365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €39-
085 301 3271 - (werkdagen van 09.00-17.00 uur)

DE WERELD REDDEN

vergt veel kleine stappen

Het Recapture-horloge heeft niets met het 'hoe' en zelfs niet met het 'wat' te maken. In de kern, gaat het over het 'waarom'. Waarom een eenvoudig plastic horloge ontwerpen met een band van PET-vezel in meerdere sportieve kleuren als er al zoveel andere op de markt zijn?

Om de planeet te redden.
Daarom dus.

Oké, dat is misschien wat overdreven, maar het Recapture-horloge is van het begin af aan ontworpen om gebruik te kunnen maken van gerecycled plastic en polyethyleen. De kast is gemaakt van gerecyclede kunststof, gehard tot een duurzame en lichte constructie. De band is gemaakt van polyethyleentereftalaatvezels, geweven tot een soepele en comfortabele polsband. De bandjes hebben een kunstleren inleg, gemaakt van gerecyclede appelschillen en andere organische producten die de look & feel en de duurzaamheid van echt leer nabootsen.

"Plastic op zich is geen slecht materiaal. Het slechte is de manier waarop we ermee omgaan. Plastic heeft veel goede eigenschappen, maar we moeten echt kijken naar hoe we het gebruiken en waarvoor."

- Daniel Sano Mirecki, mede-oprichter van Omhu:

Voor het Recapture-horloge werkten we samen met Omhu:, een Deense strandschoonmaakorganisatie die niet alleen plastic uit het milieu wil verwijderen, maar het ook op een nuttige manier wil hergebruiken.

Trendhim x Omhu:

Omhu: staat voor "zorg." Zorg voor het milieu, voor de toekomst, voor duurzaamheid, maar volgens Omhu's mede-oprichter Daniel Sano Mirecki gaat het er ook om dat je alles wat je doet met zorg doet.

"Het feit dat we hopelijk op een keerpunt staan waarop we beseffen dat we veel meer en veel beter moeten recyclen en dat we echt kritisch moeten kijken naar waar we plastic voor gebruiken, geeft me hoop voor de toekomst"

– Daniel

Een deel van de winst van elk Recapture-horloge dat voor 1 september wordt verkocht, gaat naar Omhu: schoon het milieu op. Voor elk horloge dat we versturen, helpen we mee om het equivalent van 100 plastic flessen uit de natuur te halen.

Als extra bonus kun je tot 1 augustus een gratis 'limited edition' Recapture-horloge krijgen via een speciale uitdaging. Daarover later meer.

AFVAL VOORKOMEN

Voor het Recapture-horloge kozen we het Japanse Miyota 2035-uurwerk. Dit kwartsuurwerk is uiterst nauwkeurig, betrouwbaar, duurzaam, eenvoudig en makkelijk te repareren. Die woorden hebben misschien niet dezelfde impact als supersexy modewoorden zoals "ingebouwde chronograaf" of "schokabsorberende nanoskeletale grafeenbuizen" (de laatste is verzonnen), maar ze zijn niettemin belangrijk.

"Het is belangrijk in gedachten te houden dat elke actie en inspanning, groot of klein, daadwerkelijk een verschil maakt."

– Daniel

De hele filosofie achter dit horloge draait om het verminderen van afval en zoveel mogelijk hergebruiken, zodat het niet in de natuur belandt. Hoe minder complicaties een horloge heeft, hoe minder energie het verbruikt. Hoe minder energie het verbruikt, hoe minder batterijen je tijdens de levensduur nodig zult hebben. Als je geen datumvenster, een aparte 24-uurs wijzerplaat of een chronograaf nodig hebt, verspil je met die complicaties alleen maar batterijen. De Miyota 2035 is al een tijdje op de markt, en daarom is de nieuwste versie gemakkelijk te repareren en zijn onderdelen makkelijk verkrijgbaar en niet duur.

Dit alles zorgt voor een horloge dat (hopen we) een zegen is voor het milieu. Plastic afval en andere materialen verdwijnen uit het milieu en komen terecht aan jouw pols. Het is energie-efficiënt en duurzaam, dus je hoeft het niet snel weg te gooien. En zelfs in het hoogst onwaarschijnlijke geval dat het na jaren dienst stuk gaat, is het goedkoop en gemakkelijk te repareren, zodat je ook weinig reden hebt om het weg te gooien.

"Het mooiste is dat we middelen/grondstoffen gebruiken die al voorhanden zijn."

– Daniel

MIS HET NIET

Als je als eerste op de hoogte wilt zijn van de details van de 'limited edition'-weggeefactie en info wilt ontvangen over al onze komende nieuwe producten, wilt profiteren van exclusieve kortingen, tips en instructies van de Trendhim Tribe en nog vele andere voordelen wilt meepakken, schrijf je dan hieronder in.

Ik ben op de hoogte van Trendhims privacybeleid. Uitschrijven kan op elk moment.