365-daags retourbeleid
Verzending €4 - Gratis optie vanaf €39-
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-17.00 uur)
Menu
Zoeken
Log in
Verlanglijstje
Mandje

Hoe draag je kettingen in laagjes

zonder overdrijven

Er moeiteloos casual uitzien kost moeite. Een tegenstelling, we weten het, maar geloof ons maar: we zijn pas net begonnen.

Als je de regels hieronder leest, realiseer je dan dat regels zijn gemaakt om te negeren. Maar ze kennen voordat je met het sloopwerk begint, maakt het verschil tussen ze expres tarten of er per ongeluk over struikelen.

Regel 1: Denk na over je outfit

Beschouw de halslijn van je shirt of trui als een element van je lagen. Een V-hals of een open hemd vormt eenzelfde scherpe hoek als een hangerketting doet, maar een U-vormige ketting kan voor visuele chaos zorgen. Als je een schakelketting draagt op een V-hals, zorg er dan voor dan je hem laag genoeg hangt, zodat de hoeken elkaar niet bijten. Een crewneck (ronde hals) zit redelijk hoog op je hals en is dus vaak een veiligere optie bij het dragen van kettingen in laagjes.

De veiligste optie is een zwarte, ronde hals, zodat er een lege ruimte is waarop al je kettingen kunnen schitteren. Je kunt het beste shirts met spannende patronen of aandachttrekkende afbeeldingen vermijden, omdat je kettingen daartegen wegvallen.

Regel 2: Kies een centraal pronkstuk

Ongeacht hoeveel kettingen je wilt dragen, één moet altijd de aandacht trekken. Deze ketting fungeert als focuspunt van je lagen, en de andere zijn ter ondersteuning. Als je 2 kettingen draagt, zal dat waarschijnlijk de dikste van de 2 zijn, of de ketting die er visueel het meest uitspringt. Als je kettingen met hangers combineert met schakelkettingen, zal de hanger waarschijnlijk de meeste aandacht trekken. Ga dan dus voor een dunnere ketting ter aanvulling.

Vermijd statement items als je kettingen in laagjes draagt. Kettingen in laagjes is al een statement op zich. Een statement-ketting is bedoeld om alleen te dragen en draagt een duidelijke boodschap uit. Elke aanvulling daarop vertroebelt die boodschap en is eenvoudigweg te veel.

Voor meer informatie over het kiezen van de juiste ketting, bekijk onze ultieme gids - herenkettingen.

Regel 3: Match kleuren

Je metaal moet matchen. Bij voorkeur allemaal. Als je een goudkleurig horloge draagt, moeten je ringen ook goudkleurig zijn, evenals je kettingen en zelfs je riemgesp. Dit is zeker belangrijk bij groepen accessoires dicht bij elkaar gedragen. Als je eenmaal besloten hebt welk pronkstuk je gaat dragen, moeten de andere lagen qua tint daarmee matchen.

Ga voor accessoires die de tint van je huid aanvullen. Goudtinten en warme kleuren zijn een mooie aanvulling op een warme huidtint, en zilver en gunmetal-grijs gaan perfect samen met een koude huidtint. Datzelfde geldt voor de laagjes die je kiest. Probeer laagjes warme kleuren met warm en koude met koud te combineren. Zwart past, zoals altijd, overal bij.

De enige uitzondering is als je centrale item is ontworpen met 2 kleuren metaal, zoals bijvoorbeeld onze gelaagde stalen kruisketting. En zelfs dan zal het eruitzien alsof je de laagjes bewust gekozen hebt, als ze matchen met de meest dominante kleur van je pronkstuk. Het zal minder lijken alsof je ze per ongeluk zo gemixt hebt.

Regel 4: Varieer lengte en textuur

Het dragen van kettingen in meerdere lagen van dezelfde lengte is niet alleen het recept voor in de knoop raken, maar zal er in het beste geval uitzien als een optische illusie. Waarschijnlijk is echter dat het er als een janboel uit zal zien. Je kunt het beste een afstand creëren van 5 of 10 cm. tussen 2 lagen, of minder als je 3 of 4 kettingen wilt combineren. Met meerdere lagen, mogen de delicatere sieraden wel wat dichter op elkaar hangen, maar zwaardere kettingen en kettingen met hangers moeten wel voldoende ademruimte krijgen. Gebruik je laagjes om de ruimte te vullen tussen je gezicht en de onderste laag met een consistente inbreng van mooie sieraden.

Als je alleen kettingen hebt van dezelfde lengte, kun je misschien een trucje uithalen om toch laagjes te creëren - meer daarover vind je hieronder.

Kettingen zijn er in verschillende vormen en de visueel meest aantrekkelijke lagen zijn degene met variatie daarin. Een touwkoord en een marineketting vullen elkaar bijvoorbeeld mooi aan en zorgen voor een duidelijke nautische touch aan het geheel.

Regel 5: Regel het verkeer

Het oog van de toeschouwer zal met name vallen op het pronkstuk van je laagjes. Als je de aandacht wilt richten op je mooie gezicht, drapeer dan je pronkstuk als bovenste laag. Als je hun ogen meer richting je indrukwekkende borst wilt sturen, hang je hem onderin, ongeveer 5 centimeter lager dan de lijn tussen je tepels. Als je de breedheid van je schouders wilt accentueren en je relatief smalle taille, ga dan voor een laaghangende hangerketting.

Als je de breedte van je schouders wilt benadrukken en je relatief smalle taille, ga dan voor een laaghangende ketting met hanger.

Regel 6: Minder is meer

Nog zo'n heerlijke tegenstelling. We pleiten letterlijk voor het dragen van meerdere kettingen...

En ofschoon dat zeker het geval is, komt alleen Mr. T. weg met het volhangen van elke centimeter van zijn borst met goudkleurig metaal. Een dikke ketting zal alles daaromheen verzwelgen, waardoor die delicate details en hangers bijzaak zullen lijken. Als je kettingen in laagjes gaat hangen, ga dan voor wat lichtere items, dunnere kettingen en kleinere hangers. Je centrale hoogtepunt moet een 'medium' aandachttrekker zijn, en de andere stukken moeten deze subtiel aanvullen.

Regel 7: Er zijn geen regels

Nu je de regels kent, kun je ze gaan oprekken. Ga experimenteren. Bekijk hoe ver je kunt gaan en waar je ze kunt aanpassen tot frisse en spannende creaties. Deel je beste (en slechtste) stijlen met ons op Instagram met #TrendhimTribe. We kunnen niet wachten om te zien waar jij mee komt.

In laagjes dragen van kettingen van dezelfde lengte

*Werkt alleen als sluitingen compatibel zijn

  • Neem twee kettingen en verbind ze aan de uiteinden.
  • Hang de verbinding achter in je nek en drapeer de twee uiteinden over je schouders.
  • Neem het linker uiteinde in je rechterhand en het hechter in je linkerhand.
  • Breng de losse uiteinden weer terug naar achter je nek en verbind ze daar.

Nu kun je de 2 sluitingen dichter naar elkaar toe brengen of verder van elkaar af om zo de afstand tussen de twee kettingen aan te passen.