365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons

Ontwerpen Wanderlust

Hoe en waarom we de Traveller's Collectie hebben ontworpen.

1 Ontwerpen wanderlust1.1 Hoofdstuk 1 - inspiratie1.2 Hoofdstuk 2 - pen en papier1.3 Hoofdstuk 3 - de 3e dimensie1.4 Hoofdstuk 4 - realiteitscheck

Hoofdstuk 1 - Inspiratie

Willen wat we niet kunnen krijgen is natuurlijk. Naar een veld kijken dat we niet kunnen oversteken, is dat niet. Meer dan een jaar lockdown heeft ons allemaal vervuld met wat onze ontoegankelijke Duitse buren 'fernweh' noemen, een smachten naar dat wat ver weg is - reisdrang - oftewel 'wanderlust', wat weliswaar niet helemaal de lading dekt, maar toch...

We zijn ontdekkers, onderzoekers. Ongeacht hoe stevig we ook op één plaats geworteld zijn, er is altijd die stem die ons naar avonturen lokt. En daarom reizen we dus. En die stem is het die het Trendhim-team inspireerde om de Traveller's Collectie te ontwerpen.

Hoofdstuk 2 - Pen en papier

Als reizigers gingen we aan de slag om items te ontwerpen die de pijn van de reiziger naar de vrijheid om te ontdekken, aan zouden spreken . We grepen onze potloden en schetsboeken en gingen aan het werk.

De meest iconische reissymbolen zijn het kompas en de landkaart, en de ronde kenmerken van deze items boden de mogelijkheid tot enkele interessante combinaties en aanvullende designs.

“Vrij als een vogel,” luidt de uitdrukking, om de essentie van de reizigersgeest te vangen. Het Trendhim-team ontwierp de vleugelhanger om dat smachten naar vrijheid uit te stralen. Veel andere items zitten nog in de pen, allemaal geïnspireerd op onze nomadische erfenis en hete ingehouden verlangen om de wereld te ontdekken.

Hoofdstuk 3 - De 3e dimensie

Zodra de ontwerpen op papier klaar waren, zette ons team ze om naar 3D. Soms blijkt iets dat er op papier geweldig uitzag, in 3D niet te werken. En als het in 3D niet werkt, dan is de kans groot dat het voor jou ook niet werkt. Sommige designs werden dan ook geschrapt, maar de overlevers werden nog beter gemaakt.

Modellen klaar, en dan printen we de elementen echt in 3D voor nadere inspectie. En ook hier geldt, wat wel werkt in 3D, werk niet altijd in het echte leven. Dit proces gaf ons de mogelijkheid om zwakke schakels en onnauwkeurige details of ontwerpfouten te identificeren. Toen we bijvoorbeeld de elementen printten voor een van onze armbanden, ontdekten we dat de opening van de sluiting te nauw was.

Deze kwesties ontdekken met een stapsgewijze designaanpak, voorkwam dat ze in ons assortiment werden opgenomen.

Hoofdstuk 4 - Realiteitscheck

Voorbeelden van onze leverancier kunnen er anders uitzien dan de 3D-print-ontwerpen. De metallic glans kan details vervagen of oneffenheden benadrukken. Dit is een zich herhalend proces, en we laten vaak meerdere monsters opsturen voordat we alle details kloppend hebben.

We focussen ons nu op de duurzaamheid van het staal en de vergulding, om ervoor te zorgen dat alles klaar is voor de lifestyle van de actieve man, die weer de vrijheid krijgt om de wereld te ontdekken. We voeren stresstests uit op alle schakels om er zeker van te zijn dat ze alles kunnen weerstaan wat op hun pad komt, en slijtagetests op de vergulding, zodat je je sieraden niet telkens hoeft af te doen voordat je in het water springt.

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims privacybeleid. Uitschrijven kan op elk moment.