365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €49-
Contacteer ons
Sluit je aan bij de Trendhim Tribe

Meld je aan bij de Tribe voor exclusieve kortingen, stijlinspiratie en meer!

Door je e-mailadres op te geven, ga je akkoord met ons privacybeleid en het ontvangen van e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten. Je kunt je altijd uitschrijven om de Tribe weer te verlaten.

PANAMAHOEDEN

Op zoek naar een hoed om je door de hete zomervakantie en trips naar het strand heen te loodsen zonder dat je wilt toeleggen op de stijl? Elke van onze panamahoeden wordt met de hand gemaakt in Italië met 100% Ecuadoriaans stro en ongevoerd voor maximale doorlaatbaarheid. Precies de zonnehoed die je nodig hebt om koel te blijven en er cool uit te zien.

5 producten
5 producten

MELD JE AAN OM €400 TE WINNEN

Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze stijltips, speciale aanbiedingen en info over nieuwe productlanceringen. Je doet automatisch mee aan een maandelijkse trekking waarmee je een cadeaubon van €400 kunt winnen.

Ik ben op de hoogte van Trendhims privacybeleid. Uitschrijven kan op elk moment.

BEN DE HITTE TE SLIM AF MET EEN PANAMAHOED

Een panamahoed is traditioneel altijd gemaakt van Ecuadoriaans toquilla-stro. De meeste panamahoeden lijken op een fedora en hebben een brede rand om je gezicht te beschermen tegen de zon.

Omdat toquilla-stro natuurlijk licht en ademend is, hoef je je geen zorgen te maken dat hitte en zweet zich onder de hoed gaan vastzitten. Of je nu buiten bent op een zomerbarbecue of je zit in een strandcafé aan je mojito te nippen, deze lichtgekleurde strooien hoeden zijn ideaal om je koel te houden. En ze zijn makkelijk te matchen bij de rest van je zomeroutfit – van een relaxt linnen kostuum tot een korte broek met sandalen, het afmaken van je look met een panamahoed is de beste manier om de zomerhitte op afstand te houden.

SHOP VOOR EEN HOOGWAARDIGE PANAMAHOED

Dankzij een dunner wordende ozonlaag en de opwarming van de aarde zijn herenzonnehoeden belangrijker dan ooit! Als je op zoek bent naar de beste panamahoed, kijk dan naar een exemplaar van echt Ecuadoriaans stro. Dat zijn namelijk de enige strooien hoeden die panama's genoemd mogen worden. Ofschoon er strooien hoeden in alle vormen zijn, zoals bijvoorbeeld 'pork pie'-hoeden, heeft de traditionele panamahoed een brede rand, een lint rondom de basis en een spits stuk aan de voorkant – vergelijkbaar met een fedora.

KOMEN PANAMAHOEDEN UIT PANAMA?

Panamahoeden komen oorspronkelijk uit Ecuador, niet uit Panama. Ze kregen de naam ‘panamahoed’ rond 1850 toen Ecuadoriaanse hoedenmakers verhuisden naar Panama om hun handgemaakte artikelen te verkopen. Hier werden hoeden verkocht aan mannen op ontdekkingstocht naar goud tijdens de Californische goldrush. We vermoeden dat ‘panamahoed’ makkelijker te onthouden was dan ‘jipijapa’ of ‘toquilla-hoed’ zoals ze in heel Zuid- en Midden-Amerika genoemd werden.

VAN ECUADOR NAAR ITALIË

Ofschoon de traditionele kunst van het weven van de Ecuadoriaanse toquilla -hoed in 2015 werd toegevoegd aan de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed, worden al onze herenpanamahoeden handgemaakt in Italië. Met aloud Italiaans vakmanschap wordt elke hoed zorgvuldig in de perfecte vorm gezet en ongevoerd gelaten voor een maximum aan luchtdoorlatendheid en comfort – waardoor het de perfecte zonnehoed voor mannen is.

PANAMAHOEDEN TEGENOVER FEDORAHOEDEN

Ofschoon ze vergelijkbaar zijn qua ontwerp en stijl, is het grote verschil tussen panama- en fedorahoeden het gebruikte materiaal om ze te maken. Panama's worden gemaakt van toquilla-stro terwijl fedorahoeden gemaakt kunnen zijn van vilt, katoen en zelfs van polyester. Panama's zijn ook vrijwel exclusief ontworpen voor warm weer, waardoor het over de hele wereld als de ideale zonnehoed voor heren gezien wordt. Kun je geen keuze maken tussen een fedora en een panama? Shop in onze nog steeds groeiende collectie herenhoeden en kijk welke het beste voor jou is.

HOE VIND JE DE JUISTE MAAT VOOR JE PANAMAHOED?

Als je een klassieke panamahoed wilt, houd er dan rekening mee dat de rand in proportie moet zijn ten opzichte van je schouders. Een smalle rand voor een rank postuur. Een brede rand voor bredere schouders.

Hoe meet je je hoofd voor de juiste hoedmaat voor je panama?

1. Plaats een meetlint om je hoofd op de plaats waar de binnenste band van de hoed moet komen te zitten.

2. Laat de uiteinden op je voorhoofd bij elkaar komen.

3. Zorg ervoor dat het lint niet te strak zit.

4. Lees de omtrek af van het meetlint en kies de juiste maat.

Als je je hoed graag op een bepaalde manier wat scheef draagt, meet dan zo dat het meetlint op de plaats zit waar je hoedband zou moeten vallen – meestal 1 cm boven de oren. Als je hoofdomtrek aan de lage kant binnen een maat zit, kunnen hoedopvullers voor een betere pasvorm zorgen.