365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €39-
Contacteer ons

Hoe maak je je herenring groter?

Dus, je vingers zijn van vorm veranderd en nu passen je ringen niet meer.

In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het aanpassen van de maat van je ring, of je hem nu strakker of losser wilt hebben.

1 Hoe maak je je herenring groter?1.1 Hoe maak je een ring kleiner?1.2 Hoe maak je een ring groter?1.3 Welke ringen kunnen wel en niet worden aangepast?1.4 Kun je zelf de maat van een ring aanpassen?

Hoe maak je een ring kleiner?

1. Bolletjes

Dit zijn kleine bolletjes van edelmetaal die door een juwelier aan de binnenkant van de ring worden toegevoegd om een goede pasvorm te creëren. Ze zijn semi-permanent, maar gemakkelijk verwijderbaar als je de ring later opnieuw moet aanpassen.

2. Veer inzetstuk

Dit is een metalen of siliconen veer die je om de binnenkant van je ring wikkelt om de pasvorm strakker te maken. Het is veerkrachtig en kan zo vaak als je wilt worden omgewikkeld en verwijderd. Perfect om 1 ring aan verschillende vingers te kunnen dragen.

3. Staafje

Dit is een klein strookje metaal, siliconen, rubber of zelfs schuim dat aan de binnenkant van een ring wordt aangebracht. We raden deze methode aan omdat het onzichtbaar is en gemakkelijk te verwijderen is als je van vinger wilt wisselen. Ontdek

4. Knippen en krimpen

Het uitsnijden van een klein stukje uit de band en het vervolgens weer aan elkaar solderen is een permanente oplossing die alleen door een professional kan worden uitgevoerd. Zelfs dan kan het een zichtbaar litteken op je ring achterlaten.

5. Zelfgemaakt siliconen inzetstuk

Maak de binnenkant van je ring grondig schoon en droog en breng een dunne laag siliconen van aquariumkwaliteit aan. Strijk het glad en laat het drogen. Deze methode is omkeerbaar, comfortabel en duurzaam, ideaal voor een eenvoudige en flexibele manier om de maat van je ring aan te passen aan je vinger.

Hoe maak je een ring groter?

1. Rekken

Speciaal gereedschap kan een ring iets groter maken door hem op te rekken. Deze methode kan alleen worden gebruikt voor kleine aanpassingen en werkt niet voor titanium, roestvrij staal, wolfraam (tungsten) en andere extreem harde metalen.

2. Knippen en oprekken

Dit houdt in dat de band wordt doorgesneden en er een extra stukje metaal in de opening wordt toegevoegd Ook dit moet door een professional worden gedaan en kan een zichtbare markering achterlaten.

Welke ringen kunnen wel en niet worden aangepast?

De meeste ringen van edelmetalen zoals goud, zilver of platina kunnen worden aangepast. Ringen met een volledige diamanten of edelstenen band, zoals eeuwigheidsringen, kunnen niet worden aangepast zonder het ontwerp te wijzigen. Hetzelfde geldt voor ringen van wolfraam, roestvrij staal of andere harde metalen, en ringen met inlegwerk van natuursteen of hout.

Tot slot de hamvraag:

Kun je zelf de maat van een ring aanpassen?

In sommige gevallen wel.

  1. Verkleinen met siliconen: Je kunt een siliconenlaag toevoegen aan de binnenkant van de ring om ervoor te zorgen dat hij beter past.
  2. Met een hamer: Je kunt een ring oprekken door er zachtjes met een hamer op te slaan, maar wees heel voorzichtig dat je de ring niet beschadigt. We raden af om dit te proberen met waardevolle ringen, omdat het risico te groot is. Breng hem in plaats daarvan naar een juwelier.
  3. Oprekken met een tang: Dit vereist een speciaal gereedschap om ringen op te rekken en een hele hoop voorzichtigheid. Als je niet oppast, kun je de ring gemakkelijk uitrekken totdat hij breekt.
  4. Verkleinen met een tang: Je kunt een ring kleiner maken door hem samen te drukken met een tang. We raden deze methode af voor elk ring waar je veel om geeft, omdat het te gemakkelijk is om de ring permanent te vervormen.

Ziezo heren, dat was het. Er zijn genoeg niet-permanente oplossingen om je ringen te laten krimpen, maar het oprekken kun je het beste aan de professionals overlaten. De beste oplossing: zorg ervoor dat je een ring kiest die om je vinger past. Bekijk dit artikel over hoe je je ringmaat kunt vinden en bekijk onze selectie herenringen hier.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims privacybeleid. Uitschrijven kan op elk moment.