365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons
Sluit je aan bij de Trendhim Tribe

Meld je aan bij de Tribe voor exclusieve kortingen, stijlinspiratie en meer!

Door je e-mailadres op te geven, ga je akkoord met ons privacybeleid en het ontvangen van e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten. Je kunt je altijd uitschrijven om de Tribe weer te verlaten.

TRILBY HOEDEN

Of je nu een avondje gaat cruisen door de stad of dat je een door hipsters goedgekeurd stijlstatement wilt maken; Maak je look compleet met een trilby uit onze groeiende selectie. Shop voor wollen trilby's, met de hand gemaakt in Italië – perfect om 's winters warm te blijven en 's zomers koel.

Hoe te meten
4 producten

MAAK JE LOOK COMPLEET MET EEN TRILBY HOED VOOR MANNEN

De naam ‘trilby’ is afkomstig uit een toneelstuk naar de roman 'Trilby' van George du Maurier. De hoed, die in dat stuk zijn debuut maakte, werd al snel bekend onder de naam ‘Trilby hoed’. Oorspronkelijk werden trilby's gemaakt van konijnenvilt, maar je zult zien dat de meeste van onze in Denemarken ontworpen exemplaren van wol gemaakt zijn.

Of je nu op weg gaat naar het theater of naar je favoriete cafeetje op de hoek, je kunt je look mooi afwerken met een trilby uit onze nog steeds groeiende collectie. Shop voor wollen trilby's, met de hand gemaakt in Italië – perfect om 's winters warm en 's zomers koel te blijven. Ontworpen voor zowel casual als voor formele gelegenheden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN TRILBY & EEN FEDORA?

De trilby wordt regelmatig fedora genoemd, maar het voornaamste verschil is toch wel een ander formaat rand en hij wordt op een andere manier gedragen – achter op het hoofd in plaats van voorop. Dit maakt de stijlfactor van een trilby belangrijker dan de functionaliteit omdat hij niete tegen de zon beschermd, zoals de fedora.

De smalle rand van een trilby is het meest opvallende kenmerk. Je moet hem dan ook meer zien als accessoire dan als een functioneel attribuut tegen de zon – zoals een fedora of een platte pet. De kroon van een trilby hoed is ook lager. In vergelijking met een fedora, heeft de trilby een inkeping in het midden met een deuk aan beide kanten.

HOE SHOP JE VOOR EEN TRILBY

1. Als je een trilby koopt, kijk dan voor natuurlijke materialen die een betere isolatie en luchtdoorlatendheid bieden. Houd het bij wol, katoen of linnen.

2. Ga voor effen kleuren in plaats van voor schreeuwende, levendige patronen en ontwerpen.

3. Draag je trilby op de juiste manier – lichtjes naar achteren gekanteld op het hoofd. Op elke andere manier, lijkt het erop alsof je een fedora hebt gekocht met een te smalle rand.

4. Denk eraan dat het bij trilby's dus meer over stijl gaat dan over functie. Er zijn andere hoeden te vinden als je bescherming tegen de zon of warmte wilt.

5. Zorg ervoor dat de trilby die je koopt een zweetband heeft. Die helpt het zweet te absorberen en is makkelijker schoon te houden dan een hele hoed.

HOE VIND JE DE JUISTE MAAT VOOR JE TRILBY HOED

1. Bedenk eerst hoe ver je je trilby naar achteren gekanteld wilt dragen.

2. Neem dan een meetlint of een stuk touw en meet je hoofd op de plaats waar je wilt dat de trilby zit.

3. Schrijf je maat op en shop in onze collectie voor de hoed en maat die je wilt.