365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons
Sluit je aan bij de Trendhim Tribe

Meld je aan bij de Tribe voor exclusieve kortingen, stijlinspiratie en meer!

Door je e-mailadres op te geven, ga je akkoord met ons privacybeleid en het ontvangen van e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten. Je kunt je altijd uitschrijven om de Tribe weer te verlaten.

BUCKET HATS VOOR MANNEN

Ontworpen om te beschermen tegen zon en regen, zijn bucket hats het ultieme zomeraccessoire. Of je nu op zoek bent naar een waterdichte hoed, zodat je op festivals geen enkele beat meer hoeft te missen of naar een handgemaakte bucket uit Italië, bescherm je zelf met een van de hoeden uit onze groeiende collectie.

Hoe te meten
18 producten

WAAROM WORDEN ZE BUCKET HATS GENOEMD?

Bucket hats voor heren zijn de ultieme zomerhoeden. Met hun brede, afhangende cirkelvormige rand, bieden ze schaduw aan je ogen, gezicht en nek. Bucket hats zijn meestal gemaakt van katoen en kunnen gerold, gevouwen of ingedeukt worden om ze makkelijk in te pakken.

Deze zonnehoed dook voor het eerst op rond het jaar 1900 in Ierland als een manier voor vissers en boeren om zichzelf te beschermen tegen zon en regen. De naam bucket hat, waarvoor eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling is, is ontstaan vanwege de vorm van de hoed, die lijkt op een emmer (bucket). Vanuit het Ierse platteland, werd de hoed al snel geadopteerd door de Engelse upperclass voor wandelingetjes en autoritjes in het weekend… en van daaruit werd de 'must-have'-zonnehoed voor 's zomers geboren.

Grappig feitje! In Australië, worden bucket hats vaak verward met 'giggle hats'of 'Boonie hats (slappe hoeden met een brede rand), gedragen door militairen en tuinmannen die vechten tegen onkruid en slangen. En in Denemarken kennen ze de hoeden als "bøllehat" of rowdy-hoeden.

WAT MAAKT BUCKET HATS ZO POPULAIR?

Bucket hats voor mannen zijn al populair sinds hun dagen als Ierse vissershoeden. Hun populariteit kreeg een enorme boost in de jaren '80 en '90 toen popsterren bedachten dat dit soort hoeden cool waren. Bucket hats zijn populair gebleven omdat ze zo ongelooflijk goed beschermen tegen de weerelementen… en ze zien er, terwijl ze dat doen, ook nog goed uit.

Bucket hats voor heren zijn per definitie casual en cool. Houd dus je outfit eenvoudig met een korte broek (of jeans) en een T-shirt. Voeg er een paar klassieke sneakers aan toe – en verder alle mannenaccessoires die je maar wilt! – om je look af te maken.

WAT IS DE BESTE BUCKET HAT?

De beste bucket hat is degene die licht is en waterdicht. Alle bucket hates voor mannen houden je gezicht en nek beschermt tegen de zon. Maar ze zijn niet allemaal waterdicht. Of je nu van het leven geniet tijdens een zomermuziekfestival of ze draagt als vissershoed tijdens het vissen, de beste bucket hat is de hoed die meer doet dan je alleen beschermen tegen schadelijk uv-licht… en je ook beschermt tegen de regen.

HOE JE EEN HEREN BUCKET HAT KOOPT

WAT BETEKENT EEN VERVORMBARE BUCKET HAT?

Als je leest dat een bucket hat pakbaar is, vouwbaar of vervormbaar, wil dat zeggen dat hij er tegen kan om gevouwen, gerold of in elkaar geduwd en in je rugzak gepropt te worden. Bucket hats zijn ontworpen om tegen mishandeling te kunnen en hernemen al snel weer hun oorspronkelijke vorm.