Zonnebrillen | Koop 2 en bespaar 20%

Zonnebrillen | Koop 2 en bespaar 20%

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €39-
Contacteer ons

7 TIPS | ZO VERWIJDER JE EEN GEUR UIT JE LEREN TAS

Met de juiste aanpak kun je je leren tas weer heerlijk fris laten ruiken zonder de integriteit ervan aan te tasten. Hier is een eenvoudige gids om je van die ongewenste geurtjes af te helpen:

1. Begin met een schone lei

Veeg voorzichtig de buitenkant en de binnenkant van je tas af met een zachte, vochtige doek. Dit verwijdert oppervlakkig vuil dat kan bijdragen aan nare geurtjes.

Ontdek het hier hoe je je leer langer kunt laten meegaan.

2. Laat het luchten

Soms heeft leer gewoon wat frisse lucht nodig. Laat je tas een paar uur open staan in een goed geventileerde ruimte en uit de buurt van direct zonlicht. Dit kan helpen om oppervlakkige geurtjes te laten verdwijnen zonder dat je agressieve chemicaliën hoeft te gebruiken.

3. De magie van zuiveringszout

Zuiveringszout of baking soda is een natuurlijke geurabsorbeerder. Zo gebruik je het:

  1. Vul een klein stoffen zakje of een oude sok met zuiveringszout.
  2. Plaats het in je leren tas en rits hem dicht of sluit hem goed af.
  3. Laat het een nacht of een paar dagen liggen en controleer het regelmatig.
  4. Het zuiveringszout absorbeert onaangename geurtjes, waardoor je tas schoner ruikt.

4. Overweeg een reinigingsmiddel voor leer

Als de geur aanhoudt, overweeg dan een leerreiniger te gebruiken die speciaal is ontworpen om geuren aan te pakken. Test altijd eerst op een klein, onopvallend plekje om er zeker van te zijn dat er geen vlekken op het leer komen.

5. Gebruik een conditioner

Breng na het reinigen een leerconditioner aan. Het helpt tegen het uitdrogen als gevolg van het reinigingsproces en zorgt ervoor dat je tas fris en soepel aanvoelt.

6. Voorkom geurtjes in de toekomst

Om nare geurtjes in de toekomst te voorkomen, kun je zakjes silicagel in je tas laten zitten om vocht te absorberen. Bewaar je tas op een koele, droge plek en overweeg om hem te vullen met papier om zijn vorm te behouden en vochtophoping te voorkomen.

7. Bij twijfel, zoek professionele hulp

Als de geur hardnekkig is of als je bang bent dat je kostbare tas beschadigd raakt, neem dan contact op met een professionele leerreiniger die het probleem kan behandelen zonder de kwaliteit van het leer aan te tasten.

Leer is een natuurlijk materiaal dat met zorg moet worden behandeld, vooral als het gaat om het aanpakken van onaangename geurtjes. Door deze stappen te volgen kun je ervoor zorgen dat je leren tas jarenlang geurvrij en karaktervol blijft. Bekijk onze selectie leren tassen van hoge kwaliteit op deze pagina, en ontdek welke 7 herentassen elke man zou moeten hebben via deze link.

Nieuwste artikelen

1 7 tips | zo verwijder je een geur uit je leren tas