365-daags retourbeleid
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
085 301 3271 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
Bekijk alle

4 stijltips voor het dragen van herenringen

Of je nu advies krijgt van Bruno Mars over je rozige ring waarmee je helemaal doorschiet, of dat je terugdenkt aan de dagen dat mannen nog wisten hoe ze accessoires moesten dragen, het dragen van ringen is officieel terug om te blijven. Leer hoe je jouw ring moet stylen met 4 'makkelijk op te volgen'-tips en bekijk onze bestsellers voor inspiratie.

Wat hebben Egyptische Farao's, Viking-veroveraars en Ottomaanse sultans gemeen?

Ze droegen allemaal ringen.

We denken dat het tijd wordt dat de mannenring de aandacht krijgt die hij verdient. Ringen zijn niet alleen voor leden van het koninklijk huis en je hoeft ook geen rapplaat uit te geven waarmee je een Grammy wint, om een ring (of 2) met stijl te kunnen dragen.

Herenringen hebben een lange weg afgelegd vanuit de Vikingtijd en beslaan nu het hele gamma van mooie, eenvoudige titanium ringen tot 'over-de-top'-ringen van Moody Mason.

Jouw volgende ring is ergens te vinden – van zegelringen, die de zegen van Odin waard zijn, tot elegante, mannelijke ringen, versierd met een zwarte onyx … en je hoeft er tegenwoordig niet meer de Atlantische oceaan voor over te steken of een Engels dorp voor plat te branden.

Hoe draag je een herenring met stijl?

1. Straal zelfvertrouwen uit

Benieuwd naar het grootste stijlgeheim van de mensheid?

Het maakt niet uit welke mannensieraden je draagt als je het maar met zelfvertrouwen doet.

Als je de eerste keer een ring draagt, voelt dat mogelijk wat vreemd aan. Je voelt het gewicht en dat kan wat oncomfortabel aanvoelen voor iemand die voorzichtig zijn eerste teen in het sieradenzwembad steekt.

Kies daarom voor een lichtgewicht ring om mee te beginnen. Probeer een ringband van ongeveer 8 mm en kijk hoe dat aanvoelt.

Uiteindelijk is het je zelfvertrouwen waardoor de ring goed zal aanvoelen. Als je bang bent dat je de hele dag met je handen in je zakken zult gaan lopen... is een ring misschien niks voor jou.

2. Kies voor comfort

Comfort en zelfvertrouwen gaan hand in hand. Het is moeilijk om zelfvertrouwen uit te stralen als je pols pijn doet van overdadige vinger-bling.

 • Met welke hand werk je?
 • Schud je vaak iemand de hand?
 • Moet je de hele dag typen?
 • Eist je werkgever of je school een bepaalde uitstraling?

Het beantwoorden van deze vragen kan je helpen beslissen hoeveel ringen je wilt en kunt dragen en hoe groot ze mogen/kunnen zijn. Je kunt het dramatische spul altijd bewaren voor een avondje stappen en het overdag beperken tot een eenvoudigere, kleinere ring.

Aan welke hand moet je een ring dragen?

Ofschoon er veel meningen zijn over dit onderwerp, zijn er geen vaststaande regels. De uitzondering is je trouwring – in Nederland en België wordt die traditioneel gedragen aan de ringvinger van je linkerhand. Ofschoon een snel onderzoekje op kantoor misschien zal uitwijzen dat dat ook niet altijd het geval is. Een goed voorbeeld dat kiezen voor comfort belangrijker is dan traditie.

Hoe zit het met aan welke vinger je je ring moet dragen? Klik hier voor het verschil tussen een pinkring en een man die er een om zijn middelvinger draagt.

3. Match metaal & de tint van je huid

Stijl-influencer Michele Fedecostante adviseert om één metaalkleur te kiezen en van daaruit verder te bouwen. “Om mijn look perfect te houden, zorg ik er altijd voor dat mijn ringen matchen met mijn ketting of armbanden. Ik mix nooit zilver en goud, maar ik draag wel zwart en goud of zwart met zilver.“

De belangrijkste reden om metalen te dragen die matchen, is om je look strak en helder te houden. Dat gezegd hebbende, zien we sokken met sandalen uitgroeien van 'alleen voor vader' naar mainstream acceptatie (met dank aan David Beckham). Wie zegt dat regels er zijn om gebroken te worden?

Het dragen van 1 ring uit beide metalen (zilver- en goudkleurig) verleent je toestemming om elke kleur te kiezen voor je andere ringen, je armband of je horloge. Het laat je keuze eruit zien als een bewuste keus in plaats van dat je eruit ziet alsof je je in het donker hebt aangekleed.

En nu we het toch over donker hebben (of licht)… het matchen van metalen met je huidtint is een andere manier om ervoor te zorgen dat je sieraden niet afleiden en dat je uiteindelijke look zo gepolijst mogelijk is.

Hoe bepaal je je huidtint?

 1. Stop met wat je aan het doen bent en kijk naar de aderen aan de binnenzijde van je pols.
 2. Welke kleur hebben die? Als ze blauw lijken, heb je een koele huidtint. Als ze groen lijken, heb je een warmere tint.

Welke kleur metaal voor je ring ziet er het beste uit?

 • Koele huidtint: Ringen gemaakt van zilver, zilverkleurig staal, platina en titanium passen goed.
 • Warme huidtint: Ringen gemaakt van goud, goudkleurig staal, roségoud en messing zijn een mooie aanvulling.

Op zoek naar een herenring met een edelsteen? Check rood, blauw, paars en groen voor koelere huidtinten. En oranje, bruin, geel of turquoise voor warmere tinten.

4. Houd het simpel (of niet)

Als je net begint met herenringen, houd dan 'less is more' in gedachte.

Tenzij je weet dat je genoeg zelfvertrouwen hebt (en je er gemakkelijk bij voelt) voor een handvol bling, kies dan voor 1 of 2 stukken en bouw van daaruit verder. Concentreer je op één hand en draag je ringen aan vingers die elkaar nier raken.

João Nunes , mode-influencer, adviseert: “Ik heb 3 ringen die ik dagelijks draag. Ik draag er 2 aan één hand – bij meer ziet mijn hand er te zwaar uit – en 1 aan de andere hand. Als je meer dan één ring draagt, kies dan ringen die vergelijkbaar zijn qua stijl en kleur.

Een geweldige ‘starters’-ring is de zegelring. Doe die om je ringvinger en je bent klaar. Draag de zegelring aan de andere hand als je trouwring (als je die draagt).

Focus op balans

Het komt allemaal aan op visueel evenwicht. Het is belangrijk dat je look niet symmetrisch is, maar dat een kant visueel iets zwaarder oogt dan de andere.

Draag jij een trouwring en een polshorloge aan dezelfde hand? Voeg dan 2 ringen toe aan de andere. Het idee is om ervoor te zorgen dat beide handen/polsen er niet even opgesmukt uitzien.

Als je slechts 1 extra ring wilt dragen (naast je trouwring), speel dan eens wat met hoe die er uitziet aan de andere hand. Soms ziet het er beter uit als je beide aan dezelfde hand draagt. De spiegel is hier je beste vriend. Je beste vriend kan ook je spiegel zijn – ben niet bang om hulp te vragen.

Balans speelt ook een rol bij het formaat van de ringen. Als je werk met gedrongen vingers, zal een wat forsere ring proportioneel staan – vice versa als je met lange, dunne vingers scrolt.

Jouw ring vertelt een verhaal

Van een eenvoudige, keramische ring tot een stalen ring met apenschedel, de ring die je uitzoekt zegt iets over jou.

''Het dragen en stylen van ringen is een levenswijze. Soms zijn kerels zoals ikzelf huiverig voor het dragen van ringen omdat we het lastig vinden om de juiste keus te maken. We denken alleen aan de trouwring... maar hé, je kunt elke ring dragen die je maar wil.

Ik draag ringen omdat ik dat wil, niet vanwege tradities of trends. Zoals voor elk accessoire geldt: als je het instinctief mooi vindt, zal het wel goed staan – niet over nadenken. Je ziet een ring die past bij jouw persoonlijkheid en dan weet je gewoon dat dat de ring is die jou zal helpen je verhaal te vertellen.'' – Carlos Nóbrega

Je verhaal vertellen heeft te maken met het nemen van die eerste stap. Gebruik onze tips als richtlijn, maar als jij metalen wilt mixen, visueel evenwicht aan de kant wilt gooien en totaal geen aandacht wil schenken aan de tint van je huid... dan mag dat.

Het is jouw verhaal. En met zelfvertrouwen, krijg je alles voor elkaar.

Op de foto Titus Stalen Ring

4 soorten ringen om mee te beginnen.

Zegelringen voor mannen

Herenringen met stenen

Keramische ringen voor mannen

Statementringen voor mannen

Jij vroeg – wij antwoordden

Hoeveel ringen mag een man gelijktijdig dragen?

Zelfs al heb je 10 vingers, dan adviseren we toch om maximaal 3 ringen per hand te dragen. Je mag er natuurlijk meer dragen, maar als basisregel (en een die je pols geen pijn doet) kun je het beste 3 aanhouden.


Hoeveel ringen kan ik aan één hand dragen zonder dat het er goedkoop uitziet?

De echte vraag is hier natuurlijk hoeveel ringen je kunt dragen zonder dat je je goedkoop VOELT? Als dat er 2 zijn, dat is dat je antwoord. Als het er 10 zijn... ga ervoor, kerel.


Wat betekent het dragen van een ring aan elke vinger?

Het betekent dat je van ringen houdt. En het betekent waarschijnlijk ook dat je niet de hele dag op een toetsenbord bezig bent.

Lees hier meer over duim- of pinkringen voor mannen .


Aan welke hand moet een man zijn trouwring dragen?

In Nederland en België is het gebruikelijk voor mannen om hun trouwring aan de linkerhand te dragen.


Is het verkeerd om een ring te dragen aan je ringvinger als je niet getrouwd of verloofd bent?

Je ringvinger heeft verder eigenlijk geen echte functie – je wijst er niet mee, geeft er geen duimpjes mee en je steekt hem niet op in het verkeer en je gebruikt hem niet om een eed te zweren met je 10-jarige nichtje... hij is dus eigenlijk perfect voor een ring.

Houd er wel rekening mee als je op maandagmorgen op je werk komt met een zilver- of goudkleurige ring aan je vinger, collega's je waarschijnlijk wel zullen vragen of je in het weekend plotseling getrouwd bent.


Hoe moet mijn ring zitten?

Als je een herenring koopt, zorg er dan voor dat hij losjes genoeg zit om hem zonder pijn rond te draaien.

En je wil dat hij comfortabel aanvoelt, zonder je zorgen te hoeven maken of hij afglijdt elke keer als je je handen wast.

Zijn ringen voor mannen in de mode?

Herenringen is wereldwijd een van onze best verkopende categorieën. Ze zijn niet alleen in de mode, maar ze kunnen je ook helpen een statement te maken zonder dat je iets hoeft te zeggen.

Als je zoekt naar een sociaal bewijs voor hun plaats in de mode, kijk dan maar eens naar beroemdheden van Zayn tot Orlando Bloom tot Thor zelf, Chris Hemsworth.


Moeten andere metalen matchen bij ringen die ik draag?

Moeten is sterk uitgedrukt. Moet je water drinken om te overleven? Ja. Moet je metalen matchen om te zorgen dat het leven op aarde blijft bestaan? Eh.

Het matchen van metalen is een makkelijke manier om een ordelijke, verfijnde look te creëren. De voordelen daarvan wegen ruimschoots op tegen de tijd die het je kost om te zorgen dat je riemgesp bij je ring past.


Wat voor soort ring kan een man dragen op een date?

Je aankleden voor een date hangt af van 2 dingen – waar je naartoe gaat en met wie.

Als je naar een concert gaat met je spijkerbroek en een leren jasje, ga dan voor gewaagd met een statementring.

Heb je een tafel gereserveerd met valet-parking en een wachtlijst? Houd het dan bij een elfenkleurige ring – bijv. van metaal of met een keramische band – of een onopvallende zegelring met of zonder gekleurde steen.


Hoe begin je met het dragen van ringen?

De eerste stap naar het dragen van elk mannensieraad is beginnen.

Als je nieuw bent in de wereld van accessoires, begin dan met een eenvoudige ring – zoals een van roestvrij staal. Vermijd ringen die te veel opvallen of erg groot zijn, en zorg ervoor dat je metalen matcht voor een verzorgde look.


Wat voor soort ringen kan een man dagelijks dragen?

De ring die je dagelijks draagt is de ring die je stijl geen geweld aandoet of in de weg zit. Werk je de hele dag met je handen? Dan is een forse statementring misschien wat lastig.

Je zit altijd goed met een klassieke band die duurzame materialen (zoals keramische ringen of een herenring van roestvrij staal) combineert met heldere, strakke lijnen (niet te ingewikkeld of gedetailleerd). Zorg er wel voor dat de kleur die je uitzoekt, matcht met je outfit.


Wat zijn de stereotypen bij mannen met ringen?

Bij Trendhim maken we ons niet druk om stereotypen – we geloven dat iedere man het verdient om vrij te zijn om zijn eigen verhaal te vertellen.

Zullen er mensen vooringenomen ideeën hebben over jouw ring? Ongetwijfeld. Zullen er mensen zijn die je komen vertellen dat je geen ring kunt dragen om je middelvinger, wijsvinger of pink? Waarschijnlijk wel.

Moet jij je druk maken over iemands ideeën over wat jij moet doen? Nope.


Wat symboliseert de ring van een man?

Ringen voor mannen zijn al de hele geschiedenis populair – van de oude Egyptenaren die papyrus ringen vlochten tot de Ierse 'Claddagh-ring die symbool stond voor vriendschap en liefde.

En over de krachtige One Ring bestaat zelfs een hele film over zijn symboliek.

Jouw ring kan staan voor alles wat jij maar wil. Hij is onderdeel van jouw verhaal en het is jouw keus.


Wat kun je op een mannenring laten graveren?

Als je je ring iets speciaals wilt laten symboliseren, denk dan eens aan een gepersonaliseerde gravering.

Weet je niet wat je moet laten graveren? Klik hier voor onze ideeën en inspiratie voor jouw volgende op maat gemaakte bestelling.


Wat zijn de huidige trends voor mannenringen in Nederland en België?

In Nederland en België zijn zegelringen momenteel erg in. En ook ringen met gekleurde edelstenen zijn erg populair.

Houd er rekening mee dat trends komen en gaan, maar een ring met een klassieke stijl en heldere, strakke lijnen blijft altijd in de mode ook als het seizoen ten einde loopt.


Wat is de beste ring voor een man?

De beste ring voor een man is degene die hij (of jij) ook echt zal dragen. Uren zoeken naar de perfecte ring levert 0 punten op als de ring uiteindelijk ergens op een kast belandt.

Met een enorme variatie in stijlen en metalen om uit te kiezen, wil je eerst onderzoek doen voordat je gaat shoppen voor herenringen.

Als je zoekt naar iets dat er goed uit ziet, maar waar je niet failliet aan gaat, shop dan eens in onze collectie van meer dan 300 unieke stijlen.

Enkele populaire metalen voor herenringen zijn:

 • Titanium ringen voor mannen – lichtgewicht en super duurzaam
 • Wolfraam ringen voor mannen – extreem hard en ultra-duurzaam
 • Herenringen van roestvrij staalduurzaam, sterk en betaalbaar
 • Herenringen van 925S zilver – lichtgewicht, duurzaam en sterker dan goud
Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig