365-daags retourbeleid
Verzending €4 - Gratis optie vanaf €39-
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-17.00 uur)

Geneeskrachtige armbanden voor mannen – Wat sierstenen kunnen doen

Met sierstenen die van alles beloven van focus en moed tot intellect en liefde, heb je geduld en kennis nodig om te weten welke je om je pols moet hangen. Onze uitvoerige gids vat voor je samen wat armbanden met edelstenen voor mannen zo speciaal maakt en legt uit hoe je de juiste armband vindt.

Het is makkelijk om te denken dat sierstenen alleen voor 'New Age'-genezers zijn en voor mannen die het verschil weten tussen een 'neerwaartse hond' en Paripurna Navasana. Maar het is wel een feit dat de hele wereldgeschiedenis is gelardeerd met de kracht van stenen.

Voor de Vikingen (natuurlijk voert alles weer terug naar onze eigen voorouders), werden carneool (of kornalijn), git, granaat en amber (of barnsteen) geprezen voor hun schoonheid en voor de mystieke kwaliteiten die ze bezaten. Tegenwoordig geloven mensen nog steeds dat bepaalde sierstenen bij van alles kunnen helpen, van intellect tot zelfvertrouwen.

Of je nu op zoek bent naar een sierstenen armband vanwege zijn magische eigenschappen of omdat het er goed uitziet, wij ontrafelen de geheimen achter deze legendarische halfedelstenen en helpen jou om de armband te vinden die het beste bij jouw verhaal past.

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te vermelden dat we uitsluitend over stenen en hun geneeskrachtige eigenschappen schrijven als anekdotische informatie. als je in een situatie zit waarbij je echte fysieke, mentale of emotionele hulp noodzakelijk is, raden we je aan om contact op te nemen met een arts of met een bevoegde therapeut.

Wat is het verschil tussen edelstenen & halfedelstenen?

Als je op zoek bent naar helende armbanden of andere armbanden met stenen kralen, dan kom je termen tegen zoals ‘edelstenen’, ‘halfedelstenen' en de ongrijpbare 'sierstenen'.

Weten wat deze betekenen – en wat ze (als dat überhaupt al het geval is) met elkaar gemeen hebben – kunnen je helpen om de juiste stenen voor je collectie te selecteren.

Wat zijn edelstenen?

De onderverdeling van stenen in edel- en halfedelstenen wil niet zeggen dat de ene categorie belangrijker is dan de andere. Het betekent puur dat edelstenen kostbaarder zijn dan halfedelstenen. Het belang is nog steeds afhankelijk van het oog van de toeschouwer.

De naam edelsteen wordt gegeven aan 4 soorten stenen: Robijnen, saffieren, smaragden en diamanten. Deze zijn altijd hoger geprijsd en kostbaarder dan halfedelstenen.

Wat zijn halfedelstenen?

Alle stenen die niet in de categorie 'edelstenen' vallen, worden betiteld als halfedelstenen. Deze zijn over het algemeen makkelijker verkrijgbaar en worden vaak gebruikt in sieraden.

Halfedelstenen zijn bijvoorbeeld amethist, aventurien, chalcedoon, chrysocolla, citrien, granaat, hematiet, jade, jaspis, lapis lazuli, malachiet, obsidiaan, onyx, rhodoniet, tijgeroog, topaas, turquoise en een lange lijst andere.

Wat zijn sierstenen?

Nu we edelstenen en halfedelstenen hebben gedefinieerd... wat zijn sierstenen?

Een siersteen is de naam die gegeven wordt aan stenen die geslepen en gepolijst zijn en gebruikt worden als versiering. Ook wel bekend als 'gems' of juwelen, kunnen sierstenen gemaakt zijn van mineralen of van stenen.

Elke edel- of halfedelsteen die geslepen en gepolijst is en wordt gedragen als sieraad is tevens een siersteen. Het is zelfs zo dat elk mineraal dat is uitgezocht vanwege zijn schoonheid en gedragen wordt in een ketting, ring of armband, een siersteen is. Sommige sierstenen zijn organisch, zoals parels of amber (barnsteen). Wij Denen weten wel e.e.a. over amber, omdat boomhars uit het stenen tijdperk nog steeds gevonden kan worden langs onze kusten.

Wat is het verschil tussen kristal & steen?

Tenzij je geoloog bent, ben je waarschijnlijk meer geïnteresseerd in de kwaliteit van de steen – de 'magische' eigenschappen die hij schijnt te bezitten – dan in de wetenschappelijke classificatie. Maar voor degenen die het interessant vinden; het belangrijkste verschil tussen stenen en kristallen is dat een kristal te identificeren is als een enkel kristal (één materiaalsoort). Kristallen hebben meerdere vlakken aan het oppervlak en zijn meestal helder genoeg om doorheen te kijken.

Stenen zijn meestal samengesteld uit meerdere microscopische kristallen aan elkaar. Neem bijvoorbeeld graniet. Deze steen bestaat uit een myriade aan kristallen – inclusief kwarts – samengeklonterd.

Dat gezegd hebbende, wordt het woord 'steen' ook gebruikt om helende kristallen te beschrijven. Verwarrend? Maak je geen zorgen. Het belangrijkste als je naar kristallen, stenen of rotsen (ja, nog een woord om stenen te beschrijven) kijkt, is of je ze mooi vindt, of niet. Zie je dit al als onderdeel van jouw verhaal? Als je daar ja op antwoordt... dan maakt het niet uit of het nu een edelsteen is, een siersteen of gewoon een stuk rots dat je gevonden hebt op je favoriete hike.

Waarom zou je helende armbanden dragen?

Of je nu wel of niet gelooft in de helende krachten van sierstenen, het is onmogelijk om de stijl te ontkennen die de juiste armband aan je pols toevoegt.

Bij Trendhim geloven we dat accessoires de kracht hebben om te helpen jouw verhaal te vertellen – helpen om een moment te definiëren, en helpen om jezelf uit te drukken. En alsof dat nog niet genoeg is, dan is er daarnaast nog een hele wereld aan mensen die gelooft dat stenen alles teweeg kunnen brengen, van balans tot genezing.

Voor veel mensen is het dragen van een geneeskrachtige armband met halfedelstenen een manier ter bescherming, reiniging of om de negatieve energie die ze gevangenhoudt, los te maken. Neem bijvoorbeeld hermatietsteen. Van deze steen wordt gezegd dat hij sterkte geaarde energie opwekt die focus en concentratie bevordert bij de drager. Door een armband van hermatiet om je pols te doen, ben je voortdurend met de stenen in contact en laat je hun krachten (echt of niet) je helpen om gefocust te blijven.

Van veel helende armbanden wordt gedacht dat ze zijn verbonden met de Chakra's. Dat zijn de 7 energiecirkels die, volgens de Hindoetraditie, op één lijn liggen met je wervelkolom. En net als de meeste dingen in het leven, kunnen die uit balans raken. Van het dragen van stenen en kristallen wordt gezegd dat ze die balans herstellen en voorkomen dat je energiestromen ophopen. Bij een chakra-armband, zie je vaak 7 stenen kralen van verschillende kleuren, elk verbonden met een andere chakra.

Werken helende stenen?

Dat is de eerste vraag die we stelden toen we ons in dit onderwerp gingen verdiepen... en om eerlijk te zijn, is er geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat ze werken. Maar net als veel andere dingen die buiten het spectrum van zwart en wit vallen, ligt hun kracht daarin of je er zelf in gelooft of niet.

Het is niet gek om te denken dat stenen en kristallen energie hebben en daardoor kunnen helpen om het leven in balans te houden. Neem bijvoorbeeld je polshorloge. Als je er een draagt met een batterij en een kwartsuurwerk, gebruikt het waarschijnlijk het vermogen van een kristal om de tijd bij te houden.

In het geval van je horloge, zend de batterij elektriciteit naar het kwarts via een elektronisch circuit, dat trillingen veroorzaakt met een nauwkeurige frequentie (32.768 keer/seconde). Het circuit telt de vibraties en creëert elektrische impulsen (één per seconde). De impulsen drijven een klein motortje aan wat ervoor zorgt dat de wijzers van de klok bewegen – en op die manier accuraat de tijd bijhouden (totdat de batterij op is).

Daarom is het niet onmogelijk je voor te stellen dat het dragen van sierstenen en kristallen als armband eenzelfde effect zou kunnen hebben. De energie die jij elke dag uitstraalt werkt in op de stenen op een manier die ervoor zorgt dat de energie weer in een gewijzigde vorm terugvloeit naar jou. Het is een dialoog tussen je lichaam en de armband. Eén die misschien jouw verhaal voorgoed verandert.

Hoe vind je de juiste geneeskrachtige armband

Het kiezen van een siersteen voor zijn energie of helende eigenschappen kan overweldigend zijn. Besteed, voordat je jouw volgende armband aanschaft, eerst wat tijd aan het onderzoeken van de intrinsieke eigenschappen van de stenen. Bedenk waarom je ze wilt en wat je hoopt dat ze aan je leven kunnen toevoegen.

Denk eraan dat als het gaat om accessoires, er geen hiërarchie is in sierstenen en kristallen. Ga voor de armband die jouw bedoelingen het beste weergeven en die zo goed mogelijk matcht bij het verhaal dat jij wilt uitdragen. En het is een bonus als hij er dan ook nog eens goed uitziet.

Kijk maar eens naar de meest populaire sierstenen voor geneeskrachtige herenarmbanden hieronder. Zoek degene die past bij wat jij denkt dat je mist (of waarvan je meer nodig hebt) in jouw leven.

De informatie hieronder is uitsluitend bedoeld als anekdotische informatie. als je fysieke, mentale of emotionele hulp nodig hebt, kun je het beste contact opnemen met een arts of met een bevoegde therapeut.

Stenen & hun betekenis

 • Hematiet - Focus – Van deze stenen wordt beweerd dat ze de verbinding met de aarde versterken en moed verhogen. Het heet ook een krachtige steen te zijn om focus en concentratie te stimuleren.
 • Agaat - Vertrouwen – Agaat wordt gebruikt als een beschermende steen die wijsheid, moed en concentratie intensifieert.
 • Amethist – Geaardheid – Van amethist-stenen wordt gezegd dat ze de drager 'aarden' en dat ze creativiteit en passie verhogen. Men gelooft dat amethist je intuïtie versterkt en helpt om gedachten om te zetten in actie.
 • Tijgeroog – Dapperheid – Zelfs de naam van deze steen klinkt stoer. Tijgeroog-stenen schijnen goed te zijn voor het opbouwen van zelfvertrouwen, ze zouden geluk brengen en bevorderen moed en durf als er zich problemen of moeilijkheden aandienen.
 • Lava – Kracht – Net als de vurige vloeistof waardoor ze ontstaan zijn, staan lavastenen symbool voor kracht en vastbeslotenheid. Je kunt enkele druppeltjes essentiële oliën toevoegen aan je armband van lavasteen. Hun poreuze karakter houdt de olie vast en geeft gedurende de dag de geur ervan af als aanvullend voordeel voor aromatherapie.
 • Jaspis – Stabiliseren – Jaspis-stenen zouden rust brengen en negatieve gevoelens absorberen. Van deze halfedelstenen wordt ook beweerd dat ze eerlijkheid en organisatie bevorderen … niet slecht voor een armband.
 • Onyx - Kracht – Onyx is een van de meest bekende sierstenen. Onyx wordt gedragen voor kracht. Het is een steen die zou zorgen voor zelfvertrouwen en voor een boost in dapperheid, zelfbeheersing en wijsheid.
 • Unakiet — Zelfliefde — Van unakiet wordt beweerd dat het zelfacceptatie en genezing zou stimuleren en negatieve energie kan afwentelen.
 • Lapis Lazuli – Antistress – Lapis Lazuli-sierstenen worden gedragen om stress te verlichten en compassie, waarheid en vertrouwen te stimuleren.

Hoe maak je helende stenen armbanden schoon & hoe laad je ze op.

Ongeacht hoe magisch of krachtig je denkt dat jouw armband zal zijn, het valt niet te ontkennen dat hij ooit vies zal worden. Om een kralenarmband, schoon te maken dip je een zacht doekje in warm water met een scheutje milde zeep erin. Met die doek kun je dan door licht te wrijven, de kralen schoonvegen.

Het verschil tussen het dragen van een armband met geneeskrachtige stenen en een 'gewone' armband met stenen kralen is de achterliggende gedachte. Als je de armband alleen draagt omdat je hem mooi vindt, dan kun je gewoon de tips hier opvolgen om je armband schoon te houden zodat je er nog jaren plezier van kunt hebben. Maar als je jouw armband hebt uitgezocht omdat je hoopt dat hij iets kan toevoegen aan je leven... dan zou je er ook aan kunnen denken hem af en toe op te laden.

Als je al sceptisch was over geneeskrachtige stenen en armbanden met een betekenis, dan zullen de volgende oplaadtips aan jou waarschijnlijk niet besteed zijn. Maar het kan ook geen kwaad waarschijnlijk.

Het opladen van de stenen in je armband is een dure manier om te zeggen dat je helpt om de magische eigenschappen die de stenen zouden bezitten, te herstellen. Er zijn 2 simpele methodes om sierstenen op te laden: maan of salie.

De makkelijkste manier om genezende stenen op te laden is bij het licht van de volle maan. Het enige wat je hoeft te doen is je armband in het directe maanlicht te leggen en 6-12 uur te wachten. Je moet dit dus mogelijk langer dan 1 nacht doen. In Scandinavië zijn de zomernachten tamelijk kort.

Insmeren met salie is een andere manier om helende stenen op te laden. Begin met het aansteken van een saliestokje en blaas het uit, zodat het smeult. Houd je armband in de rook en draai hem zodat elke steen omgeven wordt.

Het voordeel van beide manieren is dat ze de armband niet beschadigen of de kleuren van de kralen kunnen aantasten.

3 dingen om op te letten als je gaat shoppen voor armbanden met geneeskrachtige stenen

 1. Kosten – tenzij je diamanten om je pols wil, is geen enkele siersteen het waard om je ervoor in de schulden te steken. De meeste van deze stenen zijn niet zeldzaam (ondanks hun vermeende krachten) en dus zouden de kosten geen bezwaar moeten zijn om een armband te vinden die voor jou werkt.

 2. Pasvorm & sluiting – Ongeacht hoeveel kracht de stenen zouden moeten bezitten of hoezeer je ook je hoop hebt gevestigd op de werking ervan, als de armband niet past of om je pols blijft zitten, is hij niks waard. Als je online shopt voor sierstenen armbanden voor mannen of armbanden met genezende stenen, denk eraan om de productreviews te lezen of contact op te nemen met de customer support-desk voor meer informatie over het vinden van de juiste pasvorm en of een sluiting wel of niet stevig is.

 3. Authenticiteit – Dit is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een kralenarmband met helende stenen of kristallen. De authenticiteit van de natuurlijke stenen is wat jouw armband anders maakt dan een armband waarvoor geen natuursteen werd gebruikt. Veel stenen die je op de markt vindt, zijn verarmd en geverfd om meer kleur toe te voegen. Ofschoon deze praktijk niet ongewoon is, is het wel iets om rekening mee te houden.

Helende armbanden & jouw verhaal

Van de middeleeuwen tot de inheemse indianenstammen, werden edel- en halfedelstenen gebruikt als helende voorwerpen of voorwerpen die kracht bezaten. Ofschoon er geen wetenschappelijke studies zijn over de werkelijke effecten van het gebruik van kristallen en stenen voor geneeskrachtige doeleinden, zijn er wel onderzoeken die wijzen op het placebo-effect dat bij dit soort sieraden kan optreden.

Misschien is dat waar het dragen van geneeskrachtige sierarmbanden om gaat – het verhaal dat jij jezelf wil vertellen.

De armband die je kiest en de stenen die hij bevat worden onderdeel van jouw reis. Als je hem draagt voor zelfvertrouwen en focus, dan is dat jouw recht. Het belangrijkste is dat je het voor jezelf doet… magische krachten of niet.