365-daags retourbeleid
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-15.00 uur)
Alle accessoires
Kostuumaccessoires
Sieraden
Tassen & Portemonnees
Verzending € 5 - Gratis vanaf € 29
Trendhim
×
Trendhim
Taal:
Armbanden
Baardverzorging
Bretels
Brillen zonder sterkte
Dasspelden
Handschoenen
Horloges
Kettingen
Manchetknopen
Oorbellen
Petten, hoeden en mutsen
Pochetten
Portemonnees
Reversspelden
Riemen
Ringen
Scheren
Sjaals
Stropdassen
Tassen
Vlinderdassen
Zonnebrillen
085 301 3271
Werkdagen van 09.00-15.00 uur
Bekijk alle

5 Baardverzorgingstips – Rechtstreeks van de barbier.

Alles over hoe je kunt zorgen dat je baard er om z'n best uitziet en aanvoelt – van hoe je je droge, geïrriteerde huid kunt verzorgen tot wanneer je je baard het beste kunt trimmen en alles wat daar tussen zit. Met vakkundig advies van Alan Dashti, professioneel barbier.

Binnenlopen bij de barbiershop van de Dashti's voelt gewoon meteen goed. Het is een rustige winkel zonder al dat nodeloze geklets dat je bij veel andere kapperszaken hoort. En je voelt serieus dat er energie in de lucht zit. Een focus. Je voelt dat het goed zit als je er bent – iets wat je als man gewoon moet doen, omdat het iets is wat mannen altijd al gedaan hebben.

Zelfs met de stilte, voelt het persoonlijk en relaxed. Er is iets als je op de juiste plaats bent met de juiste mensen, dat zoiets met je doet. Wachten op iemand die behendig is met schaar, haar en een kam.

We zijn in het stadje Horsens in Denemarken, om de gevierde Dashti-broers te ontmoeten – expertbarbiers die meer weten over trimmen, vormen en baardolie dan iedereen die we kennen. Met meer dan 20 jaar ervaring in het verzorgen van mannen, en baarden waar we onze ogen niet vanaf kunnen houden, zijn we er van overtuigd dat zij de mannen zijn waar we van kunnen leren.

1. Ken jezelf

Net als dat Rome niet op één dag werd gebouwd, geldt dat ook voor het groeien van een geweldige baard. “Het eerste dat je moet kennen is de vorm van je gezicht. Als je een smal gezicht hebt, dan wil je dat je baard groeit en zelf buiten zijn oevers treed. Als je een bredere kaaklijn hebt, werkt het beter om de zijkanten van je baard kort te houden.”

2. Heb geduld.

Als je besluit om een baard te laten groeien, worden je geduld, vriendschappen en relaties danig op de proef gesteld. “We vragen al onze klanten om hun baard eerst 2-3 maanden te laten groeien, voordat ze bij ons komen om hun baard te laten trimmen en vormen. We doen dat om de baard de tijd te geven om te groeien en te ontwikkelen, zodat we daar echt mee aan de slag kunnen. Proberen een baard van een week oud vorm te geven loont de moeite niet.”

We vroegen de Dashti's wat er gebeurd tijdens de groeiperiode… is er iets wat we kunnen doen om te voorkomen dat we er uitzien als een verfomfaaid kuikentje? “Nee. die eerste maanden zie je er helaas gewoon niet uit. Zie het maar als de ultieme test van je relatie. Als je partner in die periode bij je blijft, dan is het blijvend.

En alsjeblieft geen drie maanden wachten voordat je verzorgingsproducten , gaat gebruiken. Je baard het juiste onderhoud en een goede basis geven is de sleutel tot succes. Sla wat baardolie en -balsem in en houd je huid vochtig met de juiste hydratatiemiddelen.

Ga naar je kapper met een gezonde, fatsoenlijke baard en hij kan er veel meer mee doen. Kom niet binnenwandelen met een stoffige puinhoop.”

Goede dingen komen inderdaad voor mensen die kunnen wachten. Maar hoe zit het dan met die mannen die het geduld hebben van Confucius, maar toch met een vlekkerige baard zitten?

Hoe repareer je een vlekkerige baard?

De Dashti's vertellen dat als je gedoemd bent tot een vlekkerige baard, je die dan beter achterwege kunt laten.

“Sommige mannen zijn niet gezegend met de kracht om een dikke baard te laten groeien. Als jij zo'n man bent met kleine open plekken op plaatsen waar haar zou moeten zitten, kan je kapper misschien werken met wat je hebt en de baard rond je gezicht vormen. Als je echt een vlekkerige baard hebt, moet je hem misschien afscheren en een andere look uitproberen. We zijn er nog niet achter hoe we baarden kunnen laten groeien. Als jij een kapper vind, die dat kan, laat het ons even weten.

Iets wat mogelijk wel kan helpen is om je baard en je huid de best mogelijke verzorging te bieden – houd je huid gehydrateerd en je baard vochtig. Laat je kapper de juiste vorm en stijl zoeken. Hij is het meest geschikt om advies te geven over borstelen, onderhoud en vorm.”

3. Leer te houden van baardolie

Het groeien van een baard is slechts een klein onderdeel van het proces. “de eerste stap voor elke baard is bevochtigen. een gezonde baard is goed gehydrateerd. Als je baard droog en schilferig is, zou je een sjaal willen hebben die groot genoeg is om je hele baard te bedekken.

Veel mensen rennen meteen naar de winkel om baardbalsem te kopen Ze denken dat het beschermen van het haar de juiste optie is. Het is echter belangrijker om baardolie te gebruiken, omdat die diep in de huid doordringt en ervoor zorgt dat je huid niet gaat jeuken, rood wordt en geïrriteerd raakt.

Baardbalsem is voor de baard en baardolie is voor de huid.

Baardbalsem is ook belangrijk omdat het dikker is en zorgt voor voeding voor het eigenlijke haar. Het beste is het om 's morgens baardolie te gebruiken en dat dan uit te wassen met warm water voordat je naar bed gaat. De olie penetreert de huid diep en is makkelijk uit te wassen. Als je haar droog is en extra vocht nodig heeft, gebruik dan ook een baardbalsem.

We zien een enorm verschil tussen klanten die producten gebruiken en mannen die dat niet doen. de een komt binnen met een baard waarmee we makkelijk kunnen werken en de ander heeft een droge, broze baard, die gaat irriteren als we ermee aan de slag gaan.

De juiste producten gebruiken betekent dat de huid onder de baard gezond blijft. Geweldig nieuws voor als je ooit weer van plan bent om hem af te scheren... ofschoon. wie zou dat nu eigenlijk willen?!”

4. Houd hem schoon

“Je baard schoon houden is anders dan het wassen van de rest van je lichaam. Je moet niet vaker dan 1-2 per week baardshampoo gebruiken om hem te wassen – zeep of shampoo elke dag kan resulteren in roos of een droge, geïrriteerde huid.

Kies een shampoo die geschikt is voor baarden … niet dezelfde die je ook voor je voeten gebruikt, of zelfs voor je haar. Je hebt een product nodig dat is samengesteld voor baarden en je niet uitdroogt . En ook: dep hem droog met een handdoek – door te veel wrijven kunnen de uiteinden splitsen en in elkaar draaien.”

Kammen en borstelen is een andere belangrijke stap in het schoonhoud- en onderhoudsproces. “Ja, we kunnen het niet vaak genoeg hebben over hoe goed dagelijks borstelen voor je is. Het doet meer dan ontwarren, het verspreid natuurlijke oliën en stimuleert de groei door een verbeterde bloedcirculatie.”

Hoe houd je je baardborstel schoon?

Als je ooit eerder een haarborstel hebt gebruikt, weet je dat baardbalsem en haar het geweldig vinden om daar uit te hangen. Je blijft zitten met een plakkerige borstel die lang niet meer zo goed werkt als in het begin en die genoeg bacteriën huisvest om te leiden tot besmetting en irritatie.

Volg deze 5 stappen om je baardborstel schoon te houden en je kunt je snorharen gegarandeerd voorzien van alle liefde die ze verdienen.

  1. “Begin met het verwijderen van alle haren, stof en gevangen producten met een kam met fijne tanden. Door van onderuit naar boven te borstelen, haal je de meeste viezigheid er wel uit. Je moet dit dagelijks doen, direct na gebruik.”
  2. “Doe een beetje warm water (diep genoeg zodat je de borstelharen er half in kunt dopen) in een schaal en voeg enkele druppels baardshampoo of milde babyshampoo toe. Doe dit om de andere week of vaker indien nodig.”
  3. "Doop de borstelharen, zonder het hout nat te maken, in het water en draai ze rond om schuim op te bouwen.”
  4. “Spoel het dan uit met warm water en herhaal dit als er nog steeds viezigheid uit komt. Als dat het geval is, wil dat zeggen dat je de borstel vaker schoon moet maken!”
  5. “Sla het overtollige water eruit en laat de borstel drogen voordat je hem weer gebruikt. Zorg ervoor dat de borstel op de haren staat, zodat het druipende water het hout niet aantast.”

Hoe raak je baardroos kwijt?

Baardroos, ook wel bekend als roos in de baard, kan zelfs voor de beste en schoonste mannen een plaag zijn. “Het gebruik van baardolie is belangrijk als je baardroos wilt vermijden. Het maakt de huid zachter en hydrateert en heelt de schilferige huid.

Als het een groot probleem is, combineer de olie dan met een baardbalsem voor extra bescherming en hydratatie. Veel mannen proberen dat één keer en hopen dat het probleem daarmee is opgelost. Helaas.

We kunnen niet met je mee naar huis om ervoor te zorgen dat jij jezelf goed verzorgt. Meestal, als je de olie gebruikt die we adviseren, lost het probleem zich binnen een maand of zo vanzelf op en dan kun jij weer in het openbaar met je hoofd fier omhoog lopen.”

5. Houd hem getrimd

Hoe vaak moet een baard getrimd worden? “Dat hangt af van de baard en hoe snel hij groeit en hoe snel jij je ergert aan de vorm van je baard en rondfladderende haren. Voor de meeste mannen, is het eens per 2 weken. Voor anderen, een keer per maand.

Je moet zelfvertrouwen hebben. Je hebt de tijd genomen om een mooie baard te laten groeien en je neemt de tijd om hem te verzorgen met baardolie, balsem en de juiste shampoo – gooit dat niet weg met een ongetrimde warboel. Ga naar een kapper.”

De Dashti's hebben nog wat advies namens alle kappers, “probeer de randen niet thuis bij te knippen. Als je thuis probeert om je baard in vorm te krijgen, is het meer werk voor je kapper om het te herstellen.

Focus jij je nu maar op het verzorgen van je huid en het haar en laat ons ons werk doen. Een goede kapper gebruikt een open scheermes omdat dat makkelijker is om strakke lijnen te maken en jou de look te geven waar je naar op zoek bent.”

Jij vroeg – De barbier antwoordde

Wat kun je krijgen bij de kapper wat je nergens anders krijgt? Waarom zou je naar een kapperszaak gaan?

“Advies. Je krijgt geen persoonlijk advies op internet, en het is persoonlijk advies, gericht op jouw huid en baard, dat het verschil kan maken.

We werken de hele dag met mannen en we weten at wel en niet werkt. Je kunt erop vertrouwen dat jouw kapper zijn producten en technieken kent en jou de juiste manier toont om je baard te verzorgen en te onderhouden.

Het is net als bij de dokter. Als je ziek bent, zoek je niet naar een middel tegen blindedarmontsteking op internet – je zoekt professionele hulp. Met je baard is het net zo. Vertrouw al je harde werken niet toe aan een 2 minuten durende zoektocht. Zoek een kapper die je vertrouwt, maak een afspraak en laat je nakijken.

En niet alleen met je hoofd knippen en ‘ja’ zeggen als we je iets vertellen. Luister aandachtig naar ons advies en doe er iets mee.”


Welke trucjes kunnen we van een kapper leren?

“We kunnen natuurlijk niet al onze geheimen verklappen, maar we kunnen je er wel 2 geven die de manier waarop jij je verzorgt gegarandeerd helemaal zullen veranderen.

De manier waarop wij onze producten gebruiken is anders dan je misschien zou denken. Wij vinden dat veel van onze klanten veel te veel van een product gebruiken en het daardoor verspillen.

Neem baardolie bijvoorbeeld. Wij gebruiken 1-2 druppels olie en masseren die in. Voor baardwas , is een duimnagel voldoende. Het gaat om de manier waarop we onze producten gebruiken, niet om de hoeveelheid. Let daar maar eens op als je in onze stoel zit of bij je lokale kapper.

Nog een tip is om vanaf het begin je huid te verzorgen. Veel mannen scheren uiteindelijk hun baard weer af omdat hij jeukt of niet meer in bedwang te houden is.

Als je vanaf het begin je huid goed verzorgt, hoef je hem er later niet af te halen. Zorg ervoor dat de huid onder de baard zacht blijft – die huid krijgt weinig lucht en heeft dus de juiste verzorging nodig om gezond te blijven.”


Welke stappen moet een man nooit overslaan om een geweldige baard te kweken?

“Baarden of geen baarden – je moet een hydratatiemiddel voor je huid gebruiken. Zoek een middel dat niet vettig is en zorg ervoor dat het non-comedogeen is (verstopt de poriën niet). En als je er een vindt met een zonnebeschermingsfactor, des te beter.

Als je een baard kweekt, moet je baardolie gebruiken. We kunnen het belang daarvan niet genoeg benadrukken. Baardolie voor de winst!”


Kan ik baardolie elke dag gebruiken?

Je kunt en moet baardolie elke dag gebruiken. Echter niet gebruiken om dagen dat je een irriterende, jeukende baard wilt."


Enig advies voor en man met een krullende baard? Hoe krijg je een krullende baard strak?

“Waarom zou je een krullende baard strak willen? Wij denken dat als je gezegend bent krullen, je daarvan moet genieten. Kleine krullen kunnen een baard voller doen lijken en zijn, volgens veel baardjongens, trending op dit moment. Verzorg ze met producten om ze zacht te houden en zorg dat de vorm van je baard bij je gezicht past.”


Zouden er meer mannen met baarden moeten zijn?

“Natuurlijk vinden we dat. Met een baard toon je de wereld je mannelijkheid. je laat zien dat je er tijd voor neemt en dat je volwassen genoeg bent om hem te verzorgen en te onderhouden.

Natuurlijk kunnen ook frisgeschoren mannen en mannelijk uitzien… maar als je volwassen worden, hebben ze er misschien wel spijt van dat ze nooit een baard hebben laten staan.”


Zorgt het borstelen van mijn baard ervoor dat die harder groeit?

“Nee. We kennen geen magische borstels die baardgroei stimuleren. Kammen en borstelen kunnen je baard wel voller doen lijken en wegvliegende haren in bedwang houden en dat ziet er zeker beter uit.”


Ontmoet de Dashti's

De Dashti-broers hebben één van de meest bekende kapperswinkels in Denemarken – De Dashti's . Opgericht in 2010, zorgen zij in hun shop voor een klassieke barbierstijl, geüpdatet naar vandaag. De broers zijn Koerden uit Iran en hebben nu hun thuis gevonden in Denemarken.

Met meer dan 21 jaar professionele ervaring, zijn de Dashti's trots op hun geavanceerde technieken, hun kwalitatief hoogwaardige vaardigheden en hun vermogen om elke man (en baard) er ongelooflijk uit te laten zien.

Shop het verhaal

Complete baardverzorgingssets

Nieuwe artikelen

Hoe we de Traveller's Collectie hebben ontworpen

We lijden allemaal aan het verlangen om de wereld te ontdekken. Deze pijn heeft ons geïnspireerd tot het ontwerpen van e...

Trouwringen voor mannen – Jouw ultieme gids

Van het kiezen van de juiste ringmaat tot het shoppen voor niet-traditionele ringen; ontdek hoe je jouw trouwring kiest...

Geneeskrachtige armbanden voor mannen – Wat sierstenen kunnen doen

Ontdek wat armbanden met sierstenen voor mannen zo speciaal maakt en hoe je de juiste armband vindt.

Valentijnscadeaus voor hem

Van in Denemarken ontworpen horloges tot ringen, kettingen en armbanden, vind deze Valentijnsdag een cadeau voor hem dat...

Wat is een 24-uurs horloge met enkele wijzer & waarom zou je die dragen?

Ontdek hier hoe je bij een 24-uurs horloge met enkele wijzer de tijd afleest en hoe je het horloge moet instellen, en le...

Wat is een maanfase-horloge & hoe stel je het in

Leer hoe je 's werelds oudste horlogecomplicatie moet lezen en instellen – het maanfase-horloge

Herenarmbanden; schoonhouden & verzorgen

We beantwoorden al jouw vragen over het schoonmaken en onderhouden van herenarmbanden. Van zwemmen met kralenarmbanden t...

4 vragen voordat je een skelethorloge koopt

Je zelf deze 4 vragen stellen, zal je helpen bij het uitzoeken van het juiste horloge met opengewerkte wijzerplaat en er...

Hoe draag je een zakhorloge met stijl?

Van het kiezen van het zakhorloge tot leren welk gaatje te gebruiken; check hier hoe je je zakhorloge op de juiste manie...

Bekijk alle artikelen
Terug
Reset mijn wachtwoord

Hoera! We hebben je een e-mail gestuurd. Je kunt bijna inloggen!

Geef hier je e-mailadres inE-mail is niet geldig