365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €39-
Contacteer ons

Trending mannenaccessoires 2022

Het nieuwste in mannenstijlen

Ze zeggen dat trends komen en gaan, maar stijl is voor altijd. Zeker... maar veel van de klassieke stijlen van tegenwoordig begonnen ooit als schokkende trends.

15 januari 1797, werd een man. John Hetherington genaamd, voorgeleid aan de burgemeester van Londen op beschuldiging van “verstoring van de vrede en opruiing tot rellen.” De autoriteiten beweerden dat hetgeen hij droeg erop gericht was om „timide mensen bang te maken” Terwijl de man zaken deed, “vielen verschillende vrouwen flauw, kinderen schreeuwden, honden jankten,” en een jonge jongen brak zijn arm in de menigte die zich had verzameld.

Wat droeg de man in godsnaam?

John Hetherington was de uitvinder van de eerste zijden hoge hoed – een accessoire zo klassiek dat het een hele eeuw aan herenstijl definieerde.

Gelukkig voor ons, vallen de meeste accessoires en kledingitems tegenwoordig onder de vrijheid van meningsuiting (lokale wetten kunnen afwijken) en de kans dat je voor de rechter wordt gedaagd vanwege het hoofddeksel dat je draagt is tegenwoordig erg onwaarschijnlijk.

Nu we het zomerseizoen van 2022 naderen, geven we je graag een kort overzicht van de top 6 trending accessoires en stijlen voor dit jaar, gebaseerd op onze cijfers en onderzoek.

1 Trending mannenaccessoires 20221.1 1 - hangeroorbellen1.2 2 - parel- en ketting-combinaties1.3 3 - alles in laagjes1.4 4 - straatstijl - otsu1.5 5 - kleur1.6 6 - milieubewuste materialen

1 - Hangeroorbellen

Oorbellen voor mannen hebben verschillende fases doorlopen. Van de oude Egyptenaren tot de statussymbolen van rijke Perzische mannen, en van de 17e -eeuwse boekaniers tot symbolen van de gay pride, en verder. In feite was de enige periode in de historie waarin mannen geen oorbellen droegen, de middeleeuwen. En er is een reden voor dat die zo genoemd werden.

Straatstijl evolueert om te beantwoorden aan de culturele tijdgeest en in 2022 is het overkoepelende thema een uitgesproken afwijzing van sekse gebonden mode. Dat is niet hetzelfde als beweren „dat mannen meer vrouwensieraden dragen”. Het is exact het tegenovergestelde. Het is een afwijzing van het hele „man/vrouw-accessoire'-label. Het feit dat een oorbel een hanger heeft... waarom zou dat alleen een vrouwending zijn? Wat als die hanger een schedel is? Maakt het de oorbel dan mannelijk? Waarom?

Moderne stijl zegt: “Dump de labels – draag wat jou vertegenwoordigt.”

Een oorbel kan veel zeggen – of het nu een hoepel, een stud of een plug is – maar met een bungelende oorbel, zeker een met verwisselbare hangertjes, heb je meer uitdrukkingskracht.

2 - Parel- en ketting-combinaties

Parels waren ooit het ultieme statussymbool. Al gedragen door Chinese koningen in 2300 v. Chr., waren ze in Rome zelfs zo waardevol dat Julius Caesar een wet uitvaardigde om te verbieden dat iedereen die niet tot de heersende klasse behoorde, ze mocht dragen. In de gehele oude wereld waren ze hoog geprijsd en extreem gewild en alleen de rijkste koningen en zakenlui konden het zich veroorloven ze te dragen.

Wanneer werden ze dan exclusief voor vrouwen?

In 1921, kwamen de eerste gecultiveerde parels op de markt. De prijzen gingen naar beneden en plotseling werd het felbegeerde materiaal toegankelijk voor de middenklasse. Marketeers sprongen hierop in om mannen ervan te overtuigen dat elke vrouw stiekem parels wilde en mannen zagen het als hun plicht om aan die verlangens te voldoen.

Meer dan 4000 jaar droegen mannen parels. En bijna 100 jaar deden ze dat niet.

Nu zijn ze terug - beter dan ooit.

3 - Alles in laagjes

Soms is meer, minder. Een statementsieraad heeft geen poespas erom heen nodig, maar soms, kan het dragen van meerdere subtiele en elkaar aanvullende sieraden een nog sterker statement maken.

Net zoals het in laagjes dragen van een jas, blazer, vest en een overhemd, jouw outfit een onmiskenbare air van elegantie verstrekt, kan het in laagjes dragen van kettingen, armbanden, een armband & een horloge of zelfs ringen, jouw stijl een enorme boost geven. Het is makkelijk te doen en we hebben zelfs een heel artikel geschreven over het in laagjes dragen van kettingen, dat je kunt bekijken voor meer details.

Veel laagjesplezier!

4 - Straatstijl - Otsu

Ons nieuwste huismerk, Otsu, is geïnformeerd en geïnspireerd door hedendaagse urban straatstijl. In 2022 draait straatstijl helemaal om individuele expressie. Krachtige, 'in je gezicht'-iconen en symbolen stellen jou in staat om de subtiliteit en het gokwerk helemaal uit je stijl te bannen. Ben gewaagd, schaamteloos en luid.

5 - Kleur

Herkenbare symboliek is een manier waarom mensen zichzelf in 2022 uitdrukken. Een andere manier is door het dragen van sterke, gedurfde en, in sommige gevallen, ongebruikelijke kleuren.

Een helderrode riem, blauwe oorbel of regenboogkleurige schakelketting zijn allemaal zonder twijfel statementsieraden. Fleur je monochrome of pastelkleurige outfits op met een onmiskenbaar kleurenpallet.

6 - Milieubewuste materialen

De aarde warmt op en onze acties uit het verleden veroorzaken onherstelbare schade aan ons ecosysteem. We hebben geen andere keus dan om de manier waarop we dingen aanpakken te veranderen in de hoop dat we verdere schade kunnen voorkomen.

Een manier waarop we dat hopen te bereiken is om meer gerecyclede en recyclebare materialen te gebruiken. De overgrote meerderheid van onze metalen sieraden is genaakt van chirurgisch roestvrij staal, dat 100% recyclebaar is en sommige van onze veganistische kunstleren horlogebandjes zijn gemaakt van G-Pomme C, een Italiaans leeralternatief dat er uitziet en aanvoelt als leer, maar dat gemaakt is van afgedankte appelschillen, kurk en andere biologisch afbreekbare materialen. Maar je hoeft je geen zorgen te maken – ze vallen er niet al af aan je pols. Het heeft ook de flexibiliteit en de duurzaamheid met leer gemeen.

Mechanische horloges zijn een andere milieuvriendelijke optie, omdat die niet op batterijen lopen maar op goede, ouderwetse veergewonden beweging. De meeste van onze mechanische polshorloges zijn ook nog eens automatisch, wat betekent dat ze automatisch opwinden als je beweegt. Wat is er nu natuurlijker dan dat?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van duurzame producten die we hebben, en we voegen in de nabije toekomst nog veel meer innovatieve, milieuvriendelijke producten toe aan ons assortiment.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims privacybeleid. Uitschrijven kan op elk moment.