365-daags retourbeleid
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-17.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 09.00-17.00 uur
Bekijk alle

Ontwerpen Wanderlust

Hoe en waarom we de Traveller's Collectie hebben ontworpen.

Hoofdstuk 1 - Inspiratie

Willen wat we niet kunnen krijgen is natuurlijk. Naar een veld kijken dat we niet kunnen oversteken, is dat niet. Meer dan een jaar lockdown heeft ons allemaal vervuld met wat onze ontoegankelijke Duitse buren 'fernweh' noemen, een smachten naar dat wat ver weg is - reisdrang - oftewel 'wanderlust', wat weliswaar niet helemaal de lading dekt, maar toch...

We zijn ontdekkers, onderzoekers. Ongeacht hoe stevig we ook op één plaats geworteld zijn, er is altijd die stem die ons naar avonturen lokt. En daarom reizen we dus. En die stem is het die het Trendhim-team inspireerde om de Traveller's Collectie te ontwerpen.

Hoofdstuk 2 - Pen en papier

Als reizigers gingen we aan de slag om items te ontwerpen die de pijn van de reiziger naar de vrijheid om te ontdekken, aan zouden spreken . We grepen onze potloden en schetsboeken en gingen aan het werk.

De meest iconische reissymbolen zijn het kompas en de landkaart, en de ronde kenmerken van deze items boden de mogelijkheid tot enkele interessante combinaties en aanvullende designs.

“Vrij als een vogel,” luidt de uitdrukking, om de essentie van de reizigersgeest te vangen. Het Trendhim-team ontwierp de vleugelhanger om dat smachten naar vrijheid uit te stralen. Veel andere items zitten nog in de pen, allemaal geïnspireerd op onze nomadische erfenis en hete ingehouden verlangen om de wereld te ontdekken.

Hoofdstuk 3 - De 3e dimensie

Zodra de ontwerpen op papier klaar waren, zette ons team ze om naar 3D. Soms blijkt iets dat er op papier geweldig uitzag, in 3D niet te werken. En als het in 3D niet werkt, dan is de kans groot dat het voor jou ook niet werkt. Sommige designs werden dan ook geschrapt, maar de overlevers werden nog beter gemaakt.

Modellen klaar, en dan printen we de elementen echt in 3D voor nadere inspectie. En ook hier geldt, wat wel werkt in 3D, werk niet altijd in het echte leven. Dit proces gaf ons de mogelijkheid om zwakke schakels en onnauwkeurige details of ontwerpfouten te identificeren. Toen we bijvoorbeeld de elementen printten voor een van onze armbanden, ontdekten we dat de opening van de sluiting te nauw was.

Deze kwesties ontdekken met een stapsgewijze designaanpak, voorkwam dat ze in ons assortiment werden opgenomen.

Hoofdstuk 4 - Realiteitscheck

Voorbeelden van onze leverancier kunnen er anders uitzien dan de 3D-print-ontwerpen. De metallic glans kan details vervagen of oneffenheden benadrukken. Dit is een zich herhalend proces, en we laten vaak meerdere monsters opsturen voordat we alle details kloppend hebben.

We focussen ons nu op de duurzaamheid van het staal en de vergulding, om ervoor te zorgen dat alles klaar is voor de lifestyle van de actieve man, die weer de vrijheid krijgt om de wereld te ontdekken. We voeren stresstests uit op alle schakels om er zeker van te zijn dat ze alles kunnen weerstaan wat op hun pad komt, en slijtagetests op de vergulding, zodat je je sieraden niet telkens hoeft af te doen voordat je in het water springt.

Hoofdstuk 5 - Verzacht die 'Fernweh'

Zodra de Arkai Traveller’s Collectie live gaat, zal hij klaar zijn voor avontuur. En jij?

*Door je aan te melden met je e-mailadres, accepteer je onze privacy policy en schrijf je je in om e-mail aanbiedingen en nieuws over onze producten te ontvangen. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig