365-daags retourbeleid
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
i
085 301 3271 - (werkdagen van 10.00-14.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending € 4 - Gratis vanaf € 29
i
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 10.00-14.00 uur
Bekijk alle

Een horloge ontwerpen

Van een idee naar jouw pols; bekijk hier hoe we jouw volgende horloge ontwerpen.

Hoofstuk 1: Het begin van een nieuw verhaal

Voor deze nieuwe collectie, besloten we om 'wat we normaal altijd doen' uit het raam te gooien en ons te focussen op iets gedurfders... van binnen en van buiten. Het mag geen verrassing zijn dat we het spannend vinden om zo veel energie en geld in dit project te investeren – het zal het hoogste prijskaartje krijgen van alles wat we ooit gemaakt hebben. Maar... wie wil er nu stilstaan als hij ook vooruit kan gaan?

Het precieze materiaal en uurwerk zijn nog niet definitief vastgelegd, maar we gaan uit van een prijs van rond de € 350,- We hebben ons laten inspireren door andere compromisloze merken en hebben besloten om deze nieuwe collectie onder te brengen bij ons huismerk Arkai. Dat geeft ons de vrijheid om het gewaagde, eersteklas, ambitieuze gevoel waar we naar op zoek zijn, te onderzoeken.

Hoofstuk 2: De eerste schetsen

De eerste schetsen zijn klaar en – na honderden verschillende versies – hebben we iets gevonden waar we enthousiast over zijn. We hebben de kast ontworpen in roestvrij staal met een opengewerkte wijzerplaat. Wat voor zin heeft een mechanisch uurwerk als je het toch wil verstoppen.

We willen het uurwerk accentueren met al zijn complexe details en een achterkant van glas toevoegen, zodat je het uurwerk aan het werk kunt zien. We zijn helemaal hyper over de richting, maar we hebben nog wat onbeantwoorde vragen: Voor welk model uurwerk moeten we kiezen? Welke sluiting? Waar gaan we het logo precies plaatsen op de doorzichtige wijzerplaat? Zal roestvrij staal het horloge niet te zwaar maken?

Hoofstuk 3: Afronden van specificaties & schetsen

We hebben gekozen voor een kastontwerp en zijn dicht bij een design voor de wijzerplaat en de wijzers die bij de stijl passen. Zoals je kunt zien, zal op de kroon de letter A van Arkai gegraveerd worden. Dat is een van die kleine details die niet zo opvallen, maar de drager wel net even dat beetje extra geven.

De kast zal waarschijnlijk uit ten minste 2 delen gaan bestaan, omdat het bovenste stuk is ontworpen met hoeken en zijden. Zal dat de kosten verhogen? Waarschijnlijk wel. Is het dat waard? Vrijwel zeker.

We hebben ook de originele afmetingen vastgesteld, die mogelijk nog wat zullen worden aangepast als we straks het 3D-model zien.

  • Diameter wijzerplaat: 32 mm
  • Diameter bezel: 42 mm
  • Kastdikte: 12,5 mm

Hoofstuk 4: De laatste hand voor de keuring

Nu komt het leuke gedeelte. We nemen de schetsen en specificaties en zetten die om in digitale ontwerpen voor de fabrikant. Dat is onze kans om te experimenteren met kleuren en de fijnere details, zoals de afwerking van het sterke roestvrije staal – we kozen voor een geborstelde afwerking voor een chique uitstraling.

En als we het dan toch over belangrijke details hebben; we kiezen voor het beste uurwerk in zijn klasse, een Miyota 8N24 mechanisch uurwerk, hard saffierglas en duurzaam chirurgisch roestvrij staal.

  • Miyota 8N24 opengewerkt mechanisch uurwerk – het hart van het horloge en de sleutel tot nauwkeurigheid
  • Saffierglas – voor de hoogste graad krasbestendigheid
  • Sterk 316L roestvrij stalen kast en band (met sterke eindschakels)
  • We hebben ook besloten om dit automatische, mechanische horloge, Mateo te noemen. Zeg maar hallo tegen de wereld.

Hoe zou een gelimiteerde versie er uit komen te zien?
Als je een gelimiteerde editie wilde uitbrengen, wat zou dat dan worden? Geef hier je mening en laat het ons weten.

Ben de eerste in de rij

Schrijf je nu in*, al voor de lancering, en wordt als eerste op de hoogte gebracht als de Mateo straks live gaat. En ontvang een exclusieve 10% korting.

Hoofstuk 5: Technische details & 3D-prints

In sommige opzichten is het maken van een horloge misschien makkelijker dan je denkt. Op andere momenten, lijkt het misschien soms een onmogelijke taak. Neem bijvoorbeeld de kast en de wijzerplaat. Zodra ze eenmaal op hun plaats zitten, moet je een uurwerk vinden dat past. En als het niet past... zit je weer aan de tekentafel, wijzerplaten en kasten te schetsen. We proberen om obstakels vooraf te ontdekken, maar net als bij het maken van whiskey... weet je pas wat je hebt als alles precies op z'n plaats valt.

Een van de manieren waarmee we onze (en jouw) kosten proberen te drukken is door van de kast een 3D-print te maken. Je zal er versteld van staan hoeveel een millimeter verschil kan betekenen voor de algemene indruk van een horloge. Het gebruik van een 3D-weergave geeft ons de mogelijkheid om de afmetingen en de verhoudingen te bekijken en te spelen met kleur en materiaal.

Hierboven zie je de 3D-weergave van de horlogekast. Wat zou het betekenen als we de bezet met een goudkleur zouden vergulden?

Hoofstuk 6: Het kleine broertje

Gewoon voor de lol, wilden we wel eens bekijken hoe een kwartsversie van dit horloge eruit zou zien. Dat zou goedkoper zijn en, als we het design goed zouden krijgen, nog steeds een luxe uitstraling hebben. We bespaarden tijd op de tekentafel omdat de kast hetzelfde was en we digitaal met de wijzerplaat konden experimenteren.

We besloten te kiezen voor een maanfase-wijzerplaat en een Miyota 6P20-uurwerk vanwege de prachtige diepte en om jou volledige controle te geven over de kroon. Het was belangrijk om het profiel strak te houden en vergelijkbaar aan zijn oudere broer, de Mateo.

Je ziet dat de kleine details, zoals de gegraveerde A er nog steeds zijn... net als het duurzame materiaal zoals het saffierglas en het chirurgische staal. Deze met een batterij aangedreven versie noemen we Mace.

Als je een horloge zou ontwerpen, hoe zou je het dan noemen? Geef hier je mening en laat het ons weten.

Hoofstuk 7: Huidige status

Het is nu een kwestie van afwachten. We hebben monsters besteld bij de fabrikant en wachten nu totdat we de Mateo en de Mace binnenkrijgen. Om eindelijk alles werkelijk te kunnen zien, is spannend... maar erop wachten valt ons zwaar!

We hopen ze goed te hebben gekeurd en om je pols te hebben tegen het einde van augustus.

Mis ze niet – Bespaar 10%

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven en de eerste in de rij te zijn als de collectie binnen komt* en meld je nu aan bij Trendhim. Alle leden ontvangen 10% korting en staan vooraan in de rij als de horloges binnen komen.

Wat vind jij?

Dit was de reis tot nu toe. Geef ons je mening en praat met ons over het ontwerp.

  • Door je in te schrijven met je e-mailadres, ga je akkoord met onze privacypolicy en kies je ervoor om e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten te ontvangen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.
Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig