365-daags retourbeleid
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-16.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 09.00-16.00 uur
Bekijk alle

Hoe draag je een zakhorloge met stijl?

De juiste balans vinden tussen klassieke stijl en eruit zien alsof je in een steampunkrollenspel zit, is makkelijker dan je denkt. Als je eenmaal begrijpt hoe je een heren zakhorloge moet dragen, ben je in een mum van tijd klaar om een nieuwe collectie te beginnen.

Stel je eens voor dat je niet meer hoeft op te letten of je de kerkklokken hoort luiden om te weten hoe laat het is. Het moet een opwindend en spannend moment geweest zijn toen het allereerste zakhorloge uit een zak getrokken werd. Het hele dorp is stille bewondering... en daarna een massale run naar de lokale winkel om er een te kopen.

Het zakhorloge – of 's werelds eerste draagbare revolutionaire tech-item – werd uitgevonden door Peter Henlein in Duitsland in 1510. De vorm van het zakhorloge zoals wij het kennen en mooi vinden, werd populair in de 17e eeuw met de introductie van het vest (bedankt, Karel II). Deze ronde, platte vorm kon makkelijk in een zak glijden en had geen scherpe randen die de stof konden beschadigen.

Toen werd ook de term 'fob watch' (zakhorloge) bedacht. Fob komt van het Laag-Duitse dialectwoord 'fuppe' voor klein zakje. Tegenwoordig kan 'fob' de zak waarin het zakhorloge verdwijnt, betekenen, of de ketting of het lint waaraan het horloge wordt bevestigd of het daadwerkelijke horloge dat aan die ketting hangt.

Voor de meeste zakhorloge-experts, refereert 'watch fob' aan de ketting of het lint waar een zakhorloge aan zit en dat meestal korter is dan een horlogeketting.

Maar of je het nu een 'watch fob' noemt of een zakhorloge, het verhaal blijft hetzelfde. Toen de 1e W.O. begon, kreeg het polshorloge de overhand en verdween het zakhorloge in de krochten van de geschiedenis. Dat wil zeggen... totdat hippe jongens zoals jij zelf besloten om ze weer te proberen.

Soorten zakhorlogekettingen

Of je nu op zoek bent naar een klassieke op te winden, mechanisch zakhorloge of een met een kwartsuurwerk op batterijen, het is de ketting die de aandacht trekt van jaloerse collega's en vrienden. En de ketting voorkomt dat je horloge spontaan dood ter aarde stort.

1. Albert T-Bar zakhorlogeketting

Albert T-Bars of Albert-kettingen zijn genoemd naar Prins Albert en de stijl horlogeketting die hij populair maakte. Om een enkele Albert-ketting met een T-bar te dragen, stop je het T-vormige dwarsstaafje in een van de knoopsgaten van je giletje of vest.

Weet je niet welk knoopsgat je het beste kunt gebruiken? Kies het knoopsgat dat direct boven je zak zit of iets in het midden – zo rond het 3e knoopsgat van je vest. Het horloge stop je in je zak aan de kant van je niet-dominante hand. Als je rechts bent, stop je je zakhorloge dus in je linker zak. Zo houd je je dominante hand vrij als je kijkt hoe laat het is.

Een dubbele Albert-ketting werkt op dezelfde manier als een enkele Albert, maar dan heb je er een extra ketting met een medaillon of hanger aan hangen (in het Engels ook wel 'fob' genoemd). Dit 2e deel stop je in je zak aan de andere kant van je horloge.

2. 'Belt Slide'-zakhorlogeketting – Riemlus-schuiven

Laten we eerlijk zijn: je kleed je niet elke dag alsof je een extra Peaky Blinder bent. Voor een relaxte, dagelijkse look, gebruik je een 'belt slide' om je zakhorloge aan te dragen. 'Belt slide'-kettingen (oftewel 'belt bars') hebben een schuifje aan één kant dat over je riem glijdt (van er achter) of over de bovenkant van je broek of spijkerbroek.

De ketting moet dan aan de buitenkant van je broek hangen. Je zakhorloge glijdt in je zak aan de kant van je niet-dominante hand.

Als je een spijkerbroek draagt, gebruik dan het kleine zakje dat exclusief is ontworpen voor cowboys en werkers. Je weet wel... dat kleintje waarvan je nooit wist wat je ermee aan moest. Dat is ooit bedacht door de heer Levi voor zakhorloges. Met dat leuke weetje kun je mooi indruk maken op je vrienden.

Zorg er, bij een riemlusschuif wel voor dat de ketting lang genoeg is om het zakhorloge comfortabel tevoorschijn te kunnen halen om te zien hoe laat het is. Te kort... en dan moet je telkens voorover bukken om te zien hoe laat het is.

3. Grendelring-zakhorlogeketting

Grendelring-zakhorlogekettingen lijken op portefeuillekettingen omdat je ze direct aan je riemlus bevestigt met een slotje met een veerring. Je kunt ook de grendelring aan je vest of gilet vastmaken voor een vergelijkbare look met een T-bar-ketting.

Wil jij je zakhorloge dragen met een net jasje of blazer? Bevestig dan de ring aan het knoopsgat van je revers en stop het horloge in je reverszakje. Geen vest meer nodig.

Hoe draag je een zakhorloge met een vest of gilet?

Een vest en een giletje zijn in basis hetzelfde. Voor sommigen is een vest wat meer casual, terwijl een gilet is gereserveerd om formeel te dragen in combinatie met een stropdas. Maar ongeacht hoe je het ook noemt, dit mouwloze kledingstuk is perfect voor een zakhorloge.

Om een zakhorloge te dragen op een vest of gilet, stop je eenvoudig het horloge in een van de zakken en lus je de ketting direct door het knoopsgat direct daarboven.

Het knoopsgat dat je kiest wordt bepaald door hoeveel ketting je wilt laten hangen. De zak die je kiest is altijd de zak aan de andere kant van je dominante hand. Hierdoor houd je die vrij voor belangrijke zaken, zoals het tekenen van documenten, handen schudden en wijzen naar dingen.

Het zijn niet alleen chic uitziende accessoires, maar gegraveerde zakhorloges zijn geweldig als cadeau voor bruidsjonkers en zien er briljant uit op bruiloften. Weet je niet hoe je de jouwe moet personaliseren? Check hier onze suggesties voor een gravering.

De beste zakhorlogekettingen voor vesten en giletjes: T-Bar-kettingen en grendelringkettingen

Hoe draag je een zakhorloge dragen met een net jasje of blazer?

Als je een zakhorloge wilt dragen met een net jasje of blazer, bevestig dan een kant van de ketting aan het reversknoopsgat en stop het horloge in je borstzak. Dat is een slimme manier om je kostuum wat interessanter te maken zonder dat je er helemaal voor hoeft te gaan met een reversspeld en een pochet. En het is geeft een geweldige uitstraling bij elke bruiloft of formeel evenement.

Een andere manier om je zakhorloge te dragen op een vest of gilet is om een T-bar-ketting door een knoopsgat aan de voorkant te halen en je horloge in een van je voorzakken te stoppen. We stellen voor om het in een zak te doen aan de andere kant als die van je dominante hand.

De beste zakhorlogekettingen voor blazers en kostuumjasjes: T-Bar-kettingen en grendelringkettingen

Hoe draag je een zakhorloge met een spijkerbroek?

Er is goed nieuws voor de man die een zakhorloge wil dragen, maar die niet altijd in een vest en jasje wil rondlopen. Om een zakhorloge te dragen op een spijkerbroek of een gewone broek, stop je het horloge eenvoudigweg in je voorzak en bevestig je de ketting aan je riem of aan je spijkerbroek met een riemschuif. Of je gebruikt een grendelring en bevestigt een kortere ketting aan je riemlus.

De ketting kan aan de buitenkant van de riem of lus hangen aan de onderkant van de riem. We stellen voor om een zak te kiezen aan de andere kant van je dominante hand om het makkelijker te maken de tijd af te lezen.

Als je een gekleed hemd draagt, kun je de ketting ook door een van de onderste knoopsgaten van je hemd lussen. En als je zakhorloge klein genoeg is, kun je het kleine binnenzakje in je zak gebruiken om je horloge in op te bergen. Dat was oorspronkelijk ook bedoeld voor een zakhorloge, en heeft dus misschien wel de perfecte maat voor de jouwe.

De beste zakhorlogeketting voor spijkerbroekn en gewone broeken; 'Belt slide'-kettingen (riemlus-schuifjes) en grendelringkettingen.

Een zakhorloge als ketting dragen

Zakhorloges hebben de intentie voor de juiste locatie al verstopt zitten in hun naam – zak. Maar dat betekent niet dat je niet kunnen breken met de traditie en hem om je nek kunt dragen.

Om een zakhorloge als ketting te dragen, moet je de horlogeketting eraf halen en vervangen door een metalen schakelketting of leren koord.

Houd de breedte van de ketting in gedachte – je wilt dat de ketting sterk genoeg is om het horloge te houden en ook dat hij dezelfde kleur heeft als je uurwerk. Voor de meeste zakhorloges voor mannen, shop je voor een halsketting met een schakelbreedte van 4-8 mm. Roestvrij staal is een geweldige optie omdat je nek dan niet groen uitslaat en ze zijn beschikbaar in zilver- en goudkleurige varianten.

Terug
Reset mijn wachtwoord

Bedankt! Als je al een account hebt aangemaakt, ontvang je van ons een e-mail. Als je geen e-mail ontvangt is dat omdat je nog geen account hebt aangemaakt op dat e-mailadres.

Als je nog geen account hebt, kun je er makkelijk een aanmaken door te klikken op: MAAK EEN ACCOUNT in ons "Log in"-menu.

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig