je outfit compleet te maken – niet alleen als een item om je spullen in mee te nemen. Leer oogt altijd professioneel en ontwikkelt na verloop van tijd een mooi patina, zodat iedereen ziet dat je een ervaren reiziger bent.”

Reist nooit zonder: “Als ik reis, neem ik altijd een powerbank mee voor mijn telefoon. Als er tijdens je reis iets mis gaat, heb je je telefoon nodig om mensen te informeren en opnieuw te boeken.”

Plat inpakken of oprollen: “Voor mij zorgt plat inpakken voor meer ruimte in mijn tas. Schoenen (in een schoenentas) gaan er als eerste in, dan accessoires, broeken, hemden, de oplader voor mijn laptop, de laptop, telefoonoplader en als laatste mijn toilettas. Het laatste dat ik in mijn tas stop, zijn mijn ticket en paspoort. Die liggen bovenop zodat ik er makkelijk bij kan.”

Beste advies voor beginnende zakenreizigers: “Misschien ben ik pessimistisch, maar ik houd er altijd rekening mee dat er iets mis kan gaan – dat een trein vertraging heeft of dat de weg naar de luchthaven bomvol staat.

Zorg dat je altijd op tijd op de luchthaven bent. Ik arriveer altijd 2 uur voor mijn vlucht. En laat die tijd dan ook verder niet verloren gaan. Gebruik hem om te werken of als een broodnodige pauze, voordat je zakelijke deel van de reis begint.”

Hoe vouw en pak je een kostuumjasje

 1. Begin met het jasje plat neer te leggen.
 2. Platleggen is essentieel om het kreukvrij te houden. Je kunt een klem gebruiken om ervoor te zorgen dat de voor- en achterkant samengehouden worden (en plat). Dat is optioneel en niet aan te bevelen voor delicate stoffen.
 3. Draai het jasje om en vouw een kant naar binnen. Leg het recht aan de middenzoom op de achterkant.
 4. Strijk de mouw plat langs de vouwlijn. Ga voor glad en plat. Herhaal dat voor de andere kant.
 5. Je jasje ziet er dan als volgt uit. Nu vouw je het jasje in tweeën (van onderen).
 6. Je gevouwen jasje of blazer ziet er dan zo uit.
 7. En dan ben je klaar om het in te pakken. Denk eraan om het meteen op te hangen als je op je bestemming bent aangekomen.

Hoe vouw je een gekleed overhemd om mee te nemen

 1. Begin met het hemd plat neer te leggen met de knopen naar beneden.
 2. Vouw een kant naar binnen. Leg het recht aan het midden van het hemd.
 3. Strijk de mouw plat langs de vouwlijn. Ga voor glad en plat.
 4. Herhaal de stappen voor de andere kant.
 5. Strijk de mouw plat over de eerste mouw, zoals op de afbeelding.
 6. Vouw het hemd in tweeën door het van onderaf op te vouwen.
 7. Je opgevouwen hemd ziet er nu zo uit. Klaar om in te pakken! Zorg ervoor dat je het meteen uithangt als je op je hotelkamer aankomt.

Hoe rol je een gekleed overhemd op om mee te nemen

 1. Begin met het hemd plat neer te leggen met de knopen naar beneden.
 2. Vouw het overhemd helemaal dubbel door één mouw volledig op de andere te leggen.
 3. Vouw beide mouwen zoals op de afbeelding.
 4. Nu begin je van onderaf voorzichtig het hemd op te rollen richting de kraag.
 5. Je opgerolde hemd ziet er nu zo uit. Klaar voor in je bagage. Denk eraan om het na aankomst meteen op te hangen en, indien nodig, te strijken.

10 reistips van ervaren reizigers

 1. Voorkom tegen elke prijs dat je bagage moet inchecken. Investeer in een tas die je mee kunt nemen het vliegtuig in.
 2. Pak voor korte trips voor elke dag één kostuum en een schoon overhemd in.
 3. Neem altijd ook een casual set kleren en schoenen mee. Iets dat je kunt dragen om om 2 uur 's nachts even snel naar McDonalds te rennen bijvoorbeeld. Bovendien, na een lange dag werken en een zakendiner je pak inwisselen voor iets comfortabels is de ruimte die het inneemt meer dan waard.
 4. Hang je kleding op en strijk wat nodig is zodra je in je hotel aankomst. Test het strijkijzer van het hotel eerst uit op een handdoek om te kijken of het vlekt of kapot is.
 5. Als je veel reist, zorg dan voor een volledig ingepakte toilettas die altijd klaar staat. Compleet met afmetingen die door de airline worden geaccepteerd. Gooi hem in je tas en je kunt gaan.
 6. Pak een waszak in om je vieze kleren apart te houden. En dat maakt het inpakken als je weer naar huis gaat ook makkelijker.
 7. Zorg altijd voor digitale kopieën van je paspoort en reisdocumenten op je telefoon.
 8. Zoek naar pakken en kleding met elastaan , speciaal ontworpen om te reizen. Die kleding is vaak kreukvrij en droogt snel als je erop knoeit.
 9. Als je vanuit het vliegtuig direct naar een vergadering moet, maak dan gebruik van de wasgelegenheid op de luchthaven. Even snel opfrissen zorgt ervoor dat je er weer helemaal tegen kunt.
 10. Ga nooit van huis zonder een vochtinbrengende crème of lotion en lipbalsem. De lucht is droog daarboven.

Shop voor je reis

Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig