365-daags retourbeleid
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-15.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 09.00-15.00 uur
Bekijk alle

Het ontwerpen van een horloge, klaar voor avontuur

Loop binnen in onze designstudio en kijk mee hoe de feedback van onze klanten bijdroeg tot het ontwerpen van een avontuurklaar Seizmont-uurwerk.

Hoofdstuk 1: Het begon bij jou

Wist jij dat veel van onze designinspiratie afkomstig is van mannen zoals jij ? Voor dit uurwerk, vroegen we horlogeliefhebbers en avontuurzoekers wat voor hen belangrijk is. De grootste vraag was – Hoe ontwerp je een aandachttrekkend uurwerk dat er ook goed uit ziet bij een pak?

Deze jongens wilden iets dat hun vrienden jaloers zou maken. Een horloge met heel veel functies dat, in tegenstelling tot de meeste kompashorloges, er stijlvol genoeg moest uitzien om te dragen, zowel naar een afspraak met vrienden als op kantoor. Het moest een horloge worden dat meer dan slechts één ding was.

Toen we de onderzoeksdata hadden verzameld, realiseerden we ons dat dit nieuwe horloge perfect zou passen in onze Seizmont-collectie. Het gaf ons de kans om iets gewaagds en spannends te maken.

Als we het jou gevraagd hadden, wat zou jij dan hebben voorgesteld? Geef hier je mening en laat het ons weten.

Hoofdstuk 2: Schetsen

Als we tekenen, nemen we ideeën en zetten die om in realiteit. We weten dat we roestvrij staal willen gebruiken omdat het hard materiaal is en niet roest. De band zal van leer worden vanwege ongeveer dezelfde redenen – duurzaamheid en comfort.
De fijnere details – van de kroon tot de wijzers – werden ook in deze fase geboren.

En nu over het kompas...

  • Hoe groot is te groot?
  • Wat is makkelijk leesbaar, maar maakt het horloge niet te zwaar om te dragen?
  • En over zwaar gesproken… welk effect heeft roestvrij staal op het gewicht?

Hoofdstuk 3: Is groter beter?

De schetsen toonden aan dat we monsters van verschillende kompassen moesten bekijken, voordat we verder konden. Daarom namen we contact op met onze producent en bestelden we meerdere formaten om ze te testen.

Er is geen verkorte route naar geweldig design, en dit horloge is het bewijs. Wijzigen van het kompasformaat ten opzichte van onze oorspronkelijke tekening, betekende dat we alles moesten veranderen – van de horlogekast tot de dikte van de polsband. Maar deze fase, voor het 3D-printen en voorbeelden laten maken, was onze kans om alle details goed te krijgen.

Hoofdstuk 4: 3D-printen & meer veranderingen

Dit is een van onze favoriete onderdelen. Het is waar de schetsen en kompasvoorbeelden, technische 3D-tekeningen worden, die geprint kunnen gaan worden. Deze fase in het proces is ook de fase waarin we kijken naar leren stalen, de afwerking van het staal en opties voor de wijzers – we willen details die het horloge uniek maken. Ofschoon het misschien een van de coolere dingen is die we doen, gaat dit niet zonder uitdagingen.

Na de eerste 3D-prints, vonden we dat het hele horloge groter moest. Het was niet substantieel genoeg – het moest stoer en robuust zijn en er ook zo uitzien.

Het is geweldig dat we iedere keer 3D-prrints kunnen maken. Stel je voor dat de enige manier was om telkens een voorbeeld te laten produceren na elke wijziging. De kosten van het creëren van zo veel verspilde roestvrijstalen kasten zouden enorm zijn. En nu we het horloge in 3D kunnen zien, hebben we gekozen voor de naam Orbis. Dat vonden we passend bij de gebogen lijnen van het kompas en de kast.

Hoofdstuk 5: Risico's nemen

De eerste monsters zijn binnen! Het is geweldig om het kompas in actie te zien – het werkt prima en geeft precies die vibe waar we op hoopten. De mannen die we spraken, wilden iets dat genoeg zou opvallen om hun vrienden te laten stoppen. We denken dat dat wel gaat lukken.

In deze fase zijn we nog steeds bezig met aanpassen. De afwerking van de horlogekast was niet wat we ervan verwachtten, en daarom zijn we nog diverse opties in geborsteld en gepolijst staal aan het bekijken. Ook de sluiting was te fors en moest worden veranderd. En ofschoon alle bandjes zijn voorzien van pinnetjes waarmee ze snel kunnen worden verwisseld, nemen we toch een risico door een grijs bandje te maken.

Hoofdstuk 6: Wat volgt?

Na de laatste wijzigingen zijn we met de productie begonnen. We verwachten dat de kompashorloges tegen het einde van de zomer klaar zullen zijn om verstuurd te worden.

We kunnen niet wachten totdat ze er zijn. En jij?

Hoofdstuk 7: Hier zijn ze! De kompashorloges zijn binnen

Vanaf het begin, wilden we jullie feedback meenemen en een herenkompashorloge creëren waar je vrienden jaloers op zouden zijn. Een horloge volgepakt met functies dat er toch nog steeds elegant en stijlvol uit zou zien bij een kostuum of blazer.

En het wachten is voorbij! We zijn er trots op om de nieuwste aanvullingen op onze collectie herenhorloges te kunnen introduceren – compleet met duurzame roestvrijstalen kast, bandjes van echt leer en een betrouwbaar Miyota 2035 kwartsuurwerk.

Waar je vanaf nu naartoe gaat is jouw eigen keus.

Check onze laatste, avontuur-klare uurwerken hieronder.

Laat ons weten wat je vindt

We zijn altijd op zoek naar geweldige ideeën – wat is jouw idee?

  • Door je in te schrijven met je e-mailadres, ga je akkoord met onze privacypolicy en kies je ervoor om e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten te ontvangen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Nieuwe artikelen

Hoe we de Traveller's Collectie hebben ontworpen

We lijden allemaal aan het verlangen om de wereld te ontdekken. Deze pijn heeft ons geïnspireerd tot het ontwerpen van e...

Trouwringen voor mannen – Jouw ultieme gids

Van het kiezen van de juiste ringmaat tot het shoppen voor niet-traditionele ringen; ontdek hoe je jouw trouwring kiest...

Geneeskrachtige armbanden voor mannen – Wat sierstenen kunnen doen

Ontdek wat armbanden met sierstenen voor mannen zo speciaal maakt en hoe je de juiste armband vindt.

Valentijnscadeaus voor hem

Van in Denemarken ontworpen horloges tot ringen, kettingen en armbanden, vind deze Valentijnsdag een cadeau voor hem dat...

Wat is een 24-uurs horloge met enkele wijzer & waarom zou je die dragen?

Ontdek hier hoe je bij een 24-uurs horloge met enkele wijzer de tijd afleest en hoe je het horloge moet instellen, en le...

Wat is een maanfase-horloge & hoe stel je het in

Leer hoe je 's werelds oudste horlogecomplicatie moet lezen en instellen – het maanfase-horloge

Herenarmbanden; schoonhouden & verzorgen

We beantwoorden al jouw vragen over het schoonmaken en onderhouden van herenarmbanden. Van zwemmen met kralenarmbanden t...

4 vragen voordat je een skelethorloge koopt

Je zelf deze 4 vragen stellen, zal je helpen bij het uitzoeken van het juiste horloge met opengewerkte wijzerplaat en er...

Hoe draag je een zakhorloge met stijl?

Van het kiezen van het zakhorloge tot leren welk gaatje te gebruiken; check hier hoe je je zakhorloge op de juiste manie...

Bekijk alle artikelen
Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig