Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
365-dagen retourpolicy voor elke reden
Verzending €5 - Gratis vanaf €29
i
085 301 3271 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Verzending €5 - Gratis vanaf €29
i
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
Bekijk alle

De dasspeld - Jouw ultieme wegwijzer

Leer hier alles wat je moet weten over dasspelden, dasclips en andere das-accessoires. Van materiaalkeuze tot het correct dragen, en alles daar tussenin. En dat alles in 10 minuten.

Een dasspeld of -clip is een net en stijlvol metalen accessoire om je stropdas aan je hemd te bevestigen. Met onze ultieme handleiding, leer je hoe je das-accessoires zoals een dasspeld / -clip kunt dragen om de functie en algehele uitstraling maximaal uit te buiten.

Waarom zou je een dasspeld dragen?

Moet je een dasspeld dragen? Nee. Er zijn echter diverse goede redenen om het wel te doen.

 • Ze zijn functioneel. Een stropdas accessoire helpt je om je das de gehele dag op zijn plaats te houden.
 • Ze helpen om je das schoon te houden. Geen hangende stropdas meer in je Spaghetti Bolognese, terwijl je een dame het hof maakt in de 'Lady and the Tramp'-stijl.
 • Je ziet er met zo'n dasspeld verdomde goed uit en, net als alle accessoires, is het een prachtige manier om je persoonlijke stijl te benadrukken. Welke man wil er nu niet uitzien alsof hij zojuist uit 'Vogue Man' of 'Esquire' is gestapt.
 • Ze zijn representatief Das-accessoires ontworpen met logo's of emblemen kunnen een organisatie, hobby, team, doel of bedrijf voor het voetlicht brengen. Iets wat jij ondersteunt of waaraan jij deelneemt.
 • Ze houden het bovenste deel van je stropdas opgebold, als dat de stijl is die jij wilt uitdragen. Door de stof van de stropdas een beetje naar boven te duwen, voordat je de dasspeld bevestigd, voorzie je je stropdas een modieus losse toets, Je voelt je minder gespannen en ziet er prachtig uit.
 • Als je schouders ongelijk staan. De dasspeld zorgt ervoor dat je das rechter hangt.
 • Het zijn handige gadgets om te gebruiken in een MacGyver-momentje, zoals wanneer je bijvoorbeeld iets open moet pulken of een bom onschadelijk moet maken.

Verschillende soorten das-accessoires

De dasspeld en dasclip zijn de meest gangbare versies van dit stijlvolle accessoire, maar we hebben het ook over de daspin & dasstaaf, dasketting en de dasriem.

De dasspeld

Een dasspeld is een strip gebogen metaal, vergelijkbaar qua vorm met een schuifspeld. Hij schuift over je stropdas en knopenpand om alles op zijn plaats te houden.

Perfect voor mannen die hun stropdas plat willen dragen of voor mannen die van dunne, delicate stoffen houden.

De dasclip

Een dasclip is iets technischer vormgegeven omdat het een veermechanisme heeft, vergelijkbaar met een wasknijper, om de das op zijn plaats te houden

Perfect voor mannen die vollere gebreide of vilten stropdassen dragen. Ofschoon een dasclip ook bij meer delicate stoffen gebruikt kan worden, kan dit mogelijk de stof beschadigen of bobbelen als de clip te strak is.

De dasketting

Een dasketting houdt je stropdas tegen je hemd aan met een losse ketting. Het wordt aan het knopenpand vastgemaakt met een staafje of haakt aan een knoop achter de das. De plaatsing van een dasketting is gelijk aan die bij een dasclip. De breedte van het staafje dat aan de knopenlijst vastzit moet circa 1 inch (2,54 cm) korter zijn dan de breedte van de stropdas om te zorgen dat het verborgen blijft.

Perfect voor de man die graag wat meer speelruimte wil voor zijn stropdas of die voor een meer retro look kiest. De ketting moet lang genoeg zijn voor wat ruimte en mag de das niet beknotten. Houd er rekening mee dat de hoeveelheid ruimte de beweging van de stropdas bepaalt.

De daspin en - staaf

Daspinnen en staafjes zijn nagenoeg gelijk aan elkaar. Ze werken door middel van het doorboren van het midden van je stropdas. Een kleine sluiting aan de achterkant zet de pin vast en bevestigt die aan je hemd met een kettinkje. De plaatsing op de stropdas kan gelijk zijn als bij de dasspeld, of zelf nog hoger tot net onder de dasknoop.

Perfect voor mannen die zich meer willen richten op de mode dan op de praktische kant van de zaak. Als je de pin hogerop wilt dragen, neemt de effectiviteit van het vasthouden van de stropdas af. Draag ze wel alleen bij een wat losser geweven of meer robuuste dasstof omdat de pin bij een delicatere stof een merk of scheurtje kan veroorzaken.

De dasriem

Dasriemen zijn een relatief recente innovatie. Deze smalle riempjes van stof of plastic gaan door het label aan de achterkant van je stropdas en worden vastgezet aan een of twee knopen van je hemd. De riem houdt je das op zijn plaats met enige verticale speelruimte voor het draagcomfort.

Perfect voor de man die zijn stropdas in bedwang wil houden zonder de stof te beschadigen of een opvallend accessoire te dragen.

Hoe draag je een dasspeld?

Dasspelden voor mannen zijn elegant en eenvoudig in gebruik. Hier zijn echter enkele tips met afbeeldingen om je te helpen ze correct te dragen.

Breedte van de dasspeld

De kardinale regel bij de keuze voor een dasspeld is om te kijken of hij past bij de breedte van je das. Ga voor een speld met een lengte van ongeveer 70-80% van de breedte van de stropdas. Korter kan eventueel, maar langer zeker niet.

Plaatsing van de dasspeld

De plaats van een dasspeld moet altijd tussen de 3e en 4e knoop van boven van je hemd zijn. Plaats je hem te hoog dan verliest hij zijn functionaliteit; te laag en hij zal wegvallen onder je jasje en het stijlelement zal helemaal verloren gaan. Je wilt dat hij ongeveer op de hoogte van je borstzak zit.

Hoek van de dasspeld

Zorg ervoor dat de dasspeld horizontaal geplaatst wordt. Rechte lijnen zien er netjes en opgeruimd uit. Sommigen zullen beweren dat je een dasspeld ook onder een hoek kunt plaatsen. Volgens ons ben je in zo'n geval echter beter af zonder dasspeld.

Neem ook je hemd in ogenschouw

De dasspeld heeft een functie; je stropdas op zijn plaats houden. Clip hem dus niet alleen aan je das. Neem ook het knopenpand van je hemd mee, want anders flappert je stropdas nog in het rond.

Houd het soepel

Duw je dasspeld niet te ver door, waarmee je een bobbel of knot creëert in de stof van je stropdas.Zorg ervoor dat je stropdas soepel en vlak zit na het aanbrengen.

Extra Tips

Hierboven staan de belangrijkste regels om te onthouden, maar we hebben ook nog enkele extra tips genoteerd, die je misschien net nog even dat extra stukje flair kunnen geven.

Enige ruimte

Op de foto Bordeauxrode & Blauwe Zijden Pochet, Donkerblauwe Reversspeld & Blauw Rode Geruite Stropdas

De extra ruimte bij de stropdas tussen de dasspeld en de knoop, zorgt voor diepte en mobiliteit.

Trek je stropdas iets omhoog voordat je de clip bevestigt. De extra ruimte zorgt de hele dag voor onbelemmerde bewegingsvrijheid en voegt ook diepte toe aan je outfit.

Matchen van metaal

Probeer het metaal van je dasspeld te matchen met dat van je manchetknopen of riem gesp. Op deze manier zorg je altijd voor een geraffineerde en samenhangende uitstraling van je ensemble. Lees hier meer over de kleurentheorie , voor meer details over het werken met kleur in je outfits.

Veel plezier

Op de foto Kort Rode Dasspeld, Klassieke Grijs-Zwarte Pochet & Zwart / Witte Dahlia Reversspeld

Ben niet bang om te genieten van kleurrijke das-accessoires.

Gebruik een dasspeld om een fun-element aan je look toe te voegen. Een vleugje kleur of een beetje bling zorgt voor een bijzondere uitstraling bij een formele outfit en kan ook een geweldige manier zijn om een gesprek op gang te brengen.

Geen vest

Op de foto Goudkleurige Anker Dasspeld, Gele Eend Reversspeld & Bruine & Tankleurige Enkelvoudige Roy Wikkelarmband

We hebben ermee geëxperimenteerd en volgens ons is het een 'no-go' om een vest te dragen in combinatie met een dasspeld.

Draag geen dasspeld bij een vest. Een vest houdt je stropdas al op zijn plaats, en dus is een dasspeld nutteloos, net als bij bretels in combinatie met een riem. We hebben ermee geëxperimenteerd en ondanks de recente trend om ze wel te combineren, blijven we bij onze mening.

Blijf jezelf trouw

Op de foto Zilveren Moustache (Snor) Dasspeld

Blijf jezelf en ga voor de dasspeld waar jij je goed bij voelt.

Maak een keuze die past bij jouw persoonlijke stijl. Een dasspeld met een doodshoofd met bergkristallen ogen werkt, maar alleen als jij weet dat je er mee weg komt. Als je net begint, is een zilverkleurige dasspeld altijd een verstandige keuze, omdat zilverkleur buiten het kleurenwiel valt, en daarom vrijwel overal bij past.

De gelegenheid

Op de foto 925 Zilveren Korte Ovaalvormige Dasspeld, Zwarte Solide Riem met Stoere Gesp, Zwarte Geruite Pochet & Zwarte Geruite Stropdas

Grijp elk excuus aan om een dasspeld te dragen! Behalve een begrafenis. Dat zou niet passend zijn.

Kies een dasspeld bij de gelegenheid. Ze zijn bijvoorbeeld niet geschikt bij een begrafenis of bij een sollicitatiegesprek - te opzichtig. Maar naar een bruiloft of als je naar het casino in Monte Carlo gaat? Waarom niet?

Ben voorzichtig met strepen

Vermijd gestreepte dasspelden bij een hemd of stropdas met strepen. Bewaar dasspelden met een motief voor effen hemden en stropdassen.

Gebruikte materialen voor dasspelden

De meeste das-accessoires zijn van metaal. De chiquere exemplaren zijn opgesmukt met materialen zoals hout, stof, edelstenen, parels, emaille, plastic, hars of glas. Het kiezen van het juiste dasspeldmateriaal dat je nodig hebt is cruciaal, net zoals dat je rekening moet houden met de vorm, functie en duurzaamheid als het gaat om slijtage.

Dasspelden uit een legering

Een legering is een samensmelting van twee of meer elementen. Daardoor krijg je sterke, vormbare materialen om sieraden te maken. Vaak worden deze verguld met goud, zilver of platina wat ze bijzonder aantrekkelijk maakt voor das-accessoires.

 • Voor: Zeer betaalbaar
 • Voor: Sterk metaal
 • Voor: Kan verguld worden
 • Voor: Krasbestendig
 • Tegen: Verzorging van elke legering hangt af van het basismateriaal
 • Tegen: Kan nikkel bevatten, een allergeen

Messing dasspelden

Messing is een legering van zink en koper met een kenmerkende gouden kleur. Messing wordt vaak gebruikt voor sieraden omdat het niet snel dof wordt, zoals zilver en het voordeliger is dan bijvoorbeeld goud. Met de juiste behandeling, kunnen dasspelden van messing lang meegaan en een aantrekkelijk alternatief vormen voor andere metalen.

 • Voor: Vergelijkbare uitstraling als goud
 • Voor: Minder prijzig dan goud
 • Voor: Wordt minder snel dof dan zilver
 • Voor: Makkelijk schoon te maken
 • Tegen: Kan zonder goed onderhoud mettertijd dof worden
 • Tegen: Onbehandeld messing kan niet gegraveerd worden.

Roestvrijstalen dasspelden voor mannen

Roestvrijstaal is zonder meer een van de sterkste en meest duurzame metalen die voor dasspelden worden gebruikt. Je kunt er zeker van zijn dat het een leven lang en nog langer meegaat zonder dat je krassen of andere beschadigingen zult zien. Dit materiaal kan op verschillende manieren worden afgewerkt, zoals in goudkleur, roségoud of zwart zodat het overal bij past.

 • Voor: Superduurzaam metaal
 • Voor: Beschikbaar in diverse aantrekkelijke afwerkingen
 • Voor: Krasbestendig
 • Voor: Wordt niet dof
 • Voor: Graveerbaar
 • Tegen: Vlekken en vingerafdrukken zijn zichtbaar
 • Tegen: Kan nikkel bevatten, een allergeen

Dasspelden van sterling zilver

Sterling zilver bestaat uit zilver, gemixt met andere metalen om de hardheid en duurzaamheid te vergroten. Ofschoon het makkelijk dof wordt, kan het ook moeiteloos worden opgepoetst. Sterling zilver bevat geen nikkel en is dus een hypoallergene optie voor sieradenontwerpen.

 • Voor: Graveerbaar
 • Voor: Nikkelvrij
 • Voor: Makkelijk schoon te maken
 • Voor: Erg esthetisch-aantrekkelijk
 • Tegen: Krast makkelijk
 • Tegen: Wordt snel dof
 • Tegen: Metaal is aan de zachte kant

Titanium dasspelden

Titanium is licht van gewicht en drie keer zo sterk als staal. Dankzij zijn ongelooflijke duurzaamheid, is het perfect om sieraden van te maken. Titanium is minder duur dan de meeste andere metalen en is ook hypoallergeen.

 • Voor: Graveerbaar
 • Voor: Lichtgewicht
 • Voor: 100% hypoallergeen
 • Voor: Kras- en deukbestendig
 • Voor: Makkelijk schoon te maken
 • Tegen: Heeft niet dezelfde waarde van goud of zilver
 • Tegen: Kan niet gesoldeerd worden, beperkte ontwerpmogelijkheden

Dasspelden van wolfraam

Wolfraam is een ander aantrekkelijk, extreem hard metaal dat prachtig is om sieraden van te maken. De glanzende afwerking is bestand tegen slijtage en tegen dof worden. Het is betaalbaar en hypoallergeen, en dus geweldig materiaal om dasspelden van te maken.

 • Voor: Extreem krasbestendig en bestand tegen dof worden.
 • Voor: Afwerking behoudt de glanzende kwaliteit
 • Voor: Graveerbaar
 • Tegen: Zwaarder
 • Tegen: Trendy materiaal, dat mogelijk een keer uit de mode raakt

Jouw feestgesprekversie van de geschiedenis van de dasspeld

Stropdas-accessoires staken de kop op in het midden van de 19e eeuw.
Oorspronkelijk werden stropdassen vaak gemaakt van luxueus materiaal zoals zijde en kant, die weinig wogen en makkelijk weggeblazen werden. De daspin (of - staaf) werd oorspronkelijk gebruikt om de das op zijn plaats te houden en leek aan de eisen te voldoen. In 1926 echter, toen het design van de stropdas zich ontwikkelde en ze diagonaal geknipt werden om opwaaien en vouwen te voorkomen, kwamen de dasspeld en -clip opzetten en werden de voor de hand liggende opties. Doorboren en verminken van stropdasstof was niet langer noodzakelijk.

Na de tweede wereldoorlog, kwamen er ideeën over corporate branding en werden dasspelden een perfect medium om te verwijzen naar een bedrijf of club. In de loop der jaren en toen de 'flower power' een ding werd, werd de stijl losser en raakten das-accessoires uit de mode.
Gelukkig voor de goedgeklede man van tegenwoordig, heeft de mannenmode zijn klassieke wortels herontdekt en nemen das-accessoires over de hele wereld wederom een vooraanstaande plaats in.

Inspiratie

Een laatste woord

Ofschoon we alle do's & dont's inmiddels hebben vastgesteld, heeft iedere generatie zijn rebellen die schoppen tegen de bestaande situatie en dragen wat ze willen. Draag dus, zoals dus bij alle mode, naar eigen goeddunken je das-accessoires op een manier die jouw persoonlijke stijl accentueert.

Vraag & antwoord

Hoe draagt je een dasspeld?

Een dasspeld moet gedragen worden tussen de 3e en 4e knoop van boven van je hemd. Schuif hem eenvoudig horizontaal over je stropdas en het knopenpand van je hemd. Hij moet ongeveer ter hoogte van je borstzak zitten.


Kan ik een dasspeld dragen naar een begrafenis?

Als algemene regel kun je een dasspeld uit respect voor de gelegenheid beter niet dragen naar een begrafenis.


Kan ik een dasspeld dragen naar een bruiloft?

Natuurlijk kan dat. Een bruiloft is een geweldige gelegenheid om je erfstuk uit de la te trekken en de aandacht van de bruid te trekken. Geintje. Houd het stijlvol.


Kan ik een dasspeld dragen bij een smoking?

Gezien smokings meestal met een vlinderdas gedragen worden, kun je uiteraard geen dasspeld dragen.


Wat is een veiligheidsketting?

Een veiligheidsketting bevestigt je das-accessoire aan je hemdknoop. Dit zorgt ervoor dat je hem niet verliest als je als een orkaan door het feestgedruis raast.


Hoe kan ik mijn dasspelden het beste onderhouden?

De meeste dasspelden kunnen worden schoongemaakt net als andere sieraden, afhankelijk van het materiaal. Probeer te voorkomen dat ze nat worden en poets ze op met een zachte doek. Bewaar ze bovendien in een aparte zak of in een dasspelddoosje om te voorkomen dat er krassen op komen en dat ze aan lucht worden blootgesteld.


Hoe moet ik mijn dasspelden bewaren/vervoeren als ze niet gebruikt worden?

Je kunt een handig dasspelddoosje kopen om te reizen. Daarin worden ze apart bewaard om krassen te voorkomen.


Aan welke kant van mijn hemd moet ik mijn dasspeld bevestigen?

De speld wordt aan het knopenpand bevestigd, dus je kunt ze slechts aan een kant vastmaken.


Kan ik een dasspeld dragen bij een sportjasje of vest met spijkerbroek?

Je kunt zeker een dasspeld dragen op een sportjasje of vest met spijkerbroek. Dat is ook een mooie gelegenheid om wat speelsere spelden te proberen, zoals bijvoorbeeld de schedel die we eerder al vermeldden.


Is het smakeloos om elke dag dezelfde dasspeld te dragen?

Absoluut niet, als het tenminste een subtiele, neutrale is. Als je echter verliefd wordt op het dragen van das-accessoires, zal je verzameling waarschijnlijk groeien en heb je meer keus.


Moet ik een button down-hemd met een stropdas en een dasspeld dragen?

Gelet op het feit dat de functie van een dasspeld is om je stropdas aan je overhemd te bevestigen om die op zijn plaats te houden, is het antwoord nogal duidelijk.


Kan ik tegelijkertijd een dasspeld en een daspin dragen?

Draag gerust een dasspeld, manchetknopen en een pochet samen. Maar een dasspeld en een daspin hebben dezelfde functie. Ze samen dragen is dus tamelijk nutteloos. Aan de andere kant: misschien start je wel een nieuwe trend, dus...


Kan ik een dasspeld dragen bij een smalle das?

Natuurlijk kun je een dasspeld dragen bij een slanke das, zolang hij maar niet langer is dan de breedte van je stropdas.


Kan ik een dasspeld dragen in een hoek?

Als je per se wilt, kun je een te lange dasspeld in een opwaartse hoek dragen om het verschil te verbloemen. Maar alleen in een moment van absolute wanhoop. Het is waarschijnlijk een betere optie om dan zonder dasspeld te gaan.


Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig