Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
365-dagen retourpolicy voor elke reden
Verzending €4 - Gratis vanaf €29
085 301 3271 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Trendhim EU shipping We versturen alle bestellingen vanuit Denemarken binnen de EU. Alle heffingen en belastingen naar X_VALUE zijn inbegrepen.Zie verzendopties.
We werken en versturen nog steeds zoals gebruikelijk!
Verzending €4 - Gratis vanaf €29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
Bekijk alle

Beginnersgids voor herenoorbellen

De juiste balans vinden tussen persoonlijkheid tonen en overkomen als een jonge rebel, is minder moeilijk als je denkt. Als je enkele richtlijnen eenmaal kent, ben je, voordat je weet, klaar voor die eerste piercing.

Misschien ben jij wel die man – degene die er klaar voor is om zijn individualiteit te tonen. Of misschien ben jij die andere – degene die weet dat piercings en sieraden voor mannen trendy zijn en die in stijl wil komen. Of misschien ben je ook wel een combinatie van beiden.

Er zijn manieren om mannen oorbellen te dragen, ongeacht wie je bent. De belangrijkste factor om te onthouden is dat een oorbel (of twee) je look moet aanvullen en niet de show stelen.

Wanneer draag je een oorbel

Oorbellen zijn niet onderverdeeld in casual of formeel, maar dat wil nog niet zeggen dat je je met een gouden hoepelring op een directievergadering moet vertonen. Of wel?

Denk aan waar je werkt en vraag je af: Zal mijn keuze om een oorbel te dragen me helpen of schade berokkenen?

Niet elke baas zal jouw stijlvolle kant kunnen waarderen. In dat geval, kun je je persoonlijkheid met een das of pochet tot uitdrukking brengen… vaak wat meer geaccepteerd en wat minder controversieel.

Zie je de hele dag klanten of heb je een sollicitatiegesprek? Mensen hebben meningen en onze keuzen beïnvloeden hoe die mensen op ons reageren. Betekent dit dat je moet stoppen met jezelf zijn?! Absoluut niet. Het betekent dat je goed nadenkt over je keuzes… en wat is er nu beter dan een doordachte uitstraling?

Match oorbellen bij huidskleur & gezichtsvorm

Het is belangrijk dat oorbellen passen bij je huidskleur en de vorm van je gezicht. Huidskleur vloekt soms bij bepaalde kleuren dus, tenzij je op een verkeerde manier de aandacht wilt trekken, kijk eens naar dit lijstje:

 • Blanke huid: Zilver of witgoud zien er prachtig uit op een blanke huid, maar vermijd rosègoud omdat dat de roze kleur van je huid accentueert.
 • Bleke huid: Heb je een melkachtige huid? Blijf dan verre van geelgoud en houd het bij wit of zilver.
 • Olijfkleurige huid: Een olijfkleurige huid past goed bij vrijwel elke kleur.
 • Donkere huid: Geelgoud ziet er levendig en oogstrelend uit op donkere kleuren. Zilver of witgoud werkt ook, maar geel is je beste vriend.

Ook je gezichtsvorm speelt een rol bij e keuze van je oorbellen.

 1. Langwerpig gezicht – Ronde oorbellen
 2. Hartvormig gezicht – Vierkante of rechthoekige oorbellen zonder rondingen (zoals een haltervorm of een oorbel die taps toeloopt)
 3. Vierkant gezicht – Ronde of gebogen oorbellen
 4. Rond gezicht – Vierkante of rechthoekige oorbellen

Hoe draag je oorbellen met stijl

Net als met alle accessoires, moeten ook oorbellen bij je look passen. Je outfit is de taart en de accessoires zijn de kers erop. Ja, meer dan één kers mag.

Match het thema van je outfit

 • Je oorbellen moeten de outfit aanvullen.
 • Match speelse, kleurrijke oorbellen met funky, casual kleren.
 • Draag subtiele ontwerpen bij zakelijke en formele kleding.

Houd ze klein

 • Oorbellen moeten klein zijn en in verhouding staan tot je lichaam.
 • Grote of zware oorbellen lijken uit balans – fysiek en qua stijl.

Match metalen

Hoeveel kan ik er dragen

Veel beroemdheden en mode-influencers dragen twee oorbellen en velen dragen er slechts één. Hoeveel jij er draagt, hangt af van jouzelf, je bedoelingen en waar je naar toe gaat.

De stijl van je oorbel(len) kan bepalen hoeveel je er kunt dragen. Een donkerkleurig paar staat geweldig als je ergens iets gaat drinken, terwijl een goudkleurige hoepeloorbel meestal genoeg is omdat d kleur en vorm al statement genoeg zijn.

Soorten oorbellen

De dagen dat mannen voorzichtig moesten zoeken tussen vrouwenoorbellen om er een te vinden die ze wilden dragen, zijn voorbij. Tegenwoordig zijn er mannenoorbellen in alle soorten en maten die passen bij het verhaal dat jij wil vertellen.

Magnetische oorbellen

Magnetische oorbellen maken gebruik van magneetjes, zodat ze op hun plaats blijven zitten en je hebt er dus geen piercing voor nodig. De magneetjes zijn sterk genoeg om te blijven zitten, maar niet zo sterk dat ze pijn gaan doen.

Ze zijn makkelijk aan en af te doen en laten geen zichtbare sporen achter. Perfect om makkelijk mee te experimenteren.

Hoepelringen

Mannen komen wel weg met een hoepeloorbel, maar dan moet hij wel subtiel gedragen worden. Ringen in de geest van Kapitein Jack Sparrow, zijn over de top. Zoek naar kleine, dunne oorbellen die niet tot aan je kin reiken.

Studs

Studs zijn de veiligste keus voor beginners omdat ze makkelijk te dragen zijn, en veelzijdiger dan andere soorten. Met studs draag je oorbellen op een discrete manier.

Nieuwe oorbellen

Nieuwe soorten oorbellen zijn er in veel variaties, van smileys tot schedels en in stijlen van studs tot magnetisch. Ze maken veel indruk, maar zijn meestal niet geschikt voor op je werk.

Flesh tunnels & plugs

Tunnels zitten stevig in de ‘haat of liefde’-zone. Het zijn cilindrische oorbellen in een piercing met als doel om de gaatjes uit de rekken. Niet ieder bedrijf waar je gaat werken, zal deze look waarderen… dus wees gewaarschuwd.

En er is tijd en volharding nodig om te stretchen tot een grotere maat. Afhankelijk van je lichaam, moet je 2-6 maanden wachten tussen de stretchsessies.

Clip-oorbellen

Zoals de naam al aangeeft, clip je deze oorbellen eenvoudig aan je oorlel. Clip-oorbellen zijn een perfecte manier om te experimenteren met je look, zonder dat je gaatjes laat schieten.

Tapers (taps toelopende oorbellen)

Deze mannenoorbellen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en lopen taps toe (zoals de naam al aangeeft). Ze zijn geschikt voor wat grotere piercings, maar niet zo dramatisch als nodig is voor een tunneloorbel of een plug.

Nog niet klaar om al helemaal voor een 'taper' te gaan? Neem dan eens een kijkje bij onze keuze aan fake-oorbellen, die geschikt zijn voor standaard gaatjes. Of misschien is een magnetische taper, waar je helemaal geen gaatjes voor hoeft te nemen, iets voor jou?

Halter-oorbellen

Halter-oorbellen worden meestal gebruikt voor bodypiercings. Voor je oren, zijn halter-oorbellen meestal gebogen of hoefijzervormig, terwijl ze voor andere lichaamsdelen meestal rechthoekig of vierkant zijn. Halters zijn zonder meer een gewaagdere keuze dan bijvoorbeeld een stud en zorgen voor een echte 'rock ’n roll'-vibe.

Edelstenen & parels

Populair bij de dames, voor parels en gekleurde edelstenen spreekt dat voor zich. Ze springen ontzettend in het oog en je loopt het risico dat je er te flashy bijloopt of dat ze afleiden van je gezicht en je totale look. Als je op zoek bent naar bling, kun je bijvoorbeeld ook voor een diamanten stud kiezen.

Oorbel-achterkanten & sluitingen

Hier zijn enkele van de meest gebruikte oorbelsluitingen op de markt. Welke stijl je kiest, hangt af van diverse factoren, zoals draaggemak en de intensiteit van je geplande activiteiten.

 1. Oorkettingmanchet (Chain Ear Cuff) – Dit is een speciale sluiting met een clip/manchet aan de bovenkant van je oor, verbonden met een kettinkje aan een stud in je oorlel aan de onderkant.
 2. Oorkettingdraad (Chain Ear Wire) – Nog zo'n aparte oorbel met een kettinkje door het gaatje. Alleen te gebruiken in gaatjes die volledige geheeld zijn.
 3. Clipsluiting – De stijl voor mannen zonder gaatjes. Met een scharnierclip, die je aan je oorlel klikt om de oorbel op zijn plaats te houden.
 4. Vishaak – Lijkt op een vishaak dat door de piercing gaat. Ze zijn makkelijk in- en uit te doen.
 5. Franse Clipsluiting – Een Franse clip is een soort sluiting met een open, metalen draadclip die over een pinnetje valt en tegen de oorlel.
 6. Grendelsluiting (Latch Back) – Ook wel bekend als scharnierdraad, heeft de grendelsluiting een scharnierend pinnetje verbonden met een metalen staafje. De vorm van het staafje varieert per stijl.
 7. Schroefsluiting (Screw Back) – Schroefsluitingen bieden meer zekerheid dan vlindersluitingen omdat de achterkant geschroefd wordt aan het geribbelde pinnetje. Ze bieden meer zekerheid, maar het kost wat meer tijd om ze in te doen.
 8. Vlindersluiting (Push Back) – Vlindersluitingen staan ook wel bekend als frictionsluiting en het is de meest gebruikte oorbelsluiting. de sluiting is vlindervormig en wordt over het pinnetje geschoven totdat hij dicht zit. Meestal gebruikt voor studs.

Besluiten om een oorbel aan te schaffen is al het halve werk! Dan hoef je alleen nog maar een gaatje te laten schieten en uit te zoeken wat je in het gaatje wilt stoppen. Eitje.

Zorg er wel voor dat je het gaatje professioneel laat schieten en niet ergens op een lege parkeerplaats om 4 uur 's ochtends.

Jij vroeg – Wij antwoordden

Welke doorsnee draad heb ik nodig als ik een oorbel wil?

De meeste oorlelpiercings hebben een doorsnee van circa 0,9 - 1,2 mm. De gemiddelde stud-oorbel is 0,9 mm.

Deze maten refereren aan de dikte van de halter, pin of ring die door het gaatje moet passen.


Kan ik mijn oorbel inhouden als ik ga slapen?

Dat hangt met name af van het formaat. Een grotere oorbel kan mogelijk vast komen te zitten in je kussensloop en breken of je oorlel uitscheuren. Auw!

Het is ook belangrijk je de oorbel en het gaatje goed schoonmaakt, omdat je hele bed is vergeven van olie, huidcellen en vuil dat zich rond je zilveren stud kan ophopen.


In welk oor moeten mannen hun oorbel dragen?

Veel mannen vragen dit, omdat ze denken dat de verkeerde kant suggereert dat ze homo zijn. Het enige homo-oor is het oor dat graag in het gezelschap van andere mannen verkeert. Heb je zo'n oor niet? Dan hoef je je nergens zorgen over te maken.

Oren zijn oren – denk er dus verder niet te veel over na en draag je oorbel gewoon in het oor van je voorkeur.


Kan ik oorbellen dragen in de sportschool?

We adviseren je niet om grote hoepeloorbellen te dragen, of oorbellen met een erg ingewikkeld design, als je naar de sportschool gaat of gaat basketballen. Niemand wil met zijn oorbel vast komen te zitten in een T-shirt. Echt niemand.. Kies daarom liever voor een stud.

En als we het toch over fitness hebben… vermijd zwemmen met oorbellen, in ieder geval de eerste 2-3 weken nadat je een gaatje hebt laten schieten. En denk eraan dat je oorbel, afhankelijk van het materiaal, mogelijk kan roesten door veelvuldig contact met water.


Wat is hypoallergeen en wat moet ik daar mee?

Hypoallergene oorbellen zijn gemaakt voor mannen die allergische reacties krijgen bij sommige metaalsoorten. De meeste mensen die een allergische reactie krijgen, reageren op nikkel . Check daarom altijd het label om te kijken of het sieraad waar je interesse in hebt, nikkelvrij is.


Moet ik mijn oorbel elke dag uitdoen?

Als het gaatje helemaal geheeld is, kun je oorbellen zo vaak uitdoen en wisselen als je maar wilt. Bij een nieuwe piercing, kun je ze het beste eerst 6-8 weken inhouden, zodat het tijd genoeg heeft om te genezen.


Wat is een goede beginnersoorbel?

Een goede, eerste oorbel is er een waarvan je het niet erg vindt, om hem 6+ ween in te houden, terwijl het gaatje geneest. Kies iets dat past bij je andere accessoires – zoals je zilveren horloge – en dat goed past bij je outfit.

Een eenvoudige zwarte stud is een goede optie en die past overal bij. Zorg ervoor dat het materiaal hypoallergeen is.


Hoe vaak moet ik mijn oorbel wisselen?

Als het gaatje eenmaal geheeld is, kun je zo vaak als je maar wilt, wisselen. Draag je piratenveer, die waar je allang stiekem je oog op had laten vallen, met flair!


Kunnen mannen oorbellen dragen die ontworpen zijn voor vrouwen?

Dat hangt ervan af wat je verstaat onder ‘ontworpen voor vrouwen’. Een standaard oorgaatje bij een man heeft dezelfde doorsnee als bij een vrouw. En oorbellen passen beide seksen.

Als je vraag refereert aan een stereotype vrouwelijke oorbel (een grote hoepel of een lange oorbel, met bungelende diamantjes)... dan is de keus aan jou.

Er zijn voldoende mannenoorbellen die onze voorkeur hebben. Die zijn ontworpen in de juiste proportie tot een mannenlichaam en passen beter bij je outfits.


Wat betekent het als een man maar 1 oorbel draagt?

Dat betekent dat hij slechts 1 oorbel draagt.

Misschien zat er 30 jaar geleden meer achter, maar rechter oor, linker oor, enkele oorbel of twee… zo lang als jij je er zelf lekker bij voelt, zit je altijd goed.


Is het oké voor mannen om oorbellen te dragen naar een begrafenis?

Subtiele, smaakvolle studs kunnen misschien wel. Alles wat ruit ziet alsof je een schreeuwend statement wil maken, is hoogst ongepast.

Begrafenissen gaan meestal niet over jou… gelukkig.


Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig