365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons
Sluit je aan bij de Trendhim Tribe

Meld je aan bij de Tribe voor exclusieve kortingen, stijlinspiratie en meer!

Door je e-mailadres op te geven, ga je akkoord met ons privacybeleid en het ontvangen van e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten. Je kunt je altijd uitschrijven om de Tribe weer te verlaten.

HERENPETTEN

De juiste pet is de 'finishing touch' bij elke 'streetwear'-outfit. Van verstelbare petten met drukknopen, riempjes of sluitingen met een haakje tot petten die handgemaakt zijn in Italië voor Fawler, je nieuwe urban-stijl een nieuwe boost geven begint met een nieuwe pet. uit onze collectie. Alle petten op de site zijn op voorraad, klaar om verstuurd te worden en de moeite waar om je hoed voor af te nemen.

Hoe te meten
26 producten

HERENPETTEN MET DRUKKNOPEN OF RIEMPJES

Verschillende soorten petten hebben verschillende soorten sluitingen. Sommige hebben plastic sluitingen, snapbacks genoemd, anderen hebben een verstelbaar riempje. Nog een andere stijl, lijkt een beetje op een riempje, maar bestaat eigenlijk uit een haak met een lusje. Herenpetten worden voor verschillende doeleinden gebruikt. De ene gebruikt hem als stijlitem, een ander om de zon uit zijn ogen te houden en om verbranden te voorkomen. Afhankelijk van het materiaal, kunnen snapbackpetten zorgen voor warmte als het buiten koud is en zorgen voor ventilatie als het warm is. De maat doet niet echt ter zake, omdat ze toch allemaal verstelbaar zijn. De meest gebruikte types pet zijn truckerpetten, baseballcaps, cricketpetten en golfcaps.

GESCHIEDENIS VAN DE SNAPBACK-PET

Voor het begin van de snapbackpet, moeten we kijken naar de op maat gemaakte baseballcaps, die in Amerika werden gedragen bij de meest favoriete vrijetijdsbesteding van de Amerikanen, baseball. Deze zeer populaire sport beïnvloedde de cultuur en producenten begonnen minder dure versies van deze caps te maken met druksluitingen aan de achterkant. De snapbackpet bleef een functioneel accessoire tot het eind van de jaren '80 en '90 toen de hip hop-cultuur besloot om de cap van functioneel naar modeartikel te upgraden. Megasterren zoals Ice Cube en Dr Dre beïnvloedden deze overgang van baseball naar de popcultuur. De stijl ging verder vanaf begin 2000 met petten in truckerstijl, die ervoor zorgden dat het gebruik van de petten steeds normaler werd. De snapbackpet is nog steeds niet afgeschreven en is tegenwoordig nog steeds populair bij iconen zoals Kanye West en Mac Miller, die de petten onder de aandacht houden.

STRAPBACK- VERSUS SNAPBACKPETTEN

Sinds enige tijd worden de petten met riempjes (strapbackcaps) gezien als een wat meer elitaire versie van de snapback. Deze stijl is voorzien van een verstelbaar riempje in plaats van een aantal plastic druksluitingen. Snapbackcaps zijn de logische keus als je haast hebt, want een ideale pasvorm kost bijna geen tijd. Voor een strapback heb je wat meer finesse nodig, maar hij geeft uiteindelijk wel dezelfde comfortabele pasvorm als de petten met de druksluitingen.

VERGEET OOK DE MAATPETTEN NIET

Het verschil tussen maatpetten en snap- of strapbacks is dat deze zijn ontworpen om precies te passen. Onze maatpetten zijn met de handgemaakt in Italië en geven hetzelfde 'streetwear'-gevoel met een verfijning die hoort bij het dragen van iets dat goed ontworpen is en in Italië met de hand gemaakt.