Bespaar 20% op alle zonnebrillen

Bespaar 20% op alle zonnebrillen

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

Zonnebrillen - Welke vorm past het best bij jouw gezicht?

Vind jouw perfecte bril, afhankelijk van de vorm van je gezicht.

We vroegen de in Kopenhagen gevestigde professionele make-up artist en stylist Cianne Denize naar haar tips voor het kiezen van de juiste zonnebril voor de gezichtsvorm van elke man - of die nu vierkant, rechthoekig, langwerpig, ovaal, rond, ruitvormig, hartvormig of driehoekig is - zonder dat je deze hoeft te passen.

1 Zonnebrillen - welke vorm past het best bij jouw gezicht?1.1 De ovale gezichtsvorm1.2 Vierkante, rechthoekige of a-driehoekige gezichtsvorm1.3 Ronde of langwerpige gezichtsvorm1.4 V-driehoekige, hart- of ruitvormige gezichtsvorm1.5 Wat als mijn gezicht niet perfect is?

DE OVALE GEZICHTSVORM

Wat is een ovale gezichtsvorm?

"Een ovaal gezicht is een gezicht waarvan de lengte langer is dan de breedte van de jukbeenderen. Een man met een ovaal gezicht heeft ook een breder voorhoofd in vergelijking met zijn kaaklijn."

Zonnebrillen voor een ovale gezichtsvorm

"Het is een goed uitgebalanceerde gezichtsvorm die goed past bij de meeste stijlen zonnebrillen.

De beste brillen moeten de sterke punten van je gezicht benadrukken en de zwakkere verzachten. Dit betekent dat mannen met een ovaal gezicht hoeken moeten toevoegen aan de zachte rondingen.

Zoek naar zonnebrillen die geometrisch, rechthoekig of licht vierkant zijn zoals een pilotenbril."

VIERKANTE, RECHTHOEKIGE OF A-DRIEHOEKIGE GEZICHTSVORM

Wat is een vierkante gezichtsvorm?

"Een vierkante gezichtsvorm wordt gekenmerkt door een sterke kaaklijn en afgetekende jukbeenderen."

Zonnebrillen voor een vierkante gezichtsvorm

"Als je op zoek bent naar een zonnebril voor een vierkant gezicht, ga dan voor ronde randen om je opvallende kenmerken te verzachten. Koop traanvormige of ronde glazen.

Zonnebrillen met een dunner montuur, zoals die van metaal, maken het gezicht zachter zonder de mannelijkheid teniet te doen die een vierkante gezichtsvorm uitstraalt.

Vermijd vierkante of rechthoekige vormen, omdat die je hoofd korter doen lijken doordat ze de hoeken van je gezicht accentueren. En niemand wil een kort hoofd."

RONDE OF LANGWERPIGE GEZICHTSVORM

Wat is een ronde gezichtsvorm?

"Mannen met een rond gezicht hebben veel gemeen met een ovaal. Het gezicht wordt gekenmerkt door zachte trekken en een licht gebogen kaaklijn en wenkbrauwlijn.

De jukbeenderen zijn meestal groter, en het kleine voorhoofd loopt bijna symmetrisch met de kaaklijn."

Zonnebrillen voor een rond gezicht

"Kies voor hoeken! Belangrijk bij zonnebrillen voor mannen met ronde gezichten is om het gezicht langer te laten lijken.

Als je een rond gezicht hebt, breken rechthoekige of vierkante monturen de zachtheid, maken ze de wangen dunner en laten ze je gezicht dunner en langer lijken.

Hoekige en geometrische zonnebrillen voegen scherpere lijnen toe om een evenwicht te creëren tussen de rondingen van je gezicht en de strakke lijnen van de monturen. Voor mannen zorgt het dragen van een dikker montuur ook voor meer breedte.

Zonnebrillen voor heren met meekleurende glazen zorgen nog eens voor extra verlenging.

Vermijd ronde zonnebrillen of zonnebrillen die de rondingen van het gezicht accentueren.

V-DRIEHOEKIGE, HART- OF RUITVORMIGE GEZICHTSVORM

Wat is een hartvormig gezicht?

"Mannen met een hartvormig gezicht hebben een breed voorhoofd en wenkbrauwen in vergelijking met hun jukbeenderen en puntige kin.

Sommige stylisten beschouwen deze vorm als de meest veelzijdige van alle gezichtsvormen, maar ik denk dat er voor een ovale gezichtsvorm net zo makkelijk een zonnebril te vinden is."

Zonnebrillen voor een hartvormige gezichtsvorm

"Mannen die gezegend zijn met een hartvormig gezicht kunnen het beste kiezen voor een middelgrote zonnebril die zorgt voor evenwicht tussen de kleine kin en het grote voorhoofd en wenkbrauwen.

Pilotenbrillen zien er geweldig uit en hebben een bredere onderste helft die zorgt voor de juiste balans met de breedte van de kin.

Ik adviseer donkere kleuren te vermijden omdat die de lijn van het gezicht onderbreken. Ga in plaats daarvan eerder voor randloze of lichtgekleurde monturen. Als je niet van randloos houdt, kies dan een dun metalen montuur.

En koop geen ronde zonnebrillen, omdat die de aandacht vestigen op het voorhoofd, waardoor dat groter lijkt."

WAT ALS MIJN GEZICHT NIET PERFECT IS?

Wat als je gezichtsvorm kenmerken heeft waar je je onzeker over voelt?

Niemand is perfect (wat eigenlijk wil zeggen dat iedereen perfect is). We hebben allemaal wel iets wat we willen verbergen of, als dat onmogelijk is, waarvan we liever de aandacht willen afleiden. We vroegen Cianne Denize om stijltips die ze overal voor heeft gebruikt, van Netflix-series tot tijdschriftredacties.

  • Grote neus - "Mannen met een grote neus moeten een browline zonnebril dragen (met wenkbrauwrand). Dat vestigt de aandacht op je ogen en oren en leidt de aandacht af van je neus."
  • Groot voorhoofd - "Als je bang bent dat je voorhoofd te veel opvalt, ga dan voor een pilotenzonnebril. Deze stijl staat goed bij de meeste gezichtsvormen en leidt af van een groot voorhoofd."
  • Smalle ogen - "Als je ogen dicht bij elkaar staan, draag dan een zonnebril met een doorzichtig montuur. Vermijd te wijde brillen, anders ga je scheel lijken."
  • Klein gezicht - "Als je je gezicht langer wilt laten lijken, neem dan een randloze bril of een zonnebril met een hoge neusbrug. Die verleggen de aandacht in alle richtingen naar de randen van je gezicht."

Het geheim van succesvol online winkelen is weten wat je zoekt. Dat, en een ruimhartig retourbeleid zonder vragen. Dat laatste bieden wij, en als het gaat om herenzonnebrillen shoppen, dan kan dit artikel je helpen met het eerste.