365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons
Sluit je aan bij de Trendhim Tribe

Meld je aan bij de Tribe voor exclusieve kortingen, stijlinspiratie en meer!

Door je e-mailadres op te geven, ga je akkoord met ons privacybeleid en het ontvangen van e-mailaanbiedingen en nieuws over onze producten. Je kunt je altijd uitschrijven om de Tribe weer te verlaten.

BAARDBORSTELS

Een baardborstel is iets wat je niet in elke badkamer tegenkomt. Als je denkt dat je slim bent door de borstel van je vriendin te gebruiken voor je baard, dan moeten we je teleurstellen. Het haar op het hoofd van een vrouw is helemaal niet hetzelfde als je baardharen. Je hebt daarom verzorgingsproducten nodig specifiek gemaakt voor baarden. Geef je baard de liefde die hij verdient met een echte baardborstel.

6 producten

WAAROM EEN BAARDBORSTEL

Als je net je baard hebt laten groeien, dan ben je misschien wat overweldigd met alle producten die er beschikbaar zijn voor baardverzorging. Wij kennen het gevoel. Maar geen nood, wij proberen je wat wegwijs te maken of een baardborstel nu echt is wat je nodig hebt.

Iedere man heeft een andere baard, en daarom is het ook persoonlijk of je een baardkam, baardborstel, of beide gebruikt. Het beste advies dat we kunnen geven is om beide te testen om te weten te kopen welke het beste resultaat oplevert voor jouw baard.

Over het algemeen geeft een baardborstel je baard een vollere look, wil je je baard echt in een bepaalde stijl krijgen, dan werkt een kam meestal beter.

WAAROM EEN BORSTEL MET VARKENSHAAR

Een baardborstel met varkens- of zwijnenhaar levert het beste resultaat. Varkenshaar stimuleert de natuurlijke olieproductie van je huid, en helpt de olie doorheen je baard verspreiden.

EEN VOLLERE BAARD

Zoals eerder aangehaald is een kam meer voor het stylen van je baard en een borstel om je baard een vollere look te geven. En wie wil er geen vollere baard?

VERSCHILLENDE LENGTES VAN DE HAREN

De haren op een borstel van kunststof zijn meestal allemaal dezelfde lengte. Bij een borstel met varkensharen heb je haren van verschillende lengtes. Dit helpt bij het borstelen van je baard, die ook haren van verschillende lengtes heeft, zodat je alle haren op je baard bereikt en de natuurlijke oliën (of je baardolie) beter kan verspreiden zonder haren te missen.

BAARDBORSTELS VOOR VEGANISTEN

Hoewel de meeste mannen met baarden enkel borstels met varkensharen willen gebruiken, zijn er tegenwoordig ook goede alternatieven die niet gemaakt zijn met dierlijke producten. Een goede synthetische borstel is moeilijker te vinden, maar ze bestaan wel.

HAARBORSTEL TIPS

Je hebt geen jarenlange opleiding nodig om je baard te borstelen, maar enkele tips kunnen wel helpen om je baard tip top te houden.

Borstel geen natte baard.Wanneer je je baard borstelt net na het douchen verlies je veel meer haren dan wanneer je je baard droog borstelt, of na het aanbrengen van baardolie. We raden aan om te douchen, je baard te drogen met een handdoek (hij mag nog een beetje vochtig zijn), baardolie aanbrengen en hem vervolgens borstelen.

Houd je baardborstel schoon.Een baardborstel moet af en toe schoongemaakt worden, tenzij je je baard wil borstelen met een borstel vol rotzooi. Klink niet echt aantrekkelijk. Gelukkig moet je hem ook niet te vaak schoonmaken. Borstels met varkenshaar maak je best 3-5 keer per jaar schoon.

Experimenteer met paardenhaar.Sommige mannen hebben meer succes met paardenhaar dan varkenshaar, dus dit kan ook een goede optie zijn indien je toch niet helemaal overtuigd bent van je borstel met zwijnenhaar.

EEN GOEDE BAARDBORSTEL KOPEN

Al onze baardborstels zijn gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Aarzel dus niet om even naar boven te scrollen en onze selectie te bekijken.