365-daags retourbeleid
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-17.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 09.00-17.00 uur
Bekijk alle

Hoe we de Orisun-collectie
ontwierpen

‘Orisun’ betekent ‘oorsprong,’ ‘bron’ of ‘fontein’ in het Yoruba.

De inspiratie

Als iets van ons wordt afgenomen verlangen we er des te meer naar. De afgelopen twee jaar hebben ons doen smachten naar reizen, avontuur en nieuwe ervaringen. In onze isolatie, hebben velen zich gewend tot spiritualiteit, geleerd om te mediteren of zijn filosofie gaan studeren - als aanvulling op het bakken van zuurdesembrood en het bijwonen van Zoom-meetings natuurlijk.

Dat heeft geleid tot een groter bewustzijn van natuurlijke edelstenen waarvan velen geloven dat ze onze energie kunnen benutten en op een voordelige manier kanaliseren. Ofschoon er geen wetenschappelijk bewijs is voor deze mystieke eigenschappen, is de populariteit van natuurlijke stenen en sieraden daarvan tijdens de pandemie als een raket omhooggeschoten.

We raakten gemotiveerd en gefascineerd door de niet-standaard-elementen van natuurlijke stenen in onze ontwerpen. Een element van verrassing waarbij vormen, patronen en zelfs kleuren van steen tot steen kunnen variëren. In sommige steensoorten zijn de veranderingen subtiel. In andere, kan die groot zijn.

Elke steen is echt. Uniek. Je krijgt nooit dezelfde stenen als op de foto. Die is van ons. Die van jou is misschien wel beter. Misschien levendiger, met scherper contrast in het patroon of met meer vloeiende lijnen. Maar misschien ook wel eenvoudiger of minder uitgesproken. Wie weet!

De uitdaging

Werken met natuurlijke edelstenen vormt een interessante uitdaging. Je kent de kleurschakering van de steen en de algemene eigenschappen die dat type steen doorgaans kenmerken, maar de individuele edelsteen van jouw sieraad is altijd een mysterie, omdat elke steen uniek is.

Met uniforme stenen zoals zirkoon, robijn of hematiet, is het ontwerpen van sieraden die hun kleuren aanvullen een redelijk ongecompliceerde onderneming. Stenen als jaspis, lapis lazuli en tijgeroog daarentegen hebben verschillende tinten, vormen en accenten die invloed hebben op de algehele esthetiek van de steen en daardoor op het hele sieraad als geheel. Het sieradenontwerp moet daarom de steen altijd complementeren, ongeacht hoe die eruitziet. De beste manier om dat te doen is om de steen te laten schitteren en het ontwerp op de achterbank te plaatsen, ondergeschikt aan de natuurlijke schoonheid van de steen.

Zie het maar als de lijst van een schilderij. Als de lijst te sierlijk is, haalt hij de aandacht af van de afbeelding en als de kleur botst met het schilderij, lijdt het kunstwerk als geheel. Als je niet weet hoe het schilderij eruitziet, kun je dus het beste de lijst zo eenvoudig mogelijk houden.

De stenen

Er zijn veel factoren die invloed hebben op welke stenen gekozen moeten worden voor het maken van sieraden. Zilver en gouden kleuren vormde de basis van onze selectie en de stenen werden geselecteerd om daar bij te passen. Hun hardheid bepaalt hoe waarschijnlijk het is dat ze kunnen breken en hoe moeilijk ze tot sieraden om te vormen zijn. Sommige stenen zijn semitransparant en als je die op gekleurd metaal, zoals goud, zet, creëer je een gele tint in het uiterlijk van de steen. Sommige zijn simpelweg buitensporig duur en sommige variëren te veel om een bevredigend resultaat te kunnen garanderen.

Wij selecteren stenen gebaseerd op hun uitstraling, kwaliteit en of ze passen in de collectie die we willen creëren. We kijken op voorhand niet naar vermeende mystieke eigenschappen om onze items van bepaalde metafysische kwaliteiten te voorzien. En daar is een simpele reden voor. We weten wat er goed uitziet en wat niet. We weten niet of een steen je rijk kan maken of dat hij je kan helpen met je concentratie. Misschien kunnen ze dat, misschien ook niet, maar wij verkiezen altijd de zekerheid van uitstraling boven de mogelijkheid tot auditieve veranderingen.

De sieraden

Als we de stenen eenmaal gekozen hebben, gaan we experimenteren met welke vormen en metalen daarbij het beste werken. Eén van onze ontwerpen is een dogtag met een dunnen inleg van natuurlijke steen. Het probleem hierbij is dat als je een steen neemt uit de kwartsfamilie, die waarschijnlijk semitransparant is. Elke semitransparante groene steen op een goudkleurig oppervlak bijvoorbeeld zal een lichtgroene mosachtige kleur krijgen. En dat soort dingen proberen we van tevoren te bedenken als we monsters gaan aanvragen bij onze producenten.

De items missen bijvoorbeeld mogelijk ook een driedimensionaliteit die er wel was bij het computerontwerp, en het een beetje veranderen van het ontwerp van het metalen gedeelte kan dat verbeteren. We hebben ook gespeeld met het idee van een ontwerp in de vorm van een scherpe tand. Dat zag er geweldig uit, maar zou in werkelijkheid ook perfect als moordwapen kunnen dienen.

Verschillende producenten hebben verschillende edelsteenleveranciers en die behandelen allemaal hun stenen weer anders. Daarom bestelden we dezelfde ontwerpen en stenen bij meerdere leveranciers om te bekijken welke de beste resultaten te zien gaven.

We gingen niet klakkeloos voor de ontwerpen die er het beste uitzagen, maar voerden ook stress-tests uit op de sieraden om te zien hoe ze zich hielden op het gebied van slijtage bij normaal gebruik. Sommige stukken zakten voor die tests en dan vroegen we de leverancier om verbeteringen aan te brengen. Sommige ontwerpen werden meteen weggestemd omdat bleek dat ze onmogelijk op grotere schaal te vervaardigen waren. Andere werden aangepast als de realiteit niet aan onze verwachtingen voldeed. Matte stenen zagen er soms bijvoorbeeld geweldig uit als computerweergave, maar waren in werkelijkheid dof en levenloos. We wilden een groene, metalen hanger maken, maar de beschikbare coatingmethode was niet alleen duurder, maar ook minder duurzaam, waardoor de kleur na verloop van tijd zou vervagen en gaan krassen - iets wat onze goudkleurige en zwarte sieraden niet doen. Dit is een constant herhalend proces en we beginnen nooit met de productie voordat we tevreden zijn over en trots zijn op wat we gemaakt hebben.

Als we tevreden zijn met de kwaliteit, het ontwerp en de uitstraling, dan bestellen we van elk itembestelling 1 set om foto's te nemen voor onze website. We nemen foto's van de eerste goedgekeurde voorbeelden die we ontvangen en gaan dan pas produceren. Het is dus niet zo dat we de mooiste uitzoeken om daar foto's van te maken. Het zijn onze enige exemplaren als we ze gaan fotograferen. Die van jou zal er dus ook anders uitzien, en dat is de gok met natuurlijke stenen.

De markt

Zorgen dat alle munten, dogtags en platte hangers graveerbaar waren, was belangrijk voor ons. Omdat elke steen uniek is, uniek van jou, en omdat er geen betere manier is om dat te versterken dan om er een persoonlijke gravering op te zetten.

De laatste stap voordat de items in de verkoop gaan is om alle natuurlijke stenen onafhankelijk te verifiëren. Een willekeurige greep uit de eerste zending gaat naar het lab dat, met spectroscopie, de identificatie van de edelstenen certificeert. We hebben in het verleden en zullen ook in de toekomst zendingen weigeren te accepteren als we stenen ontdekken die niet zijn wat de producent zegt.

De Orisun-collectie is nu door de kwaliteitscontrole en de ontwerpen worden afgerond. We wachten nu alleen nog op de eerste zending zodat we ze online en in jullie handen krijgen. Meld je aan voor de Trendhim Tribe voor onze nieuwbrief en wordt een van de eersten die te horen krijgt wanneer de collectie gelanceerd wordt.

Nieuwe artikelen

Kettingen in laagjes - De Ultieme Gids voor Mannen

Het dragen van kettingen in meerdere laagjes is een superkrachtige stijl. Lees hier over subtiliteit en hoe je overdrijv...

Hoe we de Traveller's Collectie hebben ontworpen

We lijden allemaal aan het verlangen om de wereld te ontdekken. Deze pijn heeft ons geïnspireerd tot het ontwerpen van e...

Trouwringen voor mannen – Jouw ultieme gids

Van het kiezen van de juiste ringmaat tot het shoppen voor niet-traditionele ringen; ontdek hoe je jouw trouwring kiest...

Geneeskrachtige armbanden voor mannen – Wat sierstenen kunnen doen

Ontdek wat armbanden met sierstenen voor mannen zo speciaal maakt en hoe je de juiste armband vindt.

Valentijnscadeaus voor hem

Van in Denemarken ontworpen horloges tot ringen, kettingen en armbanden, vind deze Valentijnsdag een cadeau voor hem dat...

Wat is een 24-uurs horloge met enkele wijzer & waarom zou je die dragen?

Ontdek hier hoe je bij een 24-uurs horloge met enkele wijzer de tijd afleest en hoe je het horloge moet instellen, en le...

Wat is een maanfase-horloge & hoe stel je het in

Leer hoe je 's werelds oudste horlogecomplicatie moet lezen en instellen – het maanfase-horloge

Herenarmbanden; schoonhouden & verzorgen

We beantwoorden al jouw vragen over het schoonmaken en onderhouden van herenarmbanden. Van zwemmen met kralenarmbanden t...

4 vragen voordat je een skelethorloge koopt

Je zelf deze 4 vragen stellen, zal je helpen bij het uitzoeken van het juiste horloge met opengewerkte wijzerplaat en er...

Bekijk alle artikelen
Terug
Reset mijn wachtwoord

Bedankt! Als je al een account hebt aangemaakt, ontvang je van ons een e-mail. Als je geen e-mail ontvangt is dat omdat je nog geen account hebt aangemaakt op dat e-mailadres.

Als je nog geen account hebt, kun je er makkelijk een aanmaken door te klikken op: MAAK EEN ACCOUNT in ons "Log in"-menu.

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig