Zonnebrillen | Koop 2 en bespaar 20%

Zonnebrillen | Koop 2 en bespaar 20%

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €39-
Contacteer ons

Trending zonnebrilstijlen voor mannen dit jaar

De nieuwste trends gebaseerd op onze verkoop en onderzoek

1 Trending zonnebrilstijlen voor mannen dit jaar1.1 Top 10 zonnebrillentrends voor mannen in 20241.2 Kleur1.3 Streetstyle1.4 Dikke randen1.5 Browline1.6 Hoekig1.7 Rond1.8 Opvouwbare zonnebrillen1.9 Lichtgewicht monturen1.10 Polarisatie1.11 Houten poten1.12 Weet je niet zeker wat voor jou geschikt is?

Top 10 zonnebrillentrends voor mannen in 2024

We zijn uit ons hok gelaten en dat merk je. Alles is weer open, zodat de dieren die twee jaar opgesloten hebben gezeten, weer vrij zijn. Vrij om te rond te zwerven en ons weer onder de mensen te begeven, vieren we het leven in stijl.

Stijl is niet iets dat één mens in een opwelling kan veranderen. Het is een cultureel fenomeen dat onze tijdgeest weerspiegelt. We verlangen er al zo lang naar om weer vrij te zijn en onszelf te laten zien.

En nu mag het weer.

Kleur

Er was een tijd dat iedere man een zwarte zonnebril droeg. Dat was safe. Zwart past overal bij. Weliswaar niet zwart, maar ook klassiek waren de blauwgetinte pilotenbrillen met stalen montuur.

Maar dat is nu niet meer het geval. We willen onszelf uiten. Laat je horen. We komen onder onze steen vandaan om gezien te worden. We hebben genoeg tijd in de schaduw doorgebracht.

Kleurrijke monturen en glazen zijn dit jaar alomtegenwoordig, dus de enige manier om nog op te vallen is om nóg gewaagder te zijn.

Streetstyle

Sommige stijlen zijn klassiek tot op het punt van stagnatie. Ze hebben hun vorm gevonden en zijn heel gelukkig met wat ze hebben. Geen verandering noodzakelijk.

Nieuwere stijlen zijn nog steeds in beweging. En dat is waar creativiteit ontstaat. Dat is waar je interessante nieuwe vormen, kleurencombinaties en pasvormen krijgt.

Deze stijlen zijn alleen voor degenen die ze durven te dragen - die anders durven te zijn. De trendsetters en baanbrekers. Dit zijn niet de zonnebrillen van je opa. Dit zijn de jouwe.

Dikke randen

Populair in de jaren 70 en terug van weggeweest: dikke brillen met hoornen montuur. Dit zijn niet zomaar brillen, het zijn statements. De ogen zijn de spiegel van de ziel en deze schoonheden vormen de sierlijke omlijsting om de aandacht naar het innerlijk te verleggen.

Gedurfd, opvallend, en onmiskenbaar.

Browline

Een must-have in de stijl van de jaren '50 sluipt stiekem de lijst binnen. Misschien is het de link met internationaal bekende mysterieuze mannen of de onmiskenbare air van intelligentie die ermee gepaard gaat ... we weten het niet.

Browlines kwamen voor het eerst op de markt tijdens de metaalschaarste in de jaren '50, toen de wereld net begon te ontdekken wat ze allemaal met dit nieuwe wondermateriaal - plastic - konden doen.

Natuurlijk zijn de moderne browlines geüpdatet, geüpgraded en nog van alles meer geüpt, in vergelijking met hun voorgangers.

Hoekig

Dit artikel begon met de bewering dat gevestigde stijlen niet vernieuwen. Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Dat doen ze wel, alleen geleidelijk.

Klassieke stijlen worden spannender en moderner. Vierkante pilotenbrillen, zeshoekige glazen, overal randen (behalve waar ze je gezicht raken, natuurlijk).

Rond

Ronde brillen ondergaan geen subtiele transformatie zoals de klassieke stijlen hierboven, maar ze stijgen wel merkbaar in populariteit.

Ze werden ooit gezien als enigszins excentriek, maar nu ontdekken steeds meer mannen dat ze heel goed passen bij de vorm van hun gezicht. Misschien omdat, door de pandemie, velen van ons wat meer vulling in onze wangen hebben gekregen?

Opvouwbare zonnebrillen

De meeste traditionele zonnebrillen breken of vervormen vrij gemakkelijk.

*Behalve die van ons, natuurlijk. Die van ons zijn stevig.

Opvouwbare zonnebrillen zijn zo gemaakt dat ze in je zak passen en behoorlijk wat druk van buitenaf kunnen verdragen zonder beschadigd te raken. Ze hebben scharnieren bij de neus en ongeveer halverwege bij de slapen. Kortere hefboompunten zorgen dat ze minder snel breken of vervormen en ze nemen net zoveel ruimte in als één glas en het montuur eromheen.

Nooit meer laten bungelen aan je kraag of er per ongeluk op gaan zitten. Vouw hem op, stop hem in het zakje van je hemd en ga verder met je dag. Zo simpel is het. Wees alleen voorzichtig in de buurt van sleutels ...

Lichtgewicht monturen

Echt vervelend. Je bent de hele dag op pad geweest, je komt thuis, doet je zonnebril af en je hebt pijnlijke rode vlekken op de brug van je neus.

Gewicht is belangrijk.

Sterke lichtgewicht materialen zoals aluminium en titanium zorgen voor strakke, comfortabele zonnebrillen. Draag ze de hele dag en je merkt niet eens dat je ze op hebt gehad. Dat is het waard.

Polarisatie

Er was een tijd dat polarisatie een fortuin kostte. Dankzij de vooruitgang in fabricagetechnologieën en coatingtechnieken kun je nu profiteren van de voordelen van gepolariseerde zonnebrillen zonder je bankrekening helemaal te plunderen.

Polarisatie vermindert de weerkaatsing van licht van water, sneeuw of gepolijst metaal. Als je buiten bent, zul je al snel het verschil merken. Veel minder snel last van vermoeide ogen, minder snel droge ogen en veel meer comfort.

*Let op: het kan ook het licht van het scherm van je smartphone tegenhouden ... maar je besteedt toch al te veel tijd aan dat ding. Je bent buiten. Geniet van het uitzicht.

Houten poten

Zonnebrillen met houten poten zijn per definitie uniek. Elke poot van natuurlijk hout heeft een eigen vezelpatroon, waardoor elke bril uniek is.

Hout heeft een hogere oppervlaktespanning dan plastic of metaal, dus blijft de bril beter op zijn plaats dan de meeste andere zonnebrillen.

Duurzaam, betaalbaar, comfortabel, uniek ... Wat wil je nog meer?

Weet je niet zeker wat voor jou geschikt is?

Voor alles over zonnebrillen, lees je onze ultieme gids over zonnebrillen hier.