365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €39-
Contacteer ons

De betekenis van ringen aan elke vinger, voor mannen

Aan welk vingers kan een man ringen dragen?

Internet staat vol met ‘oude’ wijsheden over waar mannen hun ringen moeten dragen en welke soort aan welke vinger en van welke hand hoort. Soms klopt dat... maar veel van die info is lariekoek. Voordat we gaan kijken naar enkele van de betere ideeën die rondzwerven en die je misschien kunnen helpen om een fijn afgestemde boodschap om je knokkels te construeren, laten we even één ding duidelijk stellen: het is jouw stijl, jouw verhaal en niemand kan zeggen dat je het op de foute manier vertelt. Wat ons betreft draag je een zegelring om je kleine teen, als je wil. Er bestaat niet zoiets als de “verkeerde manier” om accessoires te dragen.*

*Sommige groepen en organisaties hebben regels over hoe je items met hun merk erop moet dragen.

Ringen dragen een boodschap uit. Ze geven aan of je wel of niet beschikbaar bent, dat je bent afgestudeerd van een bepaalde universiteit, je loyaliteit aan een club, of zelfs je seksuele voorkeur (of het ontbreken daarvan). Of mensen de boodschap wel of niet begrijpen doet niet ter zake. Jij doet jou.

1 De betekenis van ringen aan elke vinger, voor mannen1.1 Aan welke hand kunnen mannen ringen dragen?1.2 Wat betekenen jouw vingers?1.3 Wat ringen betekenen aan je vingers1.4 Algemene regels over het dragen van mannenringen.1.5 Jij vroeg – wij antwoordden

Aan welke hand kunnen mannen ringen dragen?

Sommige culturen verdelen handen in een mannelijke en een vrouwelijke. En dan zal het geen verrassing zijn dat de rechter dan de mannelijke hand is, de hand waar je dingen mee doet – en de linker is passiever en wordt gebruikt voor sierlijke dingen. Daar zit wel een greintje wijsheid achter, zelfs al worden handen zo willekeurig ingedeeld naar geslacht, en worden linkshandigen volledig over het hoofd gezien.

Zelfs dubbelhandige mannen hebben een dominante hand. Dubbelhandigheid is een aangeleerde vaardigheid, en pure evenredigheid is extreem zeldzaam. De overgrote meerderheid van ons heeft een dominante hand en als we praten, bewegen we die, maken gebaren en wijzen we naar dingen. Onze dominante hand trekt de aandacht. En juist daarom is hij perfect voor pure expressie. Dat is geweldig omdat onze niet-dominante hand de hand is waar de meesten hun horloge dragen, en dus kan het versieren van de dominante hand zorgen voor de juiste balans.

Een goede vuistregel is om je niet-dominante hand te beschouwen als langetermijnopslag en je dominante hand als optie voor de korte termijn. Je wilt dat je trouwring voor eeuwig is en die wil je dus aan de ringvinger van je niet-dominante hand dragen. Alles wat je aan je rechter hand draagt, kan beschadigd raken doordat je de hele dag bezig bent met mannelijk zijn. Net een familiezegelring gekregen als erfstuk? Draag hem aan je niet-dominante wijsvinger of pink.

Niet-dominante hand

Identiteit

Permanent
Wie ben je?

Dominante hand
Uitdrukking
Tijdelijk

Hoe je je voelt

Wat betekenen jouw vingers?

De korte versie

  • Pink – uitdrukking/expressie – staat voor intellect en communicatievaardigheden.
  • Ringvinger – relatiestatus – hieraan draag je je trouwring.
  • Middelvinger – individualiteit – straalt orde en zin uit.
  • Wijsvinger – loyaliteit – leiderschap en ambitie – voornamelijk gebruikt voor lidmaatschapsringen.
  • Duim – karaktersterkte – toont wilskracht en vrijheid van denken.

Wat ringen betekenen aan je vingers

De lange versie

De pink (kleine vinger)

Sommige beoefenaars van Indische filosofieën brengen de pink in verband met jala, het element water. Westerse traditie associeert de kleine vinger vaak met Mercurius, de Romeinse God van handel, financieel gewin, communicatie en welbespraaktheid. Ringen aan de pink staan daarom dan ook voor intellect en slimheid. Machtige zakenlui, politici en andere gladpraters; invloedrijke mannen worden vaak gesignaleerd met een ring aan hun pink.

Pinkringen trekken vaak veel aandacht. Hun positie toont meer van het ringoppervlak dan gedragen aan een middelvinger en als je slechts één ring draagt, zit hij ver genoeg van je lichaam om zijn eigen ding te zijn. Eenvoudige ontwerpen passen prima aan de pink, maar niets maakt meer indruk dan een zegelring. Omdat je pink het minst gebruikte deel van je hand is, zullen complexe ontwerpen en oppervlaktes je niet te veel afleiden tijdens je dagelijkse bezigheden.

Ringvinger

De ringvinger wordt geassocieerd met prthvi, heet aardse element in de Indische filosofie, terwijl het Westen de link legt met Apollo, de God van muziek, genezing en poëzie, onder andere. Hij staat vooral bekend als de vinger waar je je verlovings- of trouwring draagt, als je eenmaal hebt besloten om je te binden. Daarom wordt hij tegenwoordig over het algemeen geassocieerd met alle soorten toewijding.

Getrouwde stellen dragen er hun trouwring aan; veel verloofde mannen dragen er hun verlovingsring; sommige mensen met een serieuze relatie gaan voor belofte ringen totdat ze klaar zijn voor de grote sprong in het diepe; en bepaalde religieuze gelovigen dragen kuisheidsringen.

Als je wilt uitdragen dat je niet meer op de markt bent, kan een eenvoudige, strakke ring die boodschap het helderst overbrengen. We zien meestal geen grote zegelringen of rijkelijk versierde ringen om een relatie aan te duiden. de boodschap kan dan verzanden door een afwijking van verwachtingen. Maar misschien is dat net wel juist wat je wil... de „het is lastig”-relatiestatus van ringen.

Middelvinger (lange vinger)

Er is geen culturele traditie om ringen te dragen aan je middelvinger, waardoor die net geschikt is voor pure expressie. Er is geen vooraf verwerkte (of onverwerkte) bagage waar je rekening mee moet houden bij het optuigen van je middelvinger. Indische filosofie associeert de middelvinger met ākāśa, de ruimte of het aether element, terwijl we in het Westen de eer aan Saturnus gunnen.

Het ontbreken van een traditionele betekenis heeft mensen nog nooit eerder tegengehouden om er een betekenis aan te geven. Vanwege zijn plaats denken velen dat de middelvinger staat voor balans, orde en doel, terwijl anderen belang hechten aan de grootte en nadruk en de middelvinger associëren met individualiteit, doel, persoonlijke identiteit en zelfanalyse.

De meeste mannen die een trouw- of verlovingsring dragen kiezen ervoor om geen ring te dragen aan de middelvinger van dezelfde hand omdat dan mogelijk beide ringen kunnen beschadigen omdat ze tegen elkaar aan botsen. Houd er ook rekening mee dat, omdat je wijsvinger het meest actieve deel van je hand is, een grote, forse ring daar net naast na een tijdje kan gaan schuren.

Denk eraan dat een zwarte ring aan de middelvinger van de rechter hand bekend staat als een zgn. “Ace ring,”, gebruikt door leden van de aseksuele gemeenschap als een soort van identificatie.

Wijsvinger

Traditioneel gereserveerd voor zegelringen met een familiewapen. In sommige Europese monarchieën was het illegaal voor de boerenstand om welke ring dan ook aan hun wijsvinger te dragen, omdat ze dan mogelijk zouden worden aangezien voor mannen met invloed. Een ring aan de wijsvinger staat voor leiderschap, autoriteit, ambitie, zelfrespect en vertrouwen.

Geassocieerd met vāyu, het element van lucht in de Indische filosofie en met Jupiter, de Romeinse god van de lucht en de donder – koning der goden – in het westen. Het dragen van een ring aan je wijsvinger betekent loyaliteit, trouw. Klasseringen, broederschapsringen, clubringen en andere zegelringen die verwijzen naar een lidmaatschap van een organisatie of groep, worden meestal aan de wijsvinger gedragen.

Een ring aan de wijsvinger heeft veel ruimte om te glanzen. Die ruimte tussen je wijsvinger en duim is het meest actieve deel van je hand en de openheid ervan zorgt ervoor dat vrijwel de hele omtrek van de ring zichtbaar is. De perfecte plaats om te experimenteren met complexe designs en grote ringen, dus ga je te buiten.

Duim

Ofschoon technisch gezien eigenlijk geen vinger, laten we de duim toch maar gewoon als vinger beschouwen vanwege het stijlelement. Indische filosofie associeert de duim met tejas, het element van vuur. In het westen wordt hij gelinkt aan Mars, de Romeinse oorlogsgod. Een ring dragen aan je duim betekent wilskracht, karaktersterkte, vrijheid van gedachtegoed en zelfbewustzijn. Veel treffende associaties te vormen, omdat duimringen het minst gangbaar zijn en daarom een enorme stijllading hebben.

In sommige culturen dragen mannen ringen aan hun duim als een teken van rijkdom en invloed. Hoe meer bling, hoe groter 's mans rijkdom. Door de dikte van je duim en zijn solitaire plaats voelen grote, forse ringen met uitgebreide ontwerpen zich er meteen thuis. Ze verstikken niet direct alles in de omgeving. Ben echter wel voorzichtig met zegelringen omdat die geneigd zijn uit te steken aan je toch al uitstekende duim.

Algemene regels over het dragen van mannenringen.

Regels zijn er om te breken, maar het helpt wel om ze te kennen, zodat je ze dan doelbewust kunt breken. Je wilt niet die man zijn met zijn schouders omhoog zegt: „sorry, agent, ik wist het gewoon niet.”

Passend bij je postuur

Als je een grote man bent met een slanke bouw, kunnen forse ringen wat vreemd staan bij je. Ze zullen je look overschaduwen en er een rommelig geheel van maken. Als je een kleine, stevige man bent zullen delicate ringen in het niet verdwijnen. Ringen zijn niet het soort accessoire waarbij je gaat voor de tegenstelling aan je postuur.

Balans is briljant

Probeer niet al je ringen aan een hand te laden en de andere leeg te laten, maar verdeel je accessoires evenredig over beide handen voor een meer samenhangende look.

Match je metalen

Net als bij elk type accessoires, zijn bijpassende kleuren belangrijk. Een zilverkleurig horloge, stalen armband en stalen ringen ziet er veel beter uit dan een zilverkleurig horloge met een rode armband en ringen in alle kleuren van de regenboog, plus bruin en maagdenpalmroze.

Als je wat wilt mixen, koppel dan koude kleuren aan koude metalen. Zilver en blauw staan prachtig samen, en dat geldt ook voor goud en rood. Je kunt natuurlijk nog verder gaan in complexe kleuren coördinatie en mixen zodra je de basis op orde hebt, maar één zilverkleurige ring tussen een zee van goud zal er zeker uitzien als een vergissing. Als je zowel goud als zilver wilt dragen, probeer ze dan in balans te houden. Op die manier ziet het er uit als een bewuste keus en krijg je een mooie spreiding van koude en warme tinten.

Deze 'best practices' kennen – deze ‘regels’ – stellen je in staat om ze te buigen of zelfs te breken als je wil. Er zit een groot verschil tussen ze per ongeluk breken en ze bewust tarten. Het verschil zit 'm in het verhaal dat je vertelt als erom gevraagd wordt. Omdat accessoires vaak de beste gespreksonderwerpen zijn. Vertel jouw verhaal op jouw manier.

Voor nog meer info en hulp met je ringkeuze, bekijk je hier onze ultimate gids voor mannenringen.

Jij vroeg – wij antwoordden

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims privacybeleid. Uitschrijven kan op elk moment.